اندیشکده انگلیسی: روابط پکن و دهلی، زمینهساز نظم جدید جهانی است
بين الملل
بزرگنمايي:
پیام ویژه - فارس /درحالیکه روابط چین و آمریکا اغلب موضوع موردبحث در مناسبات قرن بیستویکم به شمار میرود؛ کارشناسان معتقدند که روابط پکن و دهلی از اهمیت بلندمدت بیشتری برای آسیا و نظم جهانی برخوردار است.
اندیشکده انگلیسی چتم هاوس در گزارشی تأکید کرده که رقابت و تعاملات دو کشور هند و چین بهعنوان پرجمعیتترین کشورهای جهان و اقتصادهای بزرگ، بر حاکمیت جهانی، پویاییهای منطقهای و جهان چندقطبی در حال ظهور، تأثیر خواهد گذاشت.
بازار

این اندیشکده به جنبههای مختلف رقابت یا همکاری دهلی و پکن پرداخته و تأکید کرده که این دو کشور میتوانند شکلدهنده نظم نوین در آسیا و جهان باشند.
جمعیت و قدرت اقتصادی: به اعتقاد چتم هاوس، جمعیت بالای دو کشور چین و هند که نزدیک به 40 درصد جمعیت جهان را تشکیل میدهند و همچنین قدرت اقتصادی این کشورها، رابطه دوجانبه آنها را برای روندهای اقتصادی و سیاسی جهانی حیاتی ساخته است. «چین، دومین اقتصاد بزرگ جهان است و هند هم بهزودی به سومین اقتصاد جهان تبدیل خواهد شد.»
نظم جهانی چندقطبی: هر دو کشور برای رهبری منطقهای و جهانی رقابت میکنند و ساختار جهان چندقطبی را تحتتأثیر قرار میدهند. مسائلی از جمله استفاده از انرژیهای سبز یکی از این موارد رقابتی است.

از سوی دیگر، چتم هاوس معتقد است که تنشها و اختلافاتی نیز بین این دو کشور وجود دارد. یکی از مسائلی که زمینه تنش بین این دو کشور را ایجاد میکند، مسئله حاکمیت است. این اندیشکده مسائلی مانند تبت (برای چین) و کشمیر (برای هند) را محل مناقشات مرزی این دو کشور دانسته و تأکید کرده که این موارد تنشها را تشدید میکند.
اندیشکده چتم هاوس معتقد است که چین، هند را بهعنوان یک همتا به رسمیت نمیشناسد و اغلب به دهلی بهعنوان بازیگری ثانویه در رقابت ژئوپلیتیکی بزرگتر خود با آمریکا مینگرد و این میتواند چالشها بین دهلی و پکن را افزایش دهد.علاوه بر این، هر دو کشور خود را بهعنوان دولتهای تمدنی با مشروعیت تاریخی و فرهنگی میبینند که منجر به روایتهای رقابتی درباره رهبری در آسیا و جهان میشود. این دو کشور همچنین در زمینههایی مانند تجارت، زیرساختها و دسترسی به منابع رقابت میکنند.
-
يکشنبه ۲۱ ارديبهشت ۱۴۰۴ - ۱۳:۳۳:۴۹
-
۱۶ بازديد
-

-
پیام ویژه
لینک کوتاه:
https://www.payamevijeh.ir/Fa/News/1588913/