پیام ویژه

آخرين مطالب

هند خط قرمزها را رد کرد یادداشت

هند خط قرمزها را رد کرد
  بزرگنمايي:

پیام ویژه - اکو ایران /متن پیش رو در اکو ایران منتشر شده و بازنشرش در آخرین خبر به معنای تاییدش نیست
هند در پاسخ به کشته شدن تعدادی غیر نظامی در حمله‌ای تروریستی در پاکستان، 9 نقطه از خاک پاکستان از جمله ایالت پنجاب را هدف قرار داد؛ اقدامی که از منظر ناظران با پاسخ تند پاکستان روبرو خواهد شد؛ چرا که این بار دهلی نو از خطوط قرمز ترسیمی عبور کرده و همین گزاره ممکن است آتش جنگ را در آسیا شعله ور سازد.
 نیویورک تایمز با انتشار یادداشتی نوشت: هند بامداد چهارشنبه اعلام کرد که پس از گذشت دو هفته از حمله‌ای تروریستی در کشمیر تحت کنترل این کشور که در آن بیش از 26 غیرنظامی کشته شدند، حملاتی علیه مواضعی در خاک پاکستان انجام داده است. 
دولت هند اعلام کرد که نیروهایش به 9 نقطه در خاک پاکستان و مناطق پاکستانی کشمیر مورد مناقشه حمله کرده‌اند. مقامات نظامی پاکستان گفتند در این حملات که 6 نقطه در ایالت پنجاب و کشمیر تحت کنترل پاکستان را هدف گرفت، دست‌کم 8 نفر کشته و 35 نفر دیگر زخمی شده‌اند. در حالی که هند در سال‌های اخیر در واکنش به تنش‌ها به برخی مناطق در کشمیر تحت کنترل پاکستان حمله کرده بود، حمله اخیر به ایالت پنجاب که خارج از منطقه مورد مناقشه قرار دارد، سطح جدیدی از تنش بین دو کشور هسته‌ای به شمار می‌رود.
دهلی نو خط قرمزها را رد کرد
این نشریه در ادامه آورد: هند پس از این حملات، خود را برای واکنش احتمالی پاکستان آماده می‌کرد. دو کشور که بیش از هفت دهه است رقیب منطقه‌ای یکدیگر به شمار می‌روند، چندین بار جنگیده‌اند و بارها تا آستانه درگیری گسترده پیش رفته‌اند. افزایش تنش‌ها بار دیگر نگرانی جهانیان را برانگیخته و بسیاری از رهبران هشدار داده‌اند که عدم مهار این بحران می‌تواند پیامدهای وخیمی در پی داشته باشد.
هند در بیانیه‌ای اعلام کرد که این حملات پس از گردآوری شواهدی صورت گرفته که نشان می‌دهد «تروریست‌های مستقر در پاکستان» در حمله ماه گذشته به غیرنظامیان در منطقه‌ای گردشگری در کشمیر نقش داشته‌اند. دهلی‌نو این اقدام نظامی را «اندازه‌گیری‌شده، مسئولانه و با هدف عدم تشدید تنش» توصیف کرده و تأکید داشته که تنها اردوگاه‌های شناخته‌شده تروریستی را هدف گرفته است. اما دولت پاکستان در بیانیه‌ای این حمله را «اقدامی تحریک‌آمیز و آشکار از جنس جنگ» و «نقض حاکمیت» خود خواند.
پاکستان هشدار داد که این اقدام بی‌پاسخ نخواهد ماند و در «زمان و مکان مناسب» به آن پاسخ خواهد داد. مقامات نظامی پاکستان گفتند که واکنشی «مشخص اما قاطع» نشان خواهند داد. شبکه‌های خبری هند گزارش دادند که یک جنگنده در سمت هند در کشمیر سقوط کرده، اما هنوز مشخص نیست که این هواپیما متعلق به کدام کشور بوده و علت سقوط آن چه بوده است.
در همین حال، دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا، در واکنش به این درگیری آن را «شرم‌آور» خواند و گفت: «ما تازه از آن باخبر شدیم. این دو کشور مدت‌هاست در حال جنگ و درگیری‌اند. فقط امیدوارم خیلی زود پایان یابد». آجیت دووال، مشاور امنیت ملی هند، پس از حمله، مارکو روبیو، وزیر خارجه آمریکا، را در جریان عملیات نظامی قرار داد.
روبیو در شبکه ایکس نوشت که به‌دقت اوضاع میان هند و پاکستان را زیر نظر دارد و خواهان پایان سریع درگیری‌هاست و «به تلاش‌های دیپلماتیک با رهبران دو کشور برای یافتن راه‌حلی مسالمت‌آمیز ادامه خواهد داد». سخنگوی آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل متحد، از هر دو طرف خواست خویشتن‌داری نشان دهند و هشدار داد که «جهان توان رویارویی نظامی میان هند و پاکستان را ندارد». اما بنا به گفته اسفندیار میر، پژوهشگر ارشد برنامه آسیای جنوبی در مرکز استیمسون در واشنگتن، ابعاد و ماهیت این حملات احتمالاً واکنش شدیدتری از سوی پاکستان در پی خواهد داشت.
او گفت: «در گذشته، پس از حملات تروریستی در کشمیر تحت کنترل هند در سال‌های 2016 و 2019، دهلی نو حملاتی محدود به مناطق تحت کنترل پاکستان انجام داد. اما این بار هند دو خط قرمز مهم را در عملیات نظامی خود پشت سر گذاشته؛ هم از نظر تعداد اهداف و هم از نظر حمله به قلب پاکستان یعنی ایالت پنجاب».
پس‌لرزه‌های یک تنش تاریخی
مقامات نظامی هند اعلام کردند که تمامی واحدهای پدافند هوایی کشور در امتداد مرز در حالت آماده‌باش قرار گرفته‌اند. رسانه ملی هند گزارش داد که چندین فرودگاه، از جمله فرودگاه سرینگر، پایتخت کشمیر تحت کنترل هند، به روی پروازهای غیرنظامی بسته شده‌اند. هنوز مشخص نیست که حملات روز چهارشنبه با موشک‌های شلیک‌شده از خاک هند صورت گرفته یا با ورود جنگنده‌ها به آسمان پاکستان.
ارتش پاکستان اعلام کرد که هواپیماهای هندی وارد حریم هوایی این کشور نشده‌اند. ساکنان مظفرآباد، پایتخت بخش پاکستانی کشمیر، از شنیدن صدای جت‌ها در آسمان خبر دادند. آن‌ها گفتند که منطقه‌ای روستایی در نزدیکی مظفرآباد که پیشتر محل فعالیت گروه شبه‌نظامی لشکر طیبه بوده، ظاهراً هدف قرار گرفته است.
سخنگوی ارتش پاکستان گفت که پنج منطقه دیگر هدف حمله قرار گرفته‌اند، از جمله بهاولپور در ایالت پنجاب، محل مدرسه‌ای مرتبط با گروه جیش محمد، کوتلی و باغ در کشمیر تحت کنترل پاکستان و شکرگر و مریدکه در ایالت پنجاب، جایی که گفته می‌شود لشکر طیبه حضور دارد.ارتش هند نام عملیات خود را «سِندور» گذاشته است، واژه‌ای که به گرد قرمز رنگی اشاره دارد که زنان هندو پس از ازدواج در فرق سر خود می‌ریزند. این نام اشاره‌ای نمادین به طبیعت فجیع حمله تروریستی دارد که در آن بسیاری از زنان شاهد کشته شدن همسران خود بودند.
راجنات سینگ، وزیر دفاع هند، در شبکه ایکس نوشت: «پیروزی بر ما در هند» در حمله تروریستی 22 آوریل، مهاجمان به سوی گردشگران در منطقه کشمیر تحت کنترل هند آتش گشودند که در پی آن 26 نفر کشته و بیش از ده نفر زخمی شدند. این قتل‌عام یکی از مرگبارترین حملات علیه غیرنظامیان در هند طی چند دهه اخیر بود. هند بلافاصله انگشت اتهام را به سوی پاکستان نشانه رفت، گرچه اسلام‌آباد هرگونه دخالت را رد کرده و هند نیز مدارک چندانی ارائه نداده است.
با این حال، دهلی‌نو بلافاصله مجموعه‌ای از اقدامات تنبیهی علیه پاکستان در پیش گرفت، از جمله تهدید به قطع جریان یکی از رودخانه‌های اصلی که تأمین‌کننده آب پاکستان است. در داخل کشمیر، نیروهای امنیتی هند موج گسترده‌ای از سرکوب را آغاز کرده‌اند؛ صدها نفر بازداشت شده‌اند و عملیات تعقیب مظنونان همچنان ادامه دارد. از زمان وقوع حمله، تبادل آتش‌های پراکنده میان نیروهای دو طرف در مرز افزایش یافته است.
حملات اخیر هند نشانه‌ای روشن از شدت گرفتن بحران است. پیشتر، پاکستان هشدار داده بود که به هرگونه تجاوز هند پاسخ خواهد داد و هر دو کشور توانایی وارد آوردن آسیب‌های گسترده به یکدیگر را دارند. در مظفرآباد، فعالان سیاسی روز دوشنبه در اعتراض به تهدیدات هند علیه پاکستان، تظاهراتی برگزار کردند. هند مدت‌هاست که پاکستان را متهم به تحریک خشونت‌های جدایی‌طلبانه در کشمیر می‌کند؛ منطقه‌ای با مناظر چشم‌نواز و تنوع قومی که در دامنه کوه‌های هیمالیا قرار دارد.
سرنوشت کشمیر پس از تقسیم هندِ مستعمره بریتانیا در سال 1947 به دو کشور هند و پاکستان، مبهم باقی ماند. در آن زمان، مهاراجه هندو مذهب کشمیر که ابتدا خواهان حفظ استقلال منطقه‌ای با اکثریت مسلمان بود، با آغاز تهاجم ارتش پاکستان تصمیم گرفت به هند ملحق شود.
از آن زمان، هر دو کشور بخشی از کشمیر را در اختیار دارند و مدعی تمامیت آن هستند، در حالی که مردم کشمیر عملاً نقشی در تعیین سرنوشت خود نداشته‌اند. پس از جنگ سال 1999 و اوج‌گیری شورش‌های جدایی‌طلبانه، کشمیر به یکی از نظامی‌ترین مناطق جهان بدل شده است. از آن زمان، بارها دو کشور تا آستانه جنگ پیش رفته‌اند، از جمله در سال 2019، زمانی که انفجار بمبی در کشمیر جان دست‌کم 40 سرباز هندی را گرفت. این حمله که گروه اسلام‌گرای جیش محمد مسئولیت آن را بر عهده گرفت، به حمله هوایی هند به داخل خاک پاکستان انجامید و در پی آن یک جنگنده هندی نیز سرنگون شد. اما تنش‌ها زمانی فروکش کرد که پاکستان خلبان را آزاد کرد.
بازار

لینک کوتاه:
https://www.payamevijeh.ir/Fa/News/1588136/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

ساعات کار کارمندان زن دارای فرزند زیر 6 سال شناور شد

ساعت کاری بانک‌ها در سال جدید اعلام شد

بنزین در سال 1404 گران نمی‌شود؛ افزایش قیمت‌ها قانونی است

این‌جا خلیج مکزیک نیست

محور شرارت در اطراف ترامپ؟

حماس: به حاکمیت و امنیت لبنان پایبندیم

وزارت دفاع روسیه: اوکراین 488 بار آتش بس را نقض کرده است

حمل آب زمزم در پرواز بازگشت حج تمتع 1404 ممنوع شد

اقلیم کردستان عراق خواستار حفظ حقوق ملت فلسطین شد

دیدار مدیرعامل صندوق اشتغال و کارآفرینی ایثارگران با مادران شهدای محله جوادیه

هوای تهران گرم‌تر می‌شود

نخستین پالایشگاه دیجیتال کشور تا سال 1405 در قشم به بهره برداری می رسد

تریلر دوم GTA 6 باعث افزایش چشم‌گیر بازدید موسیقی آن شده است

تغییر نام بحث‌برانگیز «خلیج مکزیک» در پارلمان آمریکا به رای گذاشته میشود

حضور اقشار مختلف در نمایشگاه کتاب

تغییر ساعت آغاز به کار مترو همزمان با تغییر ساعت کار ادارات

رئیس دیوان محاسبات: به دنبال مچ‌گیری نیستیم

پارلمان اوکراین توافق معدنی با آمریکا را بدون رای مخالف تصویب کرد

رهبر انصارالله: مسئولیت جنایت قرن در غزه بر عهده کشورهای عربی است

رسانه عبری: ترامپ از نتانیاهو ناامید شده است

جزئیاتِ تله‌ای که ارتش اسرائیل را در رفح غافلگیر کرد

زمان انتشار کلید و نتایج اولیه آزمون پذیرش دستیار تخصصی پزشکی اعلام شد

مسیر تهران -کرج از امشب مسدود می‌شود

وزیر دفاع پاکستان: آمریکا مانع از کاهش تنش بین هند و پاکستان می‌شود

هشدار پاکستان به هند؛ خطر جنگ هسته ای نزدیک است

کتاب «اینجا بدون تو» به قلم همسر شهید مدافع حرم محمد بلباسی رونمایی شد

دیدار معاون فرهنگی و آموزشی بنیاد و مدیرکل بنیاد مازندران با جانبازان نخاعی

تصادف اتوبوس حامل کارگران پوشاک در کامبوج 42 کشته و زخمی برجا گذاشت

نسخه آزمایشی One UI 8 سامسونگ 2 هفته دیگر از راه می‌رسد؛ ادعای سم‌موبایل

ترامپ: به توافقی تجاری با بریتانیا دست یافتیم

دیدار معاون فرهنگی و آموزشی بنیاد مرکز و مدیر کل بنیاد مازندران با جانبازان نخاعی

آزمون استخدامی سازمان پزشکی قانونی امسال بزگرار می‌شود

نماینده روس ها در سازمان ملل: آمریکا تمایل به یافتن راه‌حل جنگ روسیه با اوکراین دارد

اثر جنگ هند و پاکستان بر اقتصاد ایران

راز یادگیری هوش مصنوعی فاش شد؛ فکر نمی‌کند، فقط حدس می‌زند

گوشه‌هایی از مستند پرواز در مه که 24 ساعت پایانی زندگی شهید رئیسی را روایت میکند

محافل عبری: گسترش حملات اسرائیل در غزه یعنی مرگ اسرا

هشدار پاکستان نسبت به احتمال درگیری بزرگ با هند

ابراز نگرانی شدید فرانسه از افزایش تنش ها میان هند و پاکستان

کتاب «اینجا بدون تو» به قلم محبوبه بلباسی، همسر شهید مدافع حرم محمد بلباسی رونمایی شد

فوران خشم زمین در هاوایی!

آنر 400 و 400 پرو یکم خرداد معرفی می‌شوند

رسانه ترکیه ای: ترامپ از اردوغان خواست در اوکراین میانجیگری کند

بانک‌ها مجاز به خرید شمش طلا شدند

رمدی: Control 2 بودجه کمتری نسبت به Alan Wake 2 دارد

هند خط قرمزها را رد کرد

آتش‌سوزی مینی‌بوس حامل دانش‌آموزان بشاگردی به خیر گذشت

تهیه کیک ولادت امام رضا(علیه‌السلام) همزمان با سالروز میلاد امام رئوف

1 شهید و 8 مجروح در حمله رژیم صهیونیستی به جنوب لبنان

وزیر نیرو: قطعی های برق خانگی از شنبه حداکثر دو ساعت است