پیام ویژه

آخرين مطالب

امید اوکراین به تلاش های چین برای برقراری صلح بين الملل

امید اوکراین به تلاش های چین برای برقراری صلح
  بزرگنمايي:

پیام ویژه - در سایه سفر رئیس جمهور چین به روسیه، اوکراین از مسکو خواست نیروهایش را از این کشور خارج کند.

به گزارش جماران، پوتین در بحبوحه جنگ اوکراین از شی جین‌پینگ، رییس جمهوری چین در کرملین استقبال کرد. همزمان با این سفر برنامه ریزی شده کی‌یف از روسیه خواست تا نیروهایش را از اوکراین خارج کند. این اولین سفر آقای شی به مسکو پس از حمله به اوکراین است.
در همین زمینه کرملین عنوان کرده آقای پوتین و آقای شی در مورد پیشنهادات پکن برای توقف جنگ در اوکراین گفتگو خواهند کرد.
به گفته خبرگزاری‌های روسیه آقای شی گفته است که این سفر به روابط روسیه و چین «شتاب جدیدی» می‌بخشد. از طرفی نیز اوکراین از پکن خواسته است که از «نفوذ» خود بر روسیه برای خاتمه دادن جنگ استفاده کند.
بر اساس گزارش‌های منتشر شده، تنها چند روز پس صدور حکم بازداشت بین‌المللی برای رهبر کرملین به اتهام جنایات جنگی مربوط به اوکراین، سفر رییس جمهوری چین نشان دهنده تسلط دیپلماتیک جدید پکن است.
این دو قدرت بزرگ، سفر سه روزه آقای شی را فرصتی برای تعمیق «دوستی بدون محدودیت» خود توصیف کرده‌اند.
چین به روسیه به چشم منبع نفت و گاز برای اقتصاد تشنه انرژی خود و به عنوان شریکی در مقابل تسلط ایالات متحده در امور جهانی نگاه می‌کند. دو کشور جز پنج عضو دائم شورای امنیت سازمان ملل هستند و رزمایش نظامی مشترکی نیز برگزار کرده‌اند.
در این نشست، دو طرف یکدیگر را «دوست عزیز» خطاب کردند و به تبادل نظر پرداختند. پوتین انتخاب مجدد آقای شی را تبریک گفت و برای روابط قوی‌تر ابراز امیدواری کرد.
پوتین همچنین از پیشنهادات پکن برای حل و فصل سیاسی در اوکراین استقبال کرد و خاطرنشان کرد که روسیه برای گفتگو آماده است. او ادامه داد: «ما در مورد همه این موضوعات از جمله ابتکار شما که بسیار مورد احترام است، گفتگو خواهیم کرد. همکاری ما در عرصه بین‌المللی بدون شک به تقویت اصول اساسی نظم جهانی و چند قطبی کمک می‌کند.»
آقای شی هم از آقای پوتین بابت تبریک بر انتخاب مجددش تشکر کرد و گفت که روسیه را به عنوان اولین سفر خارجی خود پس از انتخابات برگزیده است.
از طرفی دیمیتری پسکوف، سخنگوی کرملین گفت که در طول شام، پوتین و شی احتمالا «توضیحات مفصلی» درباره اقدامات مسکو در اوکراین ارائه خواهند کرد. همچنین به گفته او قرار است روز سه شنبه گفتگوهای گسترده‌تری با حضور مقامات دو کشور در مورد موضوعات مختلف برگزار شود.
برای پوتین، حضور آقای شی یک پیروزی دیپلماتیک و معتبر در میان تلاش‌های غرب برای منزوی کردن روسیه پس از حمله این کشور به اوکراین است.
مسکو و پکن در حال ایجاد اهداف مشترک هستند: اوایل ماه جاری، رییس جمهوری چین، واشنگتن را به تلاش برای منزوی کردن کشورش و جلوگیری از توسعه آن متهم کرد، چرا که چین رهبری منطقه‌ای و احتمالا جهانی را به چالش می‌کشد.
در جهان چندقطبی، ایالات متحده و متحدانش قادر به ایجاد جبهه‌ای جهانی علیه پوتین نبوده‌اند. در اولین سالگرد تهاجم روسیه به اوکراین، اگرچه 141 کشور به محکومت روسیه در سازمان ملل رای دادند، اما هند، چین و آفریقای جنوبی که عضو گروه 20 هستند، رای ممتنع صادر کردند. بسیاری از کشورهای آفریقایی هم آشکارا از روسیه به دلیل این جنگ انتقاد نکردند.
در مقابل چین، سفر شی جین‌پینگ را بخشی از تبادلات دیپلماتیک عادی نشان داده و جزییات کمی در مورد هدف این سفر ارائه کرده است.
وانگ ونبین، سخنگوی امور خارجه چین هم روز دوشنبه در یک نشست خبری روزانه در پکن گفت که سفر شی «سفر دوستی، همکاری و صلح» است.
در عین حال، این مذاکرات در حالی صورت می‌گیرد که چین با میانجی‌گری برای احیای روابط بین عربستان سعودی و ایران به یک پیروزی بزرگ دیپلماتیک دست یافته است.
به گزارش یورونیوز،برای ایالات متحده و بسیاری از کشورهای اروپا، سفر شی یک نمایش آشکار از حمایت از پوتین است که به طور فزاینده‌ای منزوی شده است. این در حالی است که ارتش روسیه با کمبودهایی رو به رو شده و اقتصادش تحت تحریم‌های غرب با مشکل مواجه شده است.

لینک کوتاه:
https://www.payamevijeh.ir/Fa/News/1085821/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

درگیری‌های مسلحانه در طرابلس لیبی و کشته شدن یک فرمانده ارشد امنیتی

استقبال بن‌ سلمان از ترامپ در فرودگاه ملک خالد

هشدار استاندارد نسبت به استفاده از لبنیات سنتی

ثبت‌نام 93 هزار مستاجر برای وام وام ودیعه مسکن

سرمقاله همشهری/ نویسندگان نیاز به حمایت رسانه دارند

جزئیات تلفات پاکستان در جنگ 4 روزه با هند

مردم غزه برای پختن غذا مجبور به سوزاندن کفش و لباس هستند

دستاوردهای سه‌گانه حماس در مذاکرات مستقیم با آمریکا

بازی Borderlands 4 بزرگ‌ترین جهان مجموعه را خواهد داشت

سی‌ان‌ان: آزادی عیدان الکساندر منجر به مذاکرات فوری برای پایان دادن به جنگ غزه می‌شود

تلفات پاکستان در جنگ 4 روزه با هند

هشدار خطیب مسجد الاقصی درباره اقدامات تحریک‌آمیز صهیونیست‌ها

وداع «پ‌ک‌ک» با اسلحه

بیانیه عربستان درباره سفر ترامپ به این کشور

آمریکا فروش هلیکوپترهای ترابری نظامی به امارات را تایید کرد

پارادوکس خانم سخنگو!

سرمقاله کیهان/ گزینه پوچ

اسکورت هواپیمای ترامپ با جنگنده‌های سعودی

تاکید رئیس جمهور آلمان به رژیم صهیونیستی برای توقف محاصره غزه

هشدار درباره استفاده امنیتی و جاسوسی "اسرائیل" از کمک‌های غزه

دبیرکل سابق ناتو: تهدید ترامپ برای تصاحب گرینلند مایه نگرانی است

تعرفه‌های جدید آب ابلاغ شد؛ مصرف تا سقف الگو یارانه‌ای است

اختیارات مدیریت مصرف برق به استانداران واگذار شد

سرمقاله ایران/ امکان‌سنجی توافق هسته‌ای ایران و آمریکا

سبقت عراقچی از ترامپ

سخنان جنجالی «نتانیاهو» در یک نشست غیر علنی

«ترامپ» وارد ریاض شد

مسکو: نقشه‌های اروپا با «شکست کامل» به پایان رسید

طلای جهانی آرام گرفت

کاهش حدود 3 درصدی تلفات تصادفات در 1403

50 خطای راهبردی در برجام که نباید تکرار شود

رژیم صهیونیستی عملیات گسترده در غزه را به پس از سفر ترامپ موکول کرد

سرمقاله اعتماد/ طرح پیری جمعیت

دولت غزه: جامعه جهانی جلوی ترور خبرنگاران در غزه را بگیرد

نخست وزیر هند: ما باج‌خواهی هسته‌ای را تحمل نخواهیم کرد

آمار شهدای خبرنگار غزه به 215 تن رسید

ویتکاف: بدون تایید پوتین صلحی در کار نیست

صفحه‌فروشی نشریات زنجیره‌ای در پوشش گزارش اقتصادی

درخواست چین از هند و پاکستان برای تقویت آتش بس

گرامیداشت شهدای خدمت، تجلی وفاداری به آرمان‌های انقلاب در قم

گوشی Xperia 1 VII رونمایی شد؛ پرچمدار تندوتیز و گران‌قیمت سونی

سرمقاله آرمان ملی/ ترامپ؛ سفیر صلح یا جنگ؟

وزیر خارجه پاکستان: مسأله آب کشمیر، آتش‌بس با هند را تهدید می‌کند

وزارت خارجه عراق: انحلال پ‎‌‎ک‌ک، بهانه را از کشورهای متجاوز به عراق سلب می‌کند

اردوغان: امیدواریم گفت‌وگوهای اوکراین در استانبول بیهوده نباشد

ترامپ: شاید خودم به استانبول بروم!

وزیر بهداشت سابق: دولت رئیسی در 3 سال به اندازه 8 سال کار کرد

قانونگذار روس: انگلیس مانع صلح هند و پاکستان می‌شود

تاکید سه‌باره «زلنسکی» بر آمادگی‌اش برای دیدار با «پوتین»

وزارت کشور: کارفرمایان اتباع غیرمجازشان را معرفی کنند