سومین همایش ملی میثاق با شهدا و تجلیل از خادمان ایثارگران و مروجین فرهنگ ایثار و شهادت/جایگاه مشاوران ایثارگران دستگاهها در دولت سیزدهم تقویت شده است/شبکه هوشمند با محوریت مشاوران ایثارگران و گروههای مردمی ایجاد میشود
بنیاد شهید و امور ایثارگران
بزرگنمايي:
پیام ویژه - معاون رئیس جمهور و رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران روز سهشنبه 23 اسفند ماه در سومین همایش ملی میثاق با شهدا و تجلیل از خادمان ایثارگران و مروجین فرهنگ ایثار و شهادت از تقویت و ارتقای جایگاه مشاوران ایثارگران دستگاهها در دولت سیزدهم خبر داد.
به گزارش «ایثار»، دکتر سید امیرحسین قاضیزاده هاشمی در این مراسم با بیان اینکه حاضران این برنامه دو ویژگی مشترک دارند، گفت: همه عزیزان از ایثارگران هستند و همه ما به نحوی خادمان این خانواده هستیم. عدهای از این خادمان در بنیاد شهید و امور ایثارگران افتخار خدمت دارند و سایر خادمان در دستگاههای مختلف خدمت رسانی میکنند و هیچ فاصلهای بین ما و بقیه نیست.
معاون رئیس جمهور خاطرنشان کرد: دادههایی مانند شکایتهایی که در کمیسیون ماده 16 مطرح میشود و یا سفرهای استانی که خدمت ایثارگران عزیز هر استان میرسم و یا میز خدمتی که در سفرهای استانی رئیس جمهور برپا میشود جمعآوری میشود و کار تحلیلی بر روی آن انجام میشود که بر این اساس عمده درخواستها در حوزههای مسکن و اشتغال است.
رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران با بیان اینکه بخشی از موضوعات مطرح شده مستقیماً در بنیاد قابل حل و فصل است و برخی توسط دستگاههای اجرایی دیگر باید مرتفع شود، تأکید کرد: نسبت این مسائل 70 به 30 است به این معنی که 70 درصد تقاضاهایی که به بنیاد شهید و مسئولان طراز اول واصل میشود با واسطه بنیاد به دستگاههای اجرایی مربوط است.
وی ادامه داد: در عدم رضایت جامعه هدف دو عامل وجود دارد که اولی نحوه تعامل با خانواده ایثارگران است و مورد بعدی این است که بخشی از فرایند قانونی در دستگاهها متوقف میشود و طبق نتایج به دست آمده از نامههای رسیده، 77 درصد مطالبات خانوادههای ایثارگران، موارد قانونی است که باید مورد توجه تمام دستگاهها قرار گیرد.
دکتر قاضیزاده هاشمی با بیان اینکه مشکلات ایثارگران باید با شیوههای مختلف حل شود، تصریح کرد: یکی از مسیرها این است بنیاد شهید و امور ایثارگران به صورت مستمر با مسئولان دستگاهها جلساتی برگزار کند و از ابزارهای قانونی مثل ماده 74 قانون جامع خدمات رسانی به ایثارگران عملکرد دستگاهها در اجرای قوانین را پیگیری کند که این اقدام در حال انجام است و ابزار اجرایی آن هم تک تک شما عزیزانی هستید که در این خصوص وظیفه دارید.
معاون رئیس جمهور از شرکت کنندگان در این همایش خواست از دو منظر به بنیاد شهید و امور ایثارگران کمک کنند و افزود: این کمک باید ابتدا از منظر رویکرد دستگاهها در حوزه اجرای قوانین مربوط به ایثارگران و دیگری هم در جشنواره شهید رجایی است که در آنجا 20 امتیاز مختص اجرای قوانین مربوط به ایثارگران است که البته ابزار اجرایی ندارد. مسیر بعدی با توجه به رویکرد مناسب دولت سیزدهم این است که ما خودمان دستگاهها را در حوزههای مربوط به ایثار و شهادت فعال کنیم که در ابتدا با کمک مجلس، قانونی به تصویب رسید که یک درصد از بودجه جاری دستگاهها به ترویج فرهنگ ایثار و شهادت و ایثارگران اختصاص یابد.
وی ادامه داد: در دولت سیزدهم وضعیت مشاوران ایثارگران در دستگاههای مختلف تقویت شد و جایگاه قانونی پیدا کرد و سازمان امور اداری استخدامی این موضوع را به صورت بخشنامه ابلاغ کرد تا جایگاه رسمی در نهادها پیدا کرد. در بنیاد نیز این بخش از مشاوره به حالت اجرایی در آمده است و ساختاری ابلاغ شده که این جایگاه را تبدیل به یک نهاد اجرایی کرده تا بتواند به عنوان یک دبیرخانه هماهنگ ساز در بین تمام دستگاهها عمل کند. در تمام دستگاهها باید خط ویژهای برای زمانی که یک ایثارگر وارد آن اداره میشود ایجاد شود تا مسائل ایثارگران در این مسیر ویژه مطرح و مورد پیگیری قرار گیرد.
دکتر قاضیزاده هاشمی با بیان اینکه موضوع بعدی کار مشترک اجرایی در سراسر کشور است، گفت: همانگونه که در آییننامه ابلاغی آمده مشاوران ایثارگران دستگاهها مسئول رسیدگی به تمام ایثارگران در دستگاه خود هستند و به زودی یک شبکه هوشمند مشترک در این خصوص ایجاد خواهد شد و یک ساختار هرمی تعبیه شده که یک ضلع آن مشاوران دستگاهها هستند که در این شبکه به هم متصل میشوند و هرکسی که نیازمند خدمت از شبکه مددکاری است متناسب با درخواستی که دارد، ارجاع داده میشود و موضوعات توسط این سامانه تا حصول نتیجه دنبال خواهد شد.
معاون رئیس جمهور افزود: سه ضلع هرم در این شبکه مددکاری، مشاوران ایثارگران دستگاهها اجرایی و جریانات و گروههای مردمی در عرصههای فرهنگی و خدماتی ایثار و شهادت هستند. شما مشاوران ایثارگران در حوزه محیط آرایی و حفظ یاد و نام شهدا در دستگاههای متبوع خود فعال شوید، در طی سال به دلیل مجاهدتهای فراوان خانواده بزرگ ایثار و شهادت فرصتهای زیادی وجود دارد به عنوان نمونه از سال گذشته اقدام بسیار زیبایی مثل دیدار با خانوادههای معظم شهدا و ایثارگران، زیارت نیابتی در اربعین و سپس حضور نیابتی در راهپیمایی 22 بهمن انجام شد و حالا نیز پویش مردمی دیدار با خانوادههای معظم شهدا در حال اجراست که میزبانی آن در فضای مجازی با بنیاد است و تاکنون تعداد زیادی نیز در آن شرکت کردهاند و امروز در جلسه هیئت دولت بسیاری از وزرا اعلام کردند که در این پویش شرکت داشتهاند و به دیدار خانواده شهدا رفتهاند.
دکتر قاضیزاده هاشمی با اشاره به اینکه در این برنامهها مشاوران ایثارگران میتوانند بسیار نقشآفرین باشند، تأکید کرد: حضور شما مشاوران امور ایثارگران در کنار مدیران باعث میشود میدانداری و تلاش در حوزه تکریم و ترویج محقق شود. برخی از دستگاهها اقدامات فرهنگی در این رابطه شروع کردند و همه دستگاهها باید در حوزه پاسداشت و معرفی نام ایثارگران دستگاه متبوع خود کنند که اقدام بزرگی جهت شناساندن این عزیزان به جامعه خواهد بود و در کنار آن باید از ظرفیتهای مردمی استفاده شود.
رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران خاطرنشان کرد: در طی یک سال گذشته چندین هزار همایش و کنگره در سراسر کشور برگزار شده است که اجرای همه آنها توسط مردم بوده و بنیاد شهید و امور ایثارگران در کنار ظرفیتهای مردمی قرار گرفته و بسترسازی انجام شده است.
وی در پایان تأکید کرد: باید تلاش همه جانبه ای صورت گیرد که روز شهدا، جانبازان و آزادگان به یک فرهنگ و عرف در جامعه تبدیل شده و در بین عموم مردم نیز نهادینه شود.
گفتنی است، در پایان این مراسم از خادمان ایثارگران در دستگاههای مختلف تجلیل شد.
انتهای پیام/
-
سه شنبه ۲۳ اسفند ۱۴۰۱ - ۲۰:۰۶:۴۳
-
۱۰ بازديد
-

-
پیام ویژه
لینک کوتاه:
https://www.payamevijeh.ir/Fa/News/1041467/