پیام ویژه

آخرين مطالب

پیشنهاد الویری در مورد صلاحیت پزشکیان و مطهری فرهنگی و اجتماعی

پیشنهاد الویری در مورد صلاحیت پزشکیان و مطهری
  بزرگنمايي:

پیام ویژه - خبرآنلاین /یک فعال اصلاح طلب با انتقاد از ترکیب و نوع دیدگاه هیأت اجرایی در بحث ردصلاحیت ها گفت: در مورد صلاحیت پزشکیان و علی مطهری نظرسنجی شود.
پس لرزه ردصلاحیت کاندیداهای انتخابات دوزادهم مجلس شورای اسلامی همچنان ادامه دارد. مرتضی الویری از چهره های سیاسی اصلاح طلب بر این باور این که دیوار کجی که از سال 71 توسط شورای نگهبان چیده شده بیش از گذشته دچار انحراف روزافزون شده است.
وی ضمن انتقاد از ردصلاحیت چهره هایی چون مسعود پزشکیان می‌گوید: باید فریاد زد که چرا در همین نظام و با همین قانون اساسی در زمستان 58 حتی افرادی مانند مسعود رجوی ها رد صلاحیت نمی شوند ( ولی رای نیاوردند) اما امروز شاهد رد صلاحیت پزشکیان ها هستیم. از کجا به کجا رسیدیم.
این چهره سیاسی اصلاح طلب ضمن انتقاد از ترکیب و نوع دیدگاه هیأت اجرایی در بحث ردصلاحیت ها عنوان می کند که اگر ترکیب هیأت اجراییِ دیگری تعیین شده بود یقینا شاهد خروجیِ دیگری بودیم.
در ادامه گفتگوی مرتضی الویری از چهره های سیاسی اصلاح طلب با خبرگزاری خبرآنلاین را می خوانید؛
*********
*آقای الویری! آیا پیش بینی می کردید هیات اجرایی به این شکل به بررسی صلاحیت ها ورود کند و با این حجم ردصلاحیت روبرو شویم؟
بنده انتظاری غیر از این موضوع نداشتم و در واقع برای بنده این وضعیت یا روند کاملا طبیعی بود. به بیان دیگر دیوار کجی که از سال 1371، توسط شورای نگهبان چیده شده هر چه بالاتر می‌رود انتظار انحراف روزافزونی را باید از آن داشت.
به عبارت دیگر زمانی که پایه نظارت استصوابی بنا شد و بر مبنای غربالگریِ شورای نگهبان، در مجلس چهارم، تعداد زیادی از نیروهای کارآمد و پُرتوان به وسیله تیغ نظارت استصوابی ردصلاحیت شدند در واقع به تعبیری مجلسِ شورای نگهبان ساخته‌ای تشکیل شد که آن مجلس نیز قانون انتخاباتی را نوشت که از آن قانون‌ نیز نمی‌توان انتظاری جز ردصلاحیت‌های گسترده داشت.
نکته دیگر اینکه تصمیم جدی و قاطع شورای نگهبان و کسانی که با همان نظریه گام برداشته اند این است که به مجلس، اجازه ورود هر سلیقه و دیدگاهی که با دیدگاه های شورای نگهبان زاویه داشته باشد، داده نشود در واقع تجلی و نمونه بارز آن را می‌توان در شرایط انتخاب شوندگان مشاهده کرد به طور مثال در بندهای 6،4،2،1 ماده 31 قانون انتخابات(که شرایط انتخاب شوندگان را فهرست می‌کند) اگر شخص ناظر از بیرون به آن نگاه کند تصور می کند که یک محکمه شکل گرفته که افراد را در جایگاه متهم نشانده و او بی صلاحیت است مگر اینکه به وسیله آن ممیّز و داور یا مُشخّص یا بررسی‌کننده به این نتیجه برسند که فرد مدنظر، فرد سالم و مطلوب آنها است.
باید توجه داشت که به موجب اصل 37 قانون اساسی، اصل بر برائت است و اصالت الصحّه یکی از اصول مورد توجه دینی و مذهبی است بدین معنا که همواره باید بنا را بر جنبه مثبت، سالم بودن و مومن بودن فرد قرار داد مگر اینکه ادله و براهینی وجود داشته باشد که خلاف آن را اثبات کند.
این در حالی است که آنچه در هیأت‌های اجرایی و هیأت نظارت شورای نگهبان می‌گذرد این است که اصل را بر این قاعده می‌گذارند که با فردی مواجهند که دارای شخصیت مبهمی است در واقع برای آنها باید با ادله و براهینی روشن و محرز شود که فرد مدنظر مورد قبول است. این گونه غربالگری هیچ قرابت یا شباهتی با اصل نظام یا قانون اساسی ندارد. باید فریاد زد که چرا در همین نظام و با همین قانون اساسی در زمستان 58 حتی افرادی مانند مسعود رجوی ها رد صلاحیت نمی شوند ( ولی رای نیاوردند) اما امروز شاهد رد صلاحیت پزشکیان ها هستیم. از کجا به کجا رسیدیم.

پیام ویژه


*چقدر این موضوع برای کم کردن هزینه ردصلاحیت ها از سوی شورای نگهبان است؟
بنده تصور نمی‌کنم اینها چنین ملاحظاتی را مدنظر قرار دهند چراکه انجام این گونه غربالگری و به تعبیر خودشان، خالص‌سازی را به نفع نظام تلقی می کنند در نتیجه عواقب همه چیز را پذیرفته‌اند و به هیچ وجه نگران نیستند. به هر حال ما با شورای نگهبانی مواجه هستیم که شخصیتی مانند مرحوم آیت الله هاشمی رفسنجانی که به معنای واقعی شناسنامه انقلاب بود را حذف کرد، به عبارت دیگر ما با مجموعه‌ای روبرو هستیم که شخصیتی مانند علی لاریجانی نیز نتوانست از فیلتر آن عبور کند همچنین ما با مجموعه‌ای مواجهیم که فرزندان انقلاب را که به معنای واقعی، گذشته و زندگی آنها فداکاری و ایثارگری برای انقلاب بوده را با کوچکترین زاویه گرفتن از دیدگاه آنان، ردصلاحیت کردند.
بنابراین هر کدام از اینها بر این باورند که در حال انجام وظیفه انقلابی و خالص سازی خودشان هستند.
تصور بنده بر این است که به نوعی حساب کار دست اکثریت کنش‌گران سیاسی آمده است. به همین دلیل بسیاری از شخصیت های سیاسیِ شاخص و پُرتوان جمهوری اسلامی حاضر اصلا در انتخابات ثبت نام نکردند. در نتیجه باید گفت به تعبیری حساب کار دست همه آنها آمده است.
از سوی دیگر متاسفانه مردم نیز به دلیل همین روش های ناصواب موجود، به صندوق رأی بی اعتماد شدند که سیر نزولیِ مشارکت در انتخابات سال‌های 98 و 1400 ادله روشنی بر این مدعا است. در حال حاضر متاسفانه چون، تغییری در روش‌های ناصواب گذشته ایجاد نشده و با تصویب مصوبه اخیر مجلس در مورد قانون انتخابات مجلس شورای اسلامی حتی وضعیت بدتر از قبل شده است در نتیجه به نظر می‌رسد هیچ نقطه امیدی مشاهده نمی‌شود.
*آقای الویری! به این نکته اشاره کردید که مردم بیش از گذشته به ویژه در دو انتخابات گذشته به صندوق رأی بی‌اعتماد شده‌اند حال با این اوصاف که بنا به انتقادات مطرح شده، مدیریت انتخابات از مرحله هیات اجرایی آغاز شده، این موضوع چقدر بر مشارکت اثرگذار است؟
بنده بر این باورم که سرمایه هر نظامی، مردم هستند. تجلی حضور مردم در نظام و حمایت آنها از نظام، در انتخابات رقم می‌خورد. وقتی که به هر دلیلی، مردم از انتخابات مأیوس شوند و از آن فاصله بگیرند می‌توان گفت که نظام هزینه زیادی را می‌پردازد و این مسئله بسیار زیان بار خواهد بود.
*نحوه چینش هیات‌های اجرایی چقدر در این موضوع ردصلاحیت‌ها تأثیرگذار بوده است؟ به ویژه نیروهای پایداری و احمدی نژاد که نگاه حذفی و پاکسازی و خالص سازی دارند...
طبیعی است که اگر ترکیب هیأت اجراییِ دیگری تعیین شده بود یقینا خروجیِ دیگری نیز داشت. منتها این ترکیب هیأت اجرایی، برآمده از وزارت کشوری است از یک مجلس غیردموکراتیک یا غیر مردمی که با تکیه بر رأی حداقلی یعنی 42 درصد تشکیل شده، برآمده است. تازه گذشته از این ها اعضای هیات اجرایی باید مورد تایید هیات نظارت باشذ. بنابراین طبیعتاً وقتی با چنین سازوکاری، هیأت اجرایی شکل می‌گیرد انتظاری بیش از این وضعیت نمی‌توان داشت.
*در این دوره، ردصلاحیت چه شخصیت‌هایی برای شما دور از انتظار بود؟
بنده بسیاری از این افراد را نمی‌شناسم اما در مورد افرادی مانند آقای پزشکیان و علی مطهری، یک نظرسنجی بین مردم صورت گیرد طبیعتاً به سلامت و پُرتوان بودن افرادی مانند پزشکیان و علی مطهری صحه می‌گذارند منتهی وضعیت تأسف بارتر فقط موضوع ردصلاحیت‌شده‌ها نیست بلکه ضایعه بزرگ‌تر، خیل عظیمی از افراد توانمندی است که به دلیل آگاهی از این سازوکارها، حاضر نشدند در انتخابات ثبت نام کنند.

لینک کوتاه:
https://www.payamevijeh.ir/Fa/News/1430705/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

روز پنجاه و هفتم جنگ غزه/ بمباران گسترده شبانه غزه/شهادت 178 و زخمی شدن صدها تن

کاسبی جدید با اطلاعات بیماران

توصیه مهم وزارت بهداشت در خصوص آنفولانزا

جدال دولت و قوه قضاییه بر سر لایحه عفاف و حجاب/ سرنوشت نامعلوم لایحه جنجالی مجلس یازدهم

سند محرمانه از طوفان اقصی

ساماندهی املاک بنیاد شهید و امور ایثارگران را در سراسر کشور آغاز کردیم

اقدامات تیم سلامت مرکز بهداشت کیش در مبارزه با پشه آئدس

کیش؛ پایتخت یادواره‌ی شهدای غواص/ میزبانی جزیره‌ی زیبای کیش از دومین کنگره ملی شهدای غواص

آیت‌الله اراکی: انتخاب یک غیرایرانی به عنوان رهبر توسط مجلس خبرگان تقریبا غیر ممکن است

آخرین مهلت ثبت نام آزمون سراسری 1403

بالاترین نرخ تورم اروپا با 6.9 درصد در اسلواکی ثبت شد

دل با لپ تاپ های 2024 برای بزرگان صنعت خط و نشان می‌کشد

فارن افرز: آمریکا در غزه باخت، ایران و متحدانش، بزرگ‌ترین برنده هستند

نامه استقلالی‌ها به سازمان لیگ درباره تاریخ دربی

غربالگری اختیاری «سلامت روان» دانش‌آموزان 5 پایه

افزایش آلودگی هوای کلانشهرها تا پنج روز آینده

نوشابه قوطی 50 درصد گران شد

اخذ عوارض صادراتی از آهن تا فولاد

نرخ‌گذاری تاکسی‌های اینترنتی به مدیریت شهری واگذار شود/ قیمت‌گذاری نیاز به قانون مجلس ندارد

خان یونس زیر بمباران سنگین رژیم صهیونیستی

افزایش 60درصدی مسمومیت ناشی از گاز مونوکسیدکربن کربن نسبت به مدت مشابه سال گذشته

نشست مسوولان تشکل‌های ایثارگری با معاون مددکاری و مشارکت‌های مردمی بنیاد

میانگین سنی تیم‌های فوتبال جهان و جایگاه ایران

درمان رایگان و محرمانه HIV در کشور

واکنش مردم به جولان خودروی فوق لوکس آمریکایی در خیابان‌های تهران

تایید حکم اعدام پدر آزارگر دختر 14 ساله

سرمقاله وطن امروز/ کیسینجر علیه کیسینجر!

سرمقاله فرهیختگان/ چه کسی پیروز شد؟

پرویز ثابتی به دنبال چیست؟

حملات وحشیانه زمینی، هوایی و دریایی علیه غزه

جایگاه ورزش اول المپیک در ایران کجاست؟

حمله موشکی اسرائیل به حومه دمشق

جزئیات جدید از جوانی که همسر برادرش را جلوی چشم فرزندانش کشت

سقف سنی ورود به دانشگاه فرهنگیان تغییر کرد

رسیدگی ویژه وزارت بهداشت به پرونده فوت نوزاد 6 ماهه

گوگل برای حفظ اخبار در نتایج جستجوی اینترنتی با کانادا موافقت کرد

آمادگی شهرداری منطقه 3 تهران برای بارش‌های زمستانی؛ جوانی: در برف‌روبی منطقه از 150 دستگاه و 1000 تن شن استفاده می‌کنیم

آمادگی شهرداری منطقه 3 برای بارش‌های زمستانی؛ جوانی: در برف‌روبی از 150 دستگاه و 1000 تن شن استفاده می‌کنیم

شهید مجید شهریاری افتخار ملت ایران است

زوایای جدید از یک پرونده جنایی!

بیت‌کوین رکورد صعود 18 ماهه را شکست

سرمقاله خراسان/ کیسینجر و جمهوری اسلامی

سرمقاله کیهان/ بزن که خوب می‌زنی!

افزایش قیمت نفت به بالای 81 دلار

ناسا و IBM یک مدل هوش مصنوعی در زمینه آب‌و‌هوا و اقلیم می‌سازند

آمریکا می‌داند که مزاحمت علیه ایران برایش بسیار پرهزینه خواهد بود

سایه سنگین انحلال بر سر ناترازها

شهرنگار| تکمیل پروژه خاک خورده 18ساله، در یک‌سال

هکرها اطلاعات کتابخانه بریتانیا را برای باج‌گیری به سرقت بردند

بیش از 6500 فلسطینی همچنان زیر آوارهای غزه

© - www.payamevijeh.ir . All Rights Reserved.