پیام ویژه

آخرين مطالب

بدترین عملکرد اقتصاد آمریکا طی 3 سال اخیر ثبت شد اقتصادي

بدترین عملکرد اقتصاد آمریکا طی 3 سال اخیر ثبت شد
  بزرگنمايي:

پیام ویژه - تسنیم / اقتصاد آمریکا در سه‌ماهه نخست سال جاری میلادی بدترین عملکرد خود را از سال 2022 تاکنون ثبت کرد چرا که سیاست‌های متغیر دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور این کشور، باعث نگرانی مصرف‌کنندگان و کسب‌وکارها شده است.
به نقل از خبرگزاری سی‌ان‌ان، اقتصاد آمریکا در سه‌ماهه نخست سال جاری میلادی بدترین عملکرد خود را از سال 2022 تاکنون ثبت کرد چرا که سیاست‌های متغیر دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور این کشور، باعث نگرانی مصرف‌کنندگان و کسب‌وکارها شده است.
وزارت بازرگانی آمریکا روز چهارشنبه اعلام کرد که تولید ناخالص داخلی این کشور که تمام کالاها و خدمات تولیدشده در اقتصاد را اندازه‌گیری می‌کند، در سه‌ماهه اول 2025 با نرخ سالانه منفی 0.3 درصد کاهش یافت.
این رقم افت شدیدی را نسبت به نرخ 2.4 درصدی سه‌ماهه چهارم نشان می‌دهد و به‌مراتب بدتر از نرخ پیش‌بینی‌شده 0.8 درصدی توسط اقتصاددانان است. آمار تولید ناخالص داخلی آمریکا بر اساس نوسانات فصلی و تورم، تعدیل شده است.
پس از انتشار این گزارش، بازارهای بورس و سهام این کشور شاهد افت شدیدی بودند.
دولت ترامپ طی ماه‌های گذشته تعرفه‌های سنگینی را علیه کشورها اعمال کرد و تنش‌های تجاری با مخصوصاً چین را افزایش داده که این امر موجب نگرانی مردم آمریکا شده است.
اکثر اقتصاددانان می‌گویند که تلاش گسترده ترامپ برای بازطراحی تجارت جهانی احتمالاً باعث افزایش تورم در ایالات متحده خواهد شد و حتی ممکن است به رکود اقتصادی در این کشور نیز منجر شود.
با این حال، ترامپ مسئولیت آمار ضعیف در اولین کارنامه اقتصادی دوره دوم ریاست‌جمهوری خود را نپذیرفت.
وی روز چهارشنبه در شبکه‌های اجتماعی نوشت: کشور ما رونق خواهد گرفت، اما باید از شر اثرات به جا مانده از دوره بایدن خلاص شویم. این زمان‌بر است، هیچ ربطی به تعرفه‌ها ندارد، فقط به این دلیل است که او آمار بدی برای ما به‌جا گذاشت. اما وقتی رونق آغاز شود، بی‌سابقه خواهد بود. صبور باشید!!!
ترامپ در جلسه کابینه روز چهارشنبه این دیدگاه را تکرار کرد و گفت: این کار بایدن است، نه ترامپ.
بر اساس بیانیه‌ای، کاهش رشد اقتصادی آمریکا در ابتدای سال عمدتاً ناشی از کاهش هزینه‌های دولت و همچنین کسری تجاری در مقیاس گسترده‌تر بود؛ کسری تجاری‌ای که نتیجه هجوم آمریکایی‌ها برای پیش خرید و فرار از تعرفه‌های ترامپ بود.
واردات از منفی 1.9 درصد در سه‌ماهه چهارم به مثبت 41.3 درصد در سه‌ماهه نخست امسال جهش کرد. در همین حال، صادرات با نرخ 1.8 درصدی ثبت شد.
بر اساس این گزارش، زمانی که واردات از صادرات فراتر می‌رود، این امر از تولید ناخالص داخلی می‌کاهد و این مهم‌ترین عامل کاهنده رشد در سه‌ماهه نخست بود.
اختلاف بین واردات و صادرات بیشترین میزان کاهش در تولید ناخالص داخلی را از زمان آغاز ثبت این داده‌ها در سال 1947 داشته است.
پیتر ناوارو، مشاور ارشد تجاری ترامپ، گزارش تولید ناخالص داخلی را «بهترین رقم منفی‌ای که در عمرم دیده‌ام» توصیف کرد.
وی روز چهارشنبه در گفت‌وگو با شبکه سی‌ان‌بی‌سی گفت: بازارها باید فراتر از سطح ظاهری ماجرا را ببینند.
او به افزایش شدید سرمایه‌گذاری داخلی در سه‌ماهه گذشته اشاره کرد. با این حال، وزارت بازرگانی اعلام کرد که بخش زیادی از این افزایش ناشی از بالا بردن موجودی انبارها توسط شرکت‌ها پیش از اجرای تعرفه‌ها بوده است.
گزارش روز چهارشنبه همچنین نشان داد که تورم در سه‌ماهه نخست بیش از حد انتظار افزایش یافته است. شاخص قیمت هزینه‌های مصرف شخصی حدود 3.6 درصد افزایش یافت، که از نرخ 2.4 درصدی سه‌ماهه پیش بیشتر است. با کنار گذاشتن قیمت مواد غذایی و انرژی، شاخص اصلی هزینه‌های مصرف شخصی 3.5 درصد افزایش یافته که برای مقایسه، این رقم در سه‌ماهه قبل 2.6 درصد ثبت شده بود.

لینک کوتاه:
https://www.payamevijeh.ir/Fa/News/1586299/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

آپدیت جدید نسخه کامپیوتر The Last of Us Part 2 Remastered باگ‌های بیشتری را برطرف می‌کند

فروش فوق‌العاده وان پلاس 13T؛ رکوردشکنی در 10 دقیقه اول عرضه

حرکات عجیب ترامپ در جمع دانشجویان آلاباما

مخدری که داعشی‌ها پیش از بریدن سر قربانی مصرف می‌کردند؛ خطر بیخ گوش

خریداران طلا بخوانند

گوشی فوق مقاوم یولفون با دوربین دید در شب و قیمت منطقی معرفی شد

آمیتاب باچان استودیوی بازی‌سازی می‌زند!

گزارشی از برگزاری اولین روز کنکور

پیش بینی قیمت طلا و سکه 13 اردیبهشت 1404

به‌روزرسانی جدید تلگرام از راه رسید؛ ترکیبی از نوآوری، امنیت و کارایی

آمریکا باز هم حضور ناو ترومن در منطقه را تمدید کرد

بارش شدید باران و تگرگ در ارومیه

رستوران سامسونگ با سرآشپز هوش مصنوعی به‌زودی افتتاح می‌شود

واشنگتن: دیگر برای میانجیگری مذاکرات اوکراین و روسیه به دور دنیا سفر نمی‌کنیم

درگیری مسلحانه در پاکستان؛ مراکز دولتی هدف قرار گرفت

پیش‌بینی افزایش شدید کسری بودجه روسیه در سال 2025

بدون تعارف با خلبان اطفای حریق بندر شهید رجایی

پینترست به زودی تصاویر ساخته شده با هوش مصنوعی را برچسب‌گذاری می‌کند

شرایط بهره مندی از طرح رایگان چکاپ سلامت اعلام شد!

یارانه کالابرگ الکترونیکی اردیبهشت 1404 چه روزی واریز می‌شود؟

انتشار بازی GTA VI با تاخیر یک ساله؛ قرار ما سال بعد همین موقع!

بخشدار هرمز: غارت خاک هرمز، حرف کذب است

ترس آمریکا از یمن؛ حضور ناوهواپیمابر «هری ترومن» در منطقه تمدید شد

لرزش شدید کوه‌ها و تپه‌ها در پی زمین لرزه 7.4 ریشتری در آرژانتین

ساتیا نادلا: عملکرد مدل‌های هوش مصنوعی مایکروسافت هر 6 ماه دو برابر بهتر می‌شود

نتانیاهو: حمله ما به کاخ ریاست جمهوری دمشق پیام آشکاری به نظام سوریه بود

نجات معجزه‌آسای کودک از درز انقطاع بین دو ساختمان در تهران

پیش بینی قیمت دلار 13 اردیبهشت 1404

مدیرعامل انویدیا از فاصله اندک چین با آمریکا در حوزه هوش مصنوعی می‌گوید

شورای نظامی سویدا: به هیچ وجه اجازه ورود نیروهای الجولانی به جبل العرب را نخواهیم داد

بلومبرگ: تیم ترامپ گزینه‌هایی برای فشار اقتصادی علیه روسیه آماده کرده است

تکه‌‌شیشه‌های فرورفته در دیوار گمرک رجایی

ریلمی C75 5G با استاندارد نظامی و باتری 6000mAh معرفی شد

زلنسکی: پیشنهاد آمریکا درباره آتش‌بس بدون قید و شرط را پذیرفتیم

واژگونی مرگبار موتورسیکلت

تاثیردستورالعمل اجرایی فوق العاده خاص برافزایش حقوق کارمندان

رشد 50 درصدی خرده‌فروشی برق در سال گذشته

مایکروسافت هفته آینده از سرفیس جدید رونمایی می‌کند

چرا اروپا از روند مذاکرات ایران و آمریکا شاکی است؟

بمباران الحدیده در تجاوز مجدد آمریکا به خاک یمن

دیدار سرپرست بنیاد شهید و امور ایثارگران استان اردبیل با جانبازان گرانقدر به مناسبت روز معلم و دهه کرامت

سخت و دردناک؛ پدر در جست‌وجوی نشانه‌ای از فرزندش در بندرعباس

اپل دستورالعمل‌های اپ استور را به‌روزرسانی کرد

زلزله 7.4 ریشتری در شیلی؛ هشدار سونامی صادر شد

تجاوز زمینی جدید رژیم صهیونیستی به خاک سوریه

عملیات سردسازی کانتینر بندر شهید رجایی سرعت گرفت

بازگشت قدرتمند سونی به میدان رقابت؛ پرچمدار جدید Xperia 1 VII با اسنپدراگون 8 الیت نمایان شد

حزب‌الله حمله به کشتی حامل کمک‌های بین‌المللی انسانی برای غزه را محکوم کرد

واکنش دمشق به حمله تل‌آویو به نزدیکی کاخ ریاست جمهوری سوریه

رشد 12 درصدی قیمت بیت کوین؛ بازگشت نهنگ‌ها به سود