پیام ویژه

آخرين مطالب

راهکار جدید دانشمندان می‌تواند عمر باتری‌ها را تا 19 برابر افزایش دهد خواندنی ها

راهکار جدید دانشمندان می‌تواند عمر باتری‌ها را تا 19 برابر افزایش دهد
  بزرگنمايي:

پیام ویژه - دیجیاتو / محققان مکانیسمی در باتری‌های لیتیوم یون کشف کرده‌اند که توقف آن عمر باتری را افزایش می‌دهد.
محققان در پژوهشی جدید مکانیسمی را شناسایی کرده‌اند که باتری را تخریب و عمر آن را کاهش می‌دهد. آنها می‌گویند با اجتناب از تخلیه کامل شارژ می‌توان عمر باتری‌های لیتیوم یون با نیکل بالا را تا 19 برابر افزایش داد.
براساس گزارش SciTechDaily، محققان دانشگاه علم و فناوری پوهانگ (POSTECH) در کره جنوبی مکانیسمی در باتری‌های لیتیوم یون کشف کرده‌اند که این باتری‌ها را تخریب می‌کند. تاکنون، کاهش عمر و عملکرد این باتری‌ها در وهله اول به شارژ بیش‌ازحد نسبت داده می‌شد اما محققان بر فرایند تخلیه و عدم شارژ تمرکز کرده‌اند.
بازار
راهکار جدید محققان برای افزایش عمر باتری
باتری‌های لیتیوم یون که در وسایل نقلیه الکتریکی از آنها زیاد استفاده می‌شود، معمولاً کاتدهای سه‌تایی نیکل-منگنز-کبالت (NMC) دارند. شرکت‌های سازنده برای کاهش هزینه‌های تولید به‌سمت استفاده از کاتدهایی با محتوای نیکل بالاتر و کبالت کمتر رفته‌اند اما این رویکرد اغلب به‌ قیمت کاهش طول عمر باتری تمام می‌شود؛ زیرا سطح بالای نیکل عمر چرخه کلی باتری را کم می‌کند.
محققان برای بررسی علت‌های کاهش عمر باتری روی مکانیسم تخلیه شارژ تمرکز کردند. آنها دریافتند وقتی باتری مدتی طولانی شارژ نشود، پدیده‌ای به نام «واکنش شبه-تبدیل» (quasi-conversion reaction) در سطح کاتد رخ می‌دهد. در این واکنش، اکسیژن از سطح خارج و با لیتیوم ترکیب می‌شود تا حین تخلیه، به‌ویژه حدود 3.0 ولت، اکسید لیتیوم (Li₂O) تشکیل دهد. این ترکیب با الکترولیت واکنش می‌دهد و گاز به وجود می‌آورد و تخریب باتری را تسریع می‌کند.
محققان می‌گویند واکنش شبه‌تبدیل در کاتدهای دارای نیکل بالا شدیدتر است. آنها تأیید می‌کنند وقتی از حداکثر ظرفیت باتری‌ها استفاده می‌شود، بروز اثرات فرایند تخریب، ازجمله تورم باتری، به‌صورت فزاینده‌ای افزایش می‌یابد.
محققان در پژوهش خود راه‌حلی ساده اما مؤثر پیشنهاد داده‌اند. آنها با بهینه‌سازی مصرف باتری و جلوگیری از تخلیه کامل عمر چرخه‌ها را 19 برابر افزایش دادند. در آزمایش‌هایی با باتری‌های دارای نیکل بالا (حاوی بیش از 90 درصد نیکل)، باتری‌هایی که تقریباً کامل تخلیه شده بودند و واکنش شبه‌تبدیل در آنها شروع شده بود، فقط 3.8 درصد از ظرفیت خود را پس از 250 چرخه حفظ کردند. درحالی‌که باتری‌هایی با مصرف کنترل‌شده 73.4 درصد ظرفیت خود را حتی پس از 300 چرخه حفظ کردند.
پروفسور «جیهیون هونگ» (Jihyun Hong)، سرپرست این پژوهش، می‌گوید: «تأثیر تخلیه باتری [بر عمر آن] تاکنون تا حد زیادی نادیده گرفته شده بود. این تحقیق مسیر مهمی را برای توسعه باتری‌هایی با دوام بیشتر ارائه می‌دهد.»
یافته‌های این پژوهش در ژورنال Advanced Energy Materials منتشر شده است.

لینک کوتاه:
https://www.payamevijeh.ir/Fa/News/1584854/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

شریعتمداری: مکانیسم ماشه تفنگ بی‌فشنگ است، فریب نخورید!

سرمقاله هم میهن/ چند پرسش درباره یک پرونده

ترافیک سنگین در محور کرج - چالوس

بکارگیری آخرین نسل سیگنال‌یاب جهت کشف تقلب در کنکور

زلزله در مشهد 2 مصدوم بر جای گذاشت

ورود موج جدید باد و بارش‌‌های رگباری به کشور از فردا

شوک واقعی بر دلار با خروج آمریکا از صندوق بین‌المللی پول

حالا می‌توانید در واتس‌اپ از هوش مصنوعی Perplexity استفاده کنید

سرمقاله سازندگی/ مذاکره با اروپایی‌ها

پیشنهاد محمود عباس به رژیم اسرائیل برای کمک به مهار آتش سوزی در قدس اشغالی

ترافیک پرحجم و سنگین در محل‌های برگزاری کنکور

پیش‌بینی رگبار و رعد و برق در ارتفاعات؛ از دره‌نوردی خودداری کنید

ابعاد جدید از جنایت با شلیک‌های گانگستری

سرمقاله دنیای اقتصاد/ «طرحی نو» لازم است

نوبت اول کنکور سراسری 1404 آغاز شد

تراشه Snapdragon 8 Elite 2 در دو نسخه متفاوت توسط سامسونگ و TSMC تولید می‌شود

آخرین خبرها از آتش‌سوزی جهنمی؛ 5 شهرک دیگر رژیم صهیونیستی تخلیه شدند

عملکرد 100 روزه ترامپ چشم‌انداز تجاری جهانی را تغییر داد

اظهارات مهم وزیر کار؛ از حذف یارانه‌ها تا توزیع کالابرگ

سرمقاله خراسان/ هدف از زیارت امام(علیه‌السلام)

زمین لرزه پنج ریشتری «رُشتخوار» خراسان رضوی را لرزاند

یوتیوب کاور برخی از ویدیوها را تار می‌کند؛ ماجرا چیست؟

روایتی از پشت پرده حمله عراقچی به دولت بایدن و نتانیاهو

چرا اسرائیل از عادی شدن روابط ایران و آمریکا نگران است؟

بازخوانی تاریخی مهم ترین فجایع رخ داده در بنادر دنیا

خطای خانم وزیر

اطلاعات: محموله خطرناک را چه کسی به بندر آورد؟

ادعای ترامپ: موفق‌ترین 100 روز در تاریخ آمریکا را سپری کرده‌ایم

تماشای تلویزیون بدون نیاز به اینترنت و وای‌فای؛ مالک نوکیا گوشی متفاوتی می‌سازد

رده بندی بهترین دوربین گوشی جهان در ماه آوریل؛ خبری از سامسونگ نیست

نان و ملیت؛ درباره پیشنهاد برداشتن یارانه مهاجران افغانستانی

تنش جدید در اسرائیل؛ آتش‌سوزی‌ها عمدی هستند؟

حمله پهپادی یمن علیه ناو هواپیمابر وینسون آمریکا

آیا قیمت بیت کوین به 100 هزار دلار می‌رسد؟

روبیو: تصمیماتی در حوزه سیاست خارجی می‌گیریم که برای آمریکا خوب باشد

رژیم صهیونیستی 800 کودک را از حق تحصیل محروم خواهد کرد

قتل داماد با چاقو؛ قاتل گیر قاچاقچیان کلاهبردار افتاد

معامله گران بازار سهام و ارز دست به عصا شدند

صدور تمامی بیمه‌ها مشروط به استعلام از سامانه املاک و اسکان شد

گام بلند سامسونگ برای ایجاد انقلاب در گوشی های آینده

کدام کشورها به مردم ایران تسلیت نگفتند؟

کودکان غزه در مرز مرگ از گرسنگی

وزیر خارجه پاکستان: به اقدامات تنش‌آمیز هند شدیداً پاسخ می‌دهیم

ایرلاین هفت دست؛ هواپیما هیچی!

پاس گل ناخواسته ترامپ به لیبرال‌های کانادا

شهباز شریف هند را به اقدامات تحریک آمیز متهم کرد

حمله هکرها به سامانه پرداخت الکترونیکی رژیم صهیونیستی

رشد 42 هزار واحدی شاخص بازار سرمایه؛ عبور ارزش بورس تهران از 10 هزار همت

ترامپ: چین وضعیت بسیار بدی دارد

اوکراین: آتش‌بس 30 روزه می‌خواهیم