پیام ویژه

آخرين مطالب

پیروزی اردوغان باعث رشد بورس استانبول و سقوط لیر ترکیه شد بين الملل

پیروزی اردوغان باعث رشد بورس استانبول و سقوط لیر ترکیه شد
  بزرگنمايي:

پیام ویژه - پیروزی اردوغان برای پول ملی این کشور خبر خوبی نبود و لیر ترکیه شاهد کاهش مختصری در مقابل دلار بود و ارزش هر دلار به 20.054 لیر رسید.

به گزارش جماران به نقل از خبرگزاری بلومبرگ، در پی پیروزی «رجب طیب اردوغان» رئیس جمهور کنونی ترکیه در برای یک دوره جدید ریاست جمهوری بورس استانبول در معاملات امروز شاهد رشد چشمگیری شد.
شاخص بورس استانبول امروز دوشنبه شاهد رشد1.84 درصدی بود.
این در حالی است که پیروزی اردوغان برای پول ملی این کشور خبر خوبی نبود و لیر ترکیه شاهد کاهش مختصری در مقابل دلار بود و ارزش هر دلار به 20.054 لیر رسید.
با پیروزی رجب طیب اردوغان در انتخابات ریاست جمهوری ترکیه در روز یکشنبه و تثبیت جایگاه او، ارزش لیر در برابر دلار آمریکا مجددا سقوط کرد و رکورد تازه‌ای بر جای گذاشت.
همزمان با شروع معاملات ارزش هر دلار آمریکا در آستانه 20 لیر ترکیه قرار داشت. این در حالی است که ارزش هر دلار در مقابل لیر در روز جمعه در بالاترین سطح به 20.06 رسید.
چرخه پر فراز و نشیب اقتصاد ترکیه و همچنین افزایش روزافزون تورم این کشور در یک‌ دهه اخیر باعث سقوط ارزش لیر و بحران اقتصادی در این کشور شده است، به طوری که نرخ برابر این ارز در مقابل دلار آمریکا در طی یک سال اخیر بیش از 6 درصد و در ده سال گذشته بیش از 90 درصد افت کرده است. 
مقامات ترکیه از زمان بحران اقتصادی در سال 2021 به طور فزاینده‌ای در بازار ارز‌های خارجی این کشور مداخله کرده‌اند. این موضوع اگرچه باعث کاهش نوسان روزانه ارزش لیر شده اما با کاهش ذخایر طلا و ارز ترکیه، ارزش لیر به طور مستمر در حال سقوط بوده است. 
تیم اش از شرکت مدیریت سرمایه بلوبی می‌گوید: «شرایط کنونی باثبات نیست. با وجود ذخیره محدود ارزی و نرخ‌های بهره منفی، فشار بازار بر لیر ترکیه بسیار بالا است.» 
رجب طیب اردوغان به‌رغم آشفتگی اقتصادی آشفتگی اقتصادی چند سال اخیر در انتخابات ریاست جمهوری ترکیه پیروز شد. مخالفان او دلیل این آشفتگی را سیاست‌های اقتصادی نامتعارف آقای اردوغان می‌دانستند.
نمایش پرقدرت او در دور اول انتخابات ریاست‌جمهوری در دو هفته پیش، امیدها به تغییر سیاست اقتصادی در ترکیه را کاهش داد. همین امر سبب فروش اوراق قرضه بین‌المللی ترکیه و افزایش هزینه بیمه برای مواجهه با بدهی‌های احتمالی شد. 
آقای اردوغان در سخنرانی پیروزی خود در انتخابات، تورم را چالش اصلی کشور دانست، اما متذکر شد که به دنبال سیاست‌های بانک مرکزی، نرخ تورم از 19 درصد در دوسال گذشته اکنون به 8.5 درصد کاهش یافته است. 
با این وجود تحلیل‌گران نسبت به پیش‌بینی میزان تغییرات اقتصادی در دولت جدید آقای اردوغان محتاط هستند. ولفانگو پیکولی، رئیس شرکت مشاور تنئو می‌گوید: «بعید است اردوغان به سوی یک سیایت اقتصادی متعارف متمایل شود. اما او ممکن است با انجام برخی اصلاحات در رویکرد دگراندیشانه اقتصادی خود به دنبال خریدن زمان پیش از انتخابات محلی در سال 2024 باشد.» 
انتظار می‌رود به دلیل تعطیلی بسیاری از بازارها در ایالات متحده و اروپا در روز دوشنبه، میزان معاملات در بازار ارزی ترکیه هم پایین باشد.
رجب طیب اردوغان، رئیس جمهوری کنونی ترکیه روز یکشنبه با شکست رقیبش کمال قلیچداراوغلو در انتخابات، بار دیگر توانست کرسی ریاست جمهوری را برای یک دوره پنج ساله تصاحب کند.
مردم ترکیه در دور دوم انتخابات ریاست جمهوری شرکت کردند و اردوغان توانست با کسب اکثریت آراء (52 درصد) به پیروزی دست پیدا کند.
دور اول انتخابات که در 14 مه میان سه نامزد شامل اردوغان، قلیچداراوغلو و سینان اوغان برگزار شد، به نتیجه مشخصی نرسید و هیچ یک از نامزدها نتوانستند بیش از 50 درصد آراء را کسب کنند و کار به دور دوم انتخابات میان دو نامزد برتر رسید.
دور اول انتخابات با نتیجه 49.51 درصد آرا برای اردوغان و 44.8 درصد برای قلیچداراوغلو به پایان رسید، در نهایت اردوغان اسلامگرا روز گذشته توانست رقیبش قلیچداراوغلو با گرایش چپ میانه و سکولار را شکست دهد.

لینک کوتاه:
https://www.payamevijeh.ir/Fa/News/1365413/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

ابهام در آمار و مستندات حادثه بندر شهید رجایی؛ مجلس پیگیر شد

تصادف هولناک پراید و تیبا 5 کشته بر جا گذاشت

بازگشت مرسدس بنز به ایران؛ چهار سواری محبوب در یک قدمی بازار

وقتی اتلاف برق معادل 408 میلیون بشکه نفت دیده نمی‌شود اما کولر مردم را مقصر می‌دانند

عضو کمیسیون اقتصادی مجلس: جرایمی از جنس جرایم سازمان‌یافته در بانک آینده وجود دارد

آیا ال.جی و سامسونگ به ایران بازمی‌گردند؟

منو راست‌کلیک ویندوز 11 حالا گزینه جدیدی دارد و کاربران از آن متنفرند

نتانیاهو: ساکنان غزه باید مهاجرت کنند

هند جریان آب سد چناب به سوی پاکستان را باز کرد

پیکر مطهر شهید ناصر جوهر زاده کارمند بنیاد شهید بعد از قریب به 39 سال شناسایی و به آغوش وطن بازگشت

سخنگوی دولت برای ترویج زبان فارسی سنگ تمام گذاشت

دستگیری قاچاقچیانی که آب را با بنزین قاطی می‌کردند

ایران به کشورهای منطقه یادآوری می‌کند که هرگونه جنگ دامن‌گیر کل منطقه می‌شود

زلنسکی: پنجشنبه منتظر دیدار با پوتین هستم

ویتکاف: اسرائیل در حال ادامه دادن جنگ است

زلنسکی: آماده‌ام پنجشنبه در ترکیه با پوتین دیدار کنم

آتش سوزی‌ها در فلسطین اشغالی ادامه دارند

آتش‌سوزی‌های گسترده در جنگل‌های غرب سوریه

حقوق بازنشستگان در اردیبهشت 1404 بیشتر است

همه نهادها مشمول اعمال فوق‌العاده خاص حقوق شدند

«غریزه درست، اجرای بد»؛ نگاه متفکر آمریکایی به سیاست‌‏خارجی ترامپ

دعوای ساختگی سارقان خشن برای سرقت‌های سریالی

جزئیات جدید در مورد عامل حمله به جشن میلاد امام رضا(ع)؛ فرد خاطی بازداشت شد

دلیل افزایش استقبال سرمایه‌گذاران از طلای بورسی چیست؟

نرخ تورم ماهانه بانک مرکزی برای فروردین ماه اعلام شد

ترمز رشد اقتصادی کشیده شد؛ زنگ خطر برای اقتصاد ایران

نمایشگر آیفون تاشو اپل با استانداردهای سخت‌گیرانه و توسط سامسونگ تولید می‌شود

فرستاده ویژه ترامپ در حال مذاکرات غیرمستقیم با حماس است

نتانیاهو: برای طرح‌هایمان در یمن و غزه از کسی اجازه نمی‌خواهیم

آنروا: بحران انسانی در غزه فراتر از تصور است

ترامپ: اوکراین باید پیشنهاد پوتین برای مذاکره را بپذیرد

خاموشی چراغ راهنمایی و رانندگی برخی از تقاطع‌های تهران به دلیل کمبود برق

موج بارشی جدید در روزهای آینده وارد کشور می‌شود

رایزنی در جده

تصویر واقعی؛ درباره عکسی از خلوتی نمایشگاه کتاب

جهاد اسلامی: مقاومت فلسطین بدون برقراری آتش‌بس، اسرای صهیونیست را آزاد نخواهد کرد

جزئیات جدید در مورد عامل حمله به جشن میلاد امام رضا(ع)

حکم خلاقانه یک قاضی برای متخلف؛ آموزش شیرینی‌پزی جایگزین زندان شد

بایواتانول در مسیر ورود به جایگاه‌های بنزین؛ سوخت سبز می‌شود

سیر تاریخی تورم؛ از ثبات تا بحران و فشار بی‌سابقه بر رفاه ایرانیان

مهاجرت طراحان و مرمت‌کاران فرش؛ ترکیه و پاکستان مقصد اصلی مهاجرت این صنعت است

اعضای سابق بانجی استودیوی جدیدی زیر نظر پلی‌استیشن تأسیس کردند

مرد سایه اسرائیل کیست؟

اشغالگران از خدمت‌رسانی شهرداری غزه به فلسطینیان جلوگیری می‌کنند

توضیح سازمان حج درباره وقفه در صدور ویزای حج برخی زائران ایرانی

تیراندازی مرگبار به خودروی تویوتا؛ عاملان تحت تعقیب پلیس قرار گرفتند

شوک قیمتی تخم مرغ: از ایران تا سوئیس

نظارت نبود، مهسا در آتش سوخت

مرحله دوم سود سهام عدالت چه زمانی واریز می‌شود؟

قیمت ارز‌های دیجیتال در 21 اردیبهشت 1404؛ بیت کوین حدوداً 8.5 میلیارد تومان