کشاورزها دیگر گندم نسیه نمیفروشند
اقتصادي
بزرگنمايي:
پیام ویژه - فارس / نسیهخری دولت از گندمکاران پس از بدعهدی سال گذشته و وعدههایی برای امسال همچنان ادامه دارد.
دولت امسال هم دسترنج گندمکاران را مفت میخرد، رئیس بنیاد ملی گندمکاران میگوید، دولت تاکنون ریالی به گندمکاران نداده است.کشاورزان در دفتر حساب و کتاب خود نوشتهاند «دولت 25 هزار میلیارد تومان بدهکار در قبال خرید یک میلیون تن گندم».با این پول میشد 25 هزار دستگاه تراکتور به این ناوگان فرسوده که 350 هزار دستگاه نیاز به نوسازی دارد، تزریق کرد.دولتیها اعم از وزارت جهاد، نمایندگان مجلس و سازمان برنامه و بودجه پس از تاخیرهای چندماهه سال گذشته گفته بودند که امسال منابع دیده شده و پول گندمکاران به موقع پرداخت خواهد شد.
پرداخت پول کشاورز تا 48 ساعت پس از خرید تضمینی از تاکیدات قانون خرید تضمینی است.سالانه 18 میلیارد دلار معادل نیمی از درآمد نفتی کشور صرف واردات کالاهای اساسی میشود با تلاش کشاورزان کشور سال گذشته از واردات گندم بینیاز شد اما کارشناسان میگویند با ادامه سیاست نامناسب پرداخت پول کشاورزان دوباره وارد کننده میشویم. 300 هزار میلیارد تومان پول لازم است، تا دولت گندمی که کشاورز داخلی تولید میکند را از خارج وارد کند، که در شرایط تحریم هزینههای واردات خیلی بیشتر میشود.
بازار


کارشناس کشاورزی ابراهیم مرادزداده میگوید، واردات غذا و دارو جزو تحریم ها نیست و طبق قانون تجارت جهانی، کشوری که پول داشته باشد مشکل واردات غذا نخواهد داشت، برنامه وزارت جهاد باید به سمت محصولات درآمد زا باشد.
کارشناس بازرگانی جلال سخی نظر مخالف دارد و میگوید درشرایط تحریم، مشکلات مبادله ارز و تحریم سوئیفت، واردات غذا و دارو سختتر میشود و هزینهها بیشتر میشود به علاوه محصولات اساسی را نمیشود به امید واردات بود، همچنان که نمیشود نان سفره را به امید همسایه بود.
چین طی دو دهه گذشته میلیاردها دلار برای تقویت امنیت غذایی، سرمایهگذاری در فناوری کشاورزی، خرید و اجاره زمین در خارج از کشور و حمایت دولتی سرمایهگذاری کرده است، چین با این سیاستها تلاش میکند از بحرانهای جهانی غذا مصون بماند و وابستگی خود به واردات را مدیریت کند.
-
يکشنبه ۱۴ ارديبهشت ۱۴۰۴ - ۱۹:۵۹:۳۰
-
۸ بازديد
-

-
پیام ویژه
لینک کوتاه:
https://www.payamevijeh.ir/Fa/News/1586970/