پیام ویژه

آخرين مطالب

بادامچیان: آیت الله العظمی خویی مخالف نهضت امام نبودند، اما خودشان بحث جدی داشتند/کمونیست‌ها و فداییان چاره‌ای جز پذیرش رهبری امام نداشتند سياسي

بادامچیان: آیت الله العظمی خویی مخالف نهضت امام نبودند، اما خودشان بحث جدی داشتند/کمونیست‌ها و فداییان چاره‌ای جز پذیرش رهبری امام نداشتند
  بزرگنمايي:

پیام ویژه - بادامچیان گفت: کمونیست‌ها و چریک های فدای خلق که با شاه می جنگیدند دیدند چاره ای جز این ندارند که بگویند امام خمینی و رهبری امام را بپذیرند،آنها بعد از پیروزی انقلاب در صدد برآمدند نظام کمونیستی برقرار کنند ،نمی شد و به درگیری برخاستند.

امروز سالروز درگذشت بنیانگذار انقلاب اسلامی است، رهبری که نهضت خود را در سال 1341 و در زمانی که می‌گفتند روحانیت حق دخالت در سیاست را ندارد کلید زد. امام خمینی با نگاه آگاهی دادن به مردم وارد عرصه سیاست شد و درابتدا یک تنه در برابر رژیم حاکم قد عَلم کرد، سال‌ها تبعید و دوری از وطن را به جان خرید وبه تدریج توانست گرایش ها را به سمت خود بیشتر کند تا جایی که همراهان وی در سال 1342 به وی توصیه کردند که دیگر امکان سازش با شاه وجود ندارد و یا شاه باید برود یا اسلام؛ اگر چه که اسلام رفتنی نبود.ایشان در ابتدا با سخنرانی و پس از تبعید با اعلامیه‌های متقن و قوی قاطعانه خواستار تغییر رژیم شد و بیش از پیش اذهان عمومی را به خود جلب کرد و در نهایت هم توانست با خواست و اراده مردم و گروه های سیاسی انقلاب اسلامی را به ثمر بنشاند. در این گفت‌وگو با اسدالله بادامچیان دبیرکل حزب موتلفه اسلامی به واکاوی چگونگی ورود امام‌(ره) به عرصه سیاست و پیروزی در آن پرداخته ایم.
امام خمینی شخصیت برجسته‌ای بودند که خاستگاه‌شان حوزه و اندیشه دینی بود، و با آگاهی به مبانی اسلام وارد عرصه سیاست شدند. به‌نظر شما چه نیازی وجود داشت که ایشان وارد عرصه سیاست بشوند؟
مسئله سیاست از ابتدا در اسلام مطرح بوده است و نظر امام بر این بود که همه چیز اسلام با سیاست مخلوط است حتی عبادت. در بحث هایی که در نجف فرمودند در بحث ولایت فقیه حکومت اسلامی به صراحت می فرمایند که به‌نظر ما آورده اند که اسلام دین سیاست نیست در حالی که همه چیز اسلام با سیاست مخلوط است حتی عباداتش. این بحثی که امام داشتند ازهمان آغاز مطرح بود، فقهای اسلام هیچ کدام با سیاست مخالف نیستند و مرحوم آیت الله العظمی آقای خویی هم مخالف نبودند، ایشان در نهضت امام خودشان یک بحث جدی داشتند. منتهی سیاستی که امام در نظر دارند با سیاستی که درغرب و علوم سیاسی مرسوم که در دانشگاه ها گفته می شود فرق دارد و کاملا متفاوت است،سیاستی است بر مبنای انبیای الهی که در احادیث به آن‌ها سیاست العباد گفته می شود یعنی سیاستمداران بندگان خدا، به همین علت امام بنا به بینش اسلامی و وظیفه الهی خود سیاست الهیه را دارد نه سیاست شیطانی که سیاست شیطنت آمیز است.
به‌نظر شما نگاه امام به حاکمیت ،حاکمیت روحانیون بود یا حاکمیت اندیشه سیاسی و دین؟
هیچ کدام.

پیام ویژه


چطور؟
برای این‌که ما یک مسئله حاکمیت داریم ،یک مبحث حکومت داریم و یک مبحث حکمرانی داریم.
این موارد را تشریح می فرمایید.
در اسلام حاکمیت ازآن خداست و شخص حاکمیت ندارد حزب هم حاکمیت ندارد.در نظام غیرالهی و نظام کمونیستی حاکمیت ازآن حزب است، لذا قوه قضاییه یا ارتش یا همه امور مردم دراختیار حزب کمونیست است و حاکمیت ازآن آن‌هاست.در نظام سرمایه داری حاکمیت ازآن صاحبان سرمایه است، در اسلام پیغمبر اسلام هم حاکمیت ندارد لذا در نماز می‌گوییم عبده و رسوله و شهادت می دهیم که بنده است، آن که برای حاکمیت الله است و همه برای حاکمیت خدا و ارزش های الهی کار می کنند. حکومت یعنی اداره جامعه بر مبنای صدور حکم نه اداره جامعه در بخش مردمی و اداره عمومی.
در بخش حکم دادن هم مربوط به پیغمبر و ائمه معصومین است و درغیبت، حکم ولی فقیه عادل است که بر اساس مبانی فقهی اسلام و اقبال مردم است. حکمرانی به معنای حکومت‌داری است که در زمان غیبت امام معصوم در اختیار ولی امر زمان است. بعد از رحلت پیامبر نوع حکومت اسلامی خلافتی است و یا خلافت امام معصوم است و یا غیر معصوم که آن بحث دیگری است. در آن زمان امام خمینی فرمودند نوع حکومت اسلامی جمهوری اسلامی است، بنابراین این نوع حکومت بر مبنای جمهوری مردم سالاری اسلامی است. آخرین مسئله هم دولت است، دولت یعنی یک محموعه‌ای که دارد این حکومت را اداره می کند؛ اتفاقا حزب در نظام و مکتب اسلامی حق حاکمیت حزبی ندارد لذا در حکومت جمهوری اسلامی حزب ها می توانند دولت و مجلس را داشته باشند ولی قوه قضاییه را خیر چون قضا شان ولایت فقیه است. بنابراین بر اساس مکتب اسلامی، امام حاکمیت را نه به روحانیت و نه به خود و نه به دیگران نمی تواند بدهد. حاکمیت ازآن خداست و امام و مردم همه با هم تلاش می کنند که حاکمیت الله و ارزش های الهی بر جامعه حاکم باشد تا همه مردم در سایه خدا بنده هیچکس نباشند.
شما قطعا بخاطر دارید که دراوایل انقلاب اکثر مردم با هم عقد اخوتی داشتند وبکدیگر را برادر خطاب می‌کردند و در مجموع ارتباطات خیلی بهتر از الان بود، مردم در جنگ جهاد کردند و با بسیج همگانی از پس جنگ تحمیلی برآمدند. با توجه به مشکلات فعلی در کدام یک از اندیشه‌های امام غفلت بخرج دادیم که به چنین شرایطی رسیده‌ایم؟
اندیشه امام غیر از مسئله روابط اجتماعی است؛ بعد از پیروزی انقلاب در مجموعه کسانی که به انقلاب و حاکمیت اسلامی معتقد بودند برادر خواهر می گفتیم و در بحث توده عادی مردم برادر خواهرگفته نمی شد. به تدریج که حکومت تشکیل شد جناح بندی ها انجام شد و این جناح بندی ها به جایی می رسد که برادی باقی نمی ماند و برادر برادر را دعوا می کند. اتفاقا در انتخابات آینده چون همه حضور دارند این بحث خیلی سنگین می شود. من در کتاب شناخت انقلاب اسلامی و ریشه ها نوشته ام که اگر اصول هر انقلابی محفوظ بماند، مرحله های گوناگون دارد، در آغاز و پیروزی انقلاب مثل شب عید می ماند که همه به هم تبریک می گویند، بعد از این دوره که موقت است دور درگیری ها آغاز می شود چون هر کس می خواهد خود را به آن مقصد و انگیزه خود برساند.
یعنی به واسطه سهم خواهی گروه ها این درگیری ها آغاز می‌شود؟
نه حالا سهم خواهی هم نیست ،چرا همه اش را منفی می گویید، ببینید کمونیست‌ها و چریک‌های فدایی خلق که با شاه می جنگیدند دیدند چاره ای جز این ندارند که بگویند امام خمینی و رهبری امام را بپذیرند. آن‌ها بعد از پیروزی انقلاب در صدد برآمدند نظام کمونیستی برقرار کنند، نمی شد و به درگیری برخاستند. سازمان منافقین هم که می گفتند امام می شود شعار محوری ما و شعار می دادند سلام بر خمینی درود بر مجاهد، ولی بعد برای اینکه خودشان به حکومت برسند با امام درافتادند و آن انفجارها رخ دادند.آقای مهندس بازرگان که بر سر کار آمد با امام اختلاف داشت ،او جمهوری دموکراتیک اسلامی می خواست .در محموع وقتی اینها با هم در می افتند دیگر جای برادر خواهری نمی ماند. اینها به تدریج می روند تا نظام ثبات پیدا کند وقتی نظام ثبات پیدا کرد اگر نظام اسلامی خالص باشد غیر از مسائل نفس و عقل و امتحان الهی باز دوباره به همین برادری خواهری بر می گردد.

لینک کوتاه:
https://www.payamevijeh.ir/Fa/News/1367900/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

دختر 18 ساله قربانی جنایت سیاه شد

برنامه پرواز حجاج تهرانی به مدینه؛ 22 اردیبهشت

دیدار مجدد با آیفون 16 پرو مکس؛ پرچم‌دار گران‌قیمتی که ارزش خرید ندارد!

هدیه تسلیحاتی آمریکا به اوکراین

اعتراف کارشناس اسرائیلی به فلج شدن رژیم صهیونیستی در پی حملات یمن

تولید 1505 قلم ماده مؤثره دارویی در داخل کشور

اعزام کارشناسان سازمان هواپیمایی به محل سانحه بوئینگ وارش

ممنوعیت واردات یا تعرفه‌گذاری؟

رئیس‌جمهور لبنان: تصمیم برای انحصار سلاح در دست دولت گرفته شده است

احتمال حضور سوریه در نشست سران عرب قوت گرفت

اقدامات بیمه دی برای جبران خسارت حادثه بندر شهید رجائی

رویترز: ترامپ به‌دنبال جذب یک تریلیون دلار سرمایه‌گذاری عربستان است

سرمقاله اطلاعات/ خلیج فارس نامی به بلندای تاریخ

دستگیری زنی که در بهشت زهرا از داغ‌دیدگان سرقت می‌کرد

دستگیری زنی که در بهشت زهرا(س) دزدی می‌کرد

معاون وزارت کشور: ادارات، دمای کولر را روی 27 درجه تنظیم کنند

رزمایش مشترک آمریکا و کره‌جنوبی در دریای شرقی چین

پایان دادن به گرسنگی مردم غزه خواسته تونسی‌ها

حماس: جهانیان «نه بزرگ» به نتانیاهو بگویند

تحریم های جدید انگلیس علیه روسیه

تخریب منازل فلسطینیان در شرق طولکرم و آوارگی ساکنان توسط اشغالگران

تسلیحات اسرائیلی هند در تقابل با پاکستان

پاپ جدید خواستار صلح پایدار در اوکراین شد

حرکت ارابه‌های مرگ به سوی غزه با اعزام تیپ‌های جدید

میزان ابتلا به ویروس کرونا هفته‌های اخیر افزایش یافته است/ جانبازان، والدین سالمند شهدا و ایثارگران موارد بهداشتی را رعایت کنند

چالش جدی بازار مسکن؛ قیمت‌ها با درآمد خانوار هم‌راستا نیست

مردان رادیکالی که آتش جنگ هند و پاکستان را هدایت می‌کنند

حزب الله: دولت لبنان تجاوزهای صهیونیست‌ها را نادیده می‌گیرد

کشف تونل‌های پنهانی زیر ساختمان کنگره آمریکا

هزاران کامیون آماده ورود به غزه است

آمادگی ترکیه برای میزبانی مذاکرات روسیه و اوکراین

شاباش میلیاردی به داماد خراسانی

سرمقاله صبح نو/ فرار B-2؛ پایان عصر شبح

افزایش شمار شهدا و زخمی‌های جنگ غزه

مخالفت فرانسه با طرح روسیه برای مذاکرات مستقیم با اوکراین

گلستان میزبان هفته بزرگداشت شهدای خدمت

نیازمند فرهنگ‌سازی عمیق برای شناخت ایثارگران هستیم

رئیس پارلمان لبنان:عادی‌سازی روابط با اسرائیل خیانت است

نخست‌وزیر اسبق اسرائیل: غزه متعلق به فلسطینیان است نه اسرائیل

سرمقاله وطن امروز/ طلوع ایران پویا از افق جامعه مولد

سیاست‌های ترامپ آلایندگی آمریکا را به شدت افزایش می‌دهد

زلنسکی: بدون آتش‌بس، مذاکره‌ای در کار نیست

استقبال پاکستان از اظهارات آمریکا درباره آتش‌بس با هند

نگرانی رژیم صهیونیستی از تحولات اخیر سیاست‌های آمریکا

اعتراف رسانه‌ها و نظامیان صهیونیست به ناتوانی در برابر «حماس»

وعده وزیر ارتباطات درباره افزایش سرعت اینترنت

سرمقاله جمهوری اسلامی/ حوزه علمیه و نیم قرن حکمرانی

دولت جدید آلمان روند ارسال تسلیحات به اوکراین را مخفی می‌کند

تلاش رژیم صهیونیستی برای ترغیب سربازان ذخیره

مشکل احداث آرامستان‌های جدید در تهران چیست؟