پیام ویژه

آخرين مطالب

سرمقاله کیهان/ به‌جای گنده‌گویی بدهی خود را تسویه کنید! یادداشت

سرمقاله کیهان/ به‌جای گنده‌گویی بدهی خود را تسویه کنید!
  بزرگنمايي:

پیام ویژه - کیهان / «به‌جای گنده‌گویی بدهی خود را تسویه کنید!» عنوان یادداشت روز در روزنامه کیهان به قلم مسعود اکبری است که می‌توانید آن را در ادامه بخوانید:
«ژان نوئل بارو» وزیر امور خارجه فرانسه در روزهای گذشته در خلال نشست غیرعلنی شورای امنیت سازمان ملل متحد در محل استقرار رسانه‌ها در اظهارنظری گستاخانه گفته است: «اگر مذاکرات برای رسیدن به توافق درباره برنامه هسته‌ای ایران به نتیجه نرسد و منافع امنیتی کشورهای اروپایی تأمین نشود، فرانسه این اختیار را دارد که مکانیسم بازگشت سریع تحریم‌ها (snapback) که در اکتبر منقضی می‌شود را در شورای امنیت فعال کند و بدون هیچ تردیدی تحریم‌هایی را علیه ایران مجدداً اعمال خواهیم کرد. اگر توافقی با ایران انجام نشود درگیری نظامی حتمی و قریب‌الوقوع به نظر می‌رسد.»
درباره اظهارنظر سخیف و گنده‌گویی این مقام فرانسوی گفتنی‌هایی است که در ادامه به اختصار به آن می‌پردازیم:
1- شواهد و مستندات و البته تجربه برجام، حکایت از آن دارد که تقسیم کار ویژه‌ای میان آمریکا، اسرائیل و تروئیکای اروپا درخصوص مسئله ایران صورت گرفته است. بر همین اساس طرف مقابل در حال اجرای پروژه «پلیس خوب- پلیس بد» است.
هدف اصلی پروژه «پلیس خوب- پلیس بد»، ایجاد خطای محاسباتی در طرف مقابل است. در این پروژه، یکی تهدید می‌کرد و دیگری تطمیع. هدف نهائی نیز اخذ امتیاز حداکثری از طرف مقابل است. خوشبختانه تیم مذاکره‌کننده کشورمان در مذاکرات اخیر، نسبت به تحرکات طرف مقابل کاملاً هوشمندانه رفتار کرده است. با این‌حال انتظار این است که جناب آقای عراقچی وزیر محترم امور خارجه و جناب آقای بقایی سخنگوی محترم وزارت خارجه، در تکمیل این رویکرد هوشمندانه، درخصوص این تقسیم کار آشکار طرف مقابل، موضعی صریح و قاطع اتخاذ کنند. 
بازار
هدف از نگارش این نوشته، تشریح ابعاد پروژه «پلیس خوب- پلیس بد» نیست، بلکه قرار است به یک سؤال مهم پاسخ بدهیم و آن اینکه، در مواجهه ایران و فرانسه، کدام کشور حق دارد در جایگاه طلبکار قرار گیرد و بدهکار کیست؟ بخوانید:
2- در نیمه اسفند سال گذشته، دولت فرانسه در اقدامی غیرانسانی و غیرقانونی، خانم «مهدیه اسفندیاری» شهروند ایرانی را به اتهام حمایت از فلسطین و محکوم کردن نسل‌کشی رژیم صهیونیستی در غزه بازداشت کرد. 
این اقدام غیرقانونی و ضدبشری دولت فرانسه، که حتی امکان دسترسی کنسولی و تماس تلفنی را از این شهروند ایرانی سلب کرده، نقض فاحش حقوق بین‌الملل، کنوانسیون‌های حقوق بشر و اصول دموکراسی ادعایی این دولت است. چنین رفتارهایی نه‌تنها آزادی بیان را سرکوب می‌کند، بلکه همسویی همه‌جانبه فرانسه با جنایات رژیم وحشی و کودک‌کش صهیونیستی را بیش از پیش آشکار می‌سازد. دولت فرانسه در این خصوص به ایران بدهکار است و باید در اسرع وقت و بدون قید و شرط این شهروند ایرانی را آزاد کرده و به دلیل انجام این رفتار غیرانسانی غرامت بدهد. 
3- وزیر خارجه فرانسه در اظهارنظری سخیف از مکانیسم ماشه سخن به میان آورده است. مکانیسم ماشه، ساز وکاری در برجام است که طرف‌های غربی با فعال کردن آن امکان بازگرداندن تمام قطعنامه‌های تحریمی سازمان ملل علیه ایران را دارند. این قطعنامه‌ها اگرچه در قطعنامه 2231 تعلیق (و نه لغو) شد اما این تعلیق نیز عملاً هیچ‌گاه رخ نداد و محتوای تحریمی این قطعنامه‌ها توسط اروپا و آمریکا اجرا می‌شد و یا تحریم‌های مشابه آن به بهانه‌های دیگر توسط آنها اعمال شد. 
بر این اساس کارشناسان معتقدند که با فعال کردن مکانیسم ماشه توسط تروئیکای اروپا، در عمل تغییری در تحریم‌ها رخ نمی‌دهد. دولت فرانسه به‌جای گزافه‌گویی درباره اعمال تحریم علیه ایران، باید درباره بدهکاری خود در برجام پاسخگو باشد. 
4- «محمدجواد ظریف» وزیر امور خارجه اسبق- تیر 98- گفت: «در نشست برجام 3 کشور اروپایی متعهد شدند 11 تعهد را اجرائی کنند». ظریف- آبان 98- در تکمیل اظهارات قبلی خود خطاب به اروپایی‌ها گفت: «فقط یک تعهد را نشان دهید که در 18 ماه گذشته به آن عمل کرده‌اید.»
در دولت روحانی پس از خروج آمریکا از توافق هسته‌ای در اردیبهشت 1397، اروپایی‌ها وعده دادند که حداکثر تا 10 خرداد همان سال بسته پیشنهادی خود مبنی بر تضمین اجرای تعهدات برجامی را ارائه دهند. بر همین اساس اروپا می‌بایست پس از خروج آمریکا از توافق، یک قطعنامه در واکنش به نقض قطعنامه 2231 توسط آمریکا صادر می‌کرد، با تحریم‌های آمریکا مقابله می‌کرد، روابط بانکی برای تجارت با ایران را تضمین می‌کرد و درباره خرید نفت از ایران تعهد می‌داد و همچنین از مطرح کردن موضوع موشکی و منطقه‌ای امتناع می‌کرد.
اما هیچ‌کدام از موارد فوق رخ نداد و در نهایت اروپا وعده داد که یک کانال مالی- که حتی یک دهم تعهدات برجامی نیز نبود- را راه‌اندازی خواهد کرد. در نهایت در اسفند سال 1401، سه کشور اروپایی انگلیس، فرانسه و آلمان در بیانیه‌ای مشترک، از انحلال سازوکار مالی «اینستکس» خبر دادند. رهبر معظم انقلاب
- 10 مرداد 99- در بخشی از بیانات خویش فرمودند: «اروپایی‌ها هیچ کاری برای مقابله با تحریم‌های آمریکا نکردند و آنچه که به نام اینستکس نیز مطرح کردند، بازیچه‌ای بود که محقق نشد.»
5- در مقطعی که دولت خاتمی روی کار بود-سال‌های 82 تا 84- توافق سعدآباد و پاریس و بروکسل میان ایران و 3 کشور فرانسه، انگلیس و آلمان امضا شد. در این توافق، با وجود انجام همه تعهدات از سوی ایران، تعهدات طرف اروپایی کاملاً زیرپا نهاده شد. در این خصوص نیز فرانسه به ایران بدهکار است. 
6- دولت فرانسه یکی از حامیان اصلی صدام در جنگ تحمیلی علیه ایران بوده است. پاریس با در اختیار گذاشتن تسلیحات پیشرفته‌ای چون هواپیماهای سوپراتاندارد و هلی‌کوپترهای سوپر فرلون مجهز به موشک‌های اگزوسه، در جنایات رژیم بعث علیه ایران نقش بسزایی ایفا کرد. رژیم بعث با استفاده از این هواپیماها و هلی‌کوپترها، از سال 1363 جنگ نفتکش‌ها را با شدت و گسترش بیشتری از سر گرفت و طی سال‌های جنگ، صدها کشتی را با استفاده از همین تسلیحات، مورد هدف قرار داد. 
7- میزبانی آشکار از گروهک تروریستی منافقین که قتل17 هزار ایرانی بی‌گناه را در کارنامه سیاه خود ثبت کرده است و پرونده خون‌های آلوده، دو نمونه دیگر از اقدامات دولت فرانسه علیه ملت ایران است. مشارکت با آمریکا در تحریم داروی بیماران و از جمله کودکان ایرانی، همصدایی با آمریکا در تروریسم اقتصادی، حمایت از فعالین ضدانقلاب و اعضای گروهک‌های تروریستی و تجزیه‌طلب، حمایت از فتنه 88، حمایت از اغتشاشات 1401 و... تنها بخش کوچکی از جنایت‌ها و خباثت‌های دولت فرانسه علیه ملت ایران است.
8- اقدامات ضد ایرانی دولت فرانسه فقط به دوران پس از پیروزی انقلاب اسلامی خلاصه نمی‌شود. این دولت غربی در این خصوص کارنامه سیاهی دارد. به این نمونه توجه کنید: در سال 1352، رژیم پهلوی در اقدامی ذلت‌بار از جیب ملت ایران چند فقره وام کلان در اختیار دولت فرانسه برای همکاری‌های اقتصادی قرار داد. براساس مستندات موجود، رژیم پهلوی در آن سال در مجموع مبلغ یک میلیارد دلار به دولت فرانسه تحویل داد اما پاریس به هیچ عنوان به تعهدات خود در این خصوص عمل نکرده و پول ملت ایران را بالا کشید و هیچ‌گاه این بدهی را تسویه نکرد. 
9- فهرست اقدامات ضدایرانی دولت فرانسه باز هم به موارد مذکور ختم نشده و آن‌قدر متعدد و پرشمار است که چندین یادداشت و گزارش می‌طلبد. بر همین اساس، مقامات دولت فرانسه به‌جای بیان اظهارات سخیف و گزافه‌گویی علیه ایران، باید فکری به حال لیست بلند بدهی‌های خود به ایران داشته باشند. مقامات فرانسوی بهتر است همزمان با تلاش برای تسویه بدهی‌های خود به ایران، کمی هم حرف نزدن و سکوت را رعایت کنند. مطمئن باشند که کسی نمی‌گوید که مقامات فرانسوی لال هستند. البته بگذریم که این دولت غربی در مقابل کودک‌کشی و جنایات رژیم صهیونیستی عملاً لال است. 

لینک کوتاه:
https://www.payamevijeh.ir/Fa/News/1586002/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

منبع اول درآمد دانشگاه‌های علوم پزشکی چه قشری هستند؟

بابک زنجانی در مرخصی چه می‌کند؟

یک وزیر اقتصاد چه ویژگی‌هایی باید داشته باشد؟

کارگران؛ طلایه‌داران تولید و افتخارآفرینی در صنعت کشور هستند

سامسونگ مشغول احداث «کارخانه‌های عظیم» در خاک آمریکا است

حمله مجدد آمریکا به استان جوف یمن

عمار حکیم: حشد شعبی نقش محوری در حفاظت از عراق دارد

رئیس‌جمهور موقت کره‌جنوبی استعفا کرد

نتانیاهو: هدف از جنگ آزادی اسرا نیست

حادثه بندرعباس ایثار کادر سلامت در اوج کرونا را یادآوری کرد؛ ترخیص 974 مصدوم در 24 ساعت

حاشیه‌های جالب امروز کنکور

قوانین ایثارگری بازنگری می‌شود

بازی FBC Firebreak خرداد ماه منتشر می‌شود

تجلیل از دختران معظم شهدا و بانوان شاغل در بنیاد شهید قم به مناسبت روز دختر

خاطره جالب رئیس بنیاد شهید از دوران اسارت

ارز تجاری ارزان‌تر شد/ کاهش 1000 تومانی حواله یورو

نخست‌وزیر کره جنوبی استعفا کرد

آمار فوتی‌های حادثه بندر شهید رجایی افزایش پیدا نکرد؛ تعداد مصدومین بستری به 39 نفر رسید

صندوق جدید بیت‌کوین معرفی شد

هشدار اپل به کاربران آیفون در 100 کشور درباره حملات جاسوس‌افزار

واشنگتن پست: آیا دیپلماسی ضرب‌الاجلی ترامپ جواب می‌دهد؟

حال و هوای داوطلبان نوبت صبح نخستین آزمون سراسری 1404

آخرین وضعیت نرخ سود بین بانکی

ایکس‌باکس حالا بزرگ‌ترین ناشر پلی‌استیشن است

اندیشکده آمریکایی: ترامپ صد روزه با خاورمیانه چه کرد؟

واکنش مدودف به توافق معدنی آمریکا و اوکراین

دفترچه سوالات «علوم انسانی و علوم ریاضی» نوبت اول کنکور 1404 منتشر شد

گزارش به وزیر کار درخصوص نحوه و نوع چیدمان کالاها در بنادر

تست باتری Pixel 9a گوگل منتشر شد

تداوم درگیری‌ها در حومه جنوبی دمشق

قیمت واکسن مننژیت برای حجاج تغییر کرد

آخرین وضعیت از روند درمان مصدومان حادثه بندرعباس

هشدار پلیس نسبت به لغزندگی جاده‌ها و کاهش دید در برخی استان‌ها

قیمت منطقی هرکیلو لوبیا چیتی چند؟

سامسونگ بار دیگر بزرگ‌ترین برند گوشی هوشمند جهان شد

سرمقاله وطن امروز/ از انزوای طبقاتی در آمریکا تا فراموشی اجتماعی در ایران

حال "فیروز" یوزپلنگ ایرانی خوب است

بازدید معاون علمی و فناوری رئیس جمهور از نمایشگاه اینوتکس 2025

خدمت رسانی پیشکسوتان فوتبال و مجریان تلویزیونی در چایخانه حضرت

تیراندازی در محله نارمک تهران؛ پلیس توضیح داد

رهبر دروزی‌های سوریه: انتظار کشتار توسط داعشی‌ها را نداشتیم

جلسه دولت ترامپ با صدای اردک و خنده!

حال یوزپلنگ ایرانی "فیروز" خوب است

زائران حج تمتع چقدر ارز زیارتی می‌گیرند؟

سکته در حین تمرین ورزشی؛ مرد آمریکایی با کمک اپل واچ از مرگ گریخت

ثبت فیلم 2 قلاده پلنگ ایرانی در پارک ملی بمو فارس

نصب کتیبه‌های ولادت امام هشتم(علیه‌السلام)؛ ای همه دلها حرمت یا رضا

اپیک گیمز به اپل پیشنهاد صلح داد؛ «توافق بزرگ» در راه است؟

سرمقاله جوان/ تیغی علیه انحراف چراغی برای نسل‌ها

ترامپ همسر کامالا هریس را از موزه هولوکاست اخراج کرد