پیام ویژه

آخرين مطالب

رمال‌های اینترنتی ثروتمندتر از مدیران پتروشیمی؛ درآمدهای نجومی در دنیای مجازی فرهنگی و اجتماعی

رمال‌های اینترنتی ثروتمندتر از مدیران پتروشیمی؛ درآمدهای نجومی در دنیای مجازی
  بزرگنمايي:

پیام ویژه - همشهری آنلاین / تبلیغات دعانویسی رمال‌ها در سکوهای فروش اینترنتی بیشتر از هر زمان دیگری است و رمال‌ها به اندازه مدیران ارشد فنی پتروشیمی‌های ایران درآمد به جیب می‌زنند.
سکوهای فروش اینترنتی، که روزی برای خرید و فروش کالاهای نو و دست دوم شناخته می‌شدند، اکنون به بستری برای جولان دعانویسان و رمالان تبدیل شده‌اند.
این افراد با سوءاستفاده از ناآگاهی و ناامیدی مردم، وعده‌های غیرواقعی مانند «بخت‌گشایی»، «جذب ثروت»، یا «درمان بیماری‌ها» را می‌دهند و در ازای آن، مبالغی از هزاران تومان تا چند صد میلیون تومان دریافت می‌کنند.
بازار
مصاحبه با یک دعانویس: «هر دعا بین 500 هزار تا 1 میلیون تومان می‌ارزد»!
«ناصر» کسی است که احتمالا نام واقعی خودش را به ما نگفت اما چندباری با دعانویس‌ها برخورد داشته و در جریان کار آن‌ها هست. به گفته ناصر دعانویس‌ها می‌گویند، «در روزگاری که هندوانه هم به شرط چاقو نمی‌دهند، اوراد ما تضمینی است».
ناصر می‌گوید که «قیمت هر دعا بستگی به مشکل مشتری دارد. مثلاً دعای بختگشایی از 1 میلیون تومان شروع می‌شود. اگر طلسم یا جادو داشته باشی، هزینه بیشتر می‌شود. بعضا دعا رو روی لوح مسی حک می‌کنند و با پیک میفرستند. نصف پول رو قبل از نوشتن می‌گیرند، نصف دیگه رو بعد از اثرکردن»!
ناصر توضیح می‌دهد که بیشتر مشتریانش دعانویس‌ها زنان جوانی هستند که به دنبال حل مشکلات عاطفی یا مالی‌اند.
او می‌گوید، دعانویسی را می‌شناخته که ماهانه حدود 200 تا 300 میلیون تومان درآمد دارند و معتقد است «مردم خودشون میدونن این کارها خرافه است، ولی بازم امید دارند». این رقم معادل بالاترین حقوق در بخش‌های فنی خصوصی ایران از جمله پتروشیمی‌هاست.
گردش مالی و سازوکار کلاهبرداری
در دنیای رمال‌ها امروز دعای بختگشایی 1 تا 5 میلیون تومان، طلسم محبت، 500 هزار تا 2 میلیون تومان، مهره مار اصل 200 هزار تا 500 هزار تومان قیمت دارند و شیوه پرداخت واریز به حساب بانکی یا شماره شبا، اغلب بدون ارائه فاکتور یا سند رسمی است.
بر اساس آمار رسمی، تنها در سال 1403، بیش از 10 هزار پرونده کلاهبرداری مرتبط با دیوار ثبت شده است. یک رمال در شیراز موفق شد ظرف 6 ماه 6 میلیارد تومان کلاهبرداری کند.
علیرغم قوانین موجود در مورد ممنوعیت تبلیغات غیراخلاقی و کلاهبرداری، سکوهای فروش اینترنتی نظارت مؤثری بر آگهی‌ها ندارند.
طبق ماده 1 قانون مجازات اسلامی، فالگیری و رمالی جرم محسوب میشود و مجازات آن تا 5 سال حبس است. مراجع قضایی تنها در صورت شکایت شاکی خصوصی وارد عمل می‌شوند.
در حالی که سکوهای فروش اینترنی به عنوان استارتآپ‌های موفق ایرانی شناخته می‌شوند، غفلت آن از نظارت بر آگهی‌ها، به گسترش جرائم سازمانیافته دامن زده است. به گفته یک قربانی: «من 40 میلیون تومان به یک دعانویس دادم، ولی حتی یک تماس هم برنگشت».

لینک کوتاه:
https://www.payamevijeh.ir/Fa/News/1590801/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

آیا ترامپ آماده است خط قرمز جمهوری‌خواهان را زیر پا بگذارد؟

پایان 7 سال رسوب پالرمو در مجمع تشخیص

کنوانسیون پالرمو چیست و نپیوستن ایران به آن چه تبعاتی داشت؟

درخواست ترامپ برای دیدار مستقیم با پوتین

مصیبت ناترازی

مشکل حسن روحانی بود؟

حماس: طرف اسرائیلی در مذاکرات جدیت ندارد

توضیحات مسئول عملیات حج تمتع 1404 درباره مسیر ویژه‌ حجاج

اعلام وضعیت اضطراری بر اثر طوفان در دو ایالت آمریکا؛ 21 نفر کشته شدند

آپدیت One UI 8 سامسونگ شما را از شر کلاهبرداران و سارقین راحت می‌کند

چرا امروز مذاکره با آمریکا برای ایران سخت شده است؟

گزارش المنار درباره بازداشت جاسوس موساد در لبنان

هشدار درباره کلاهبرداری بزرگ ترامپ با ارز دیجیتال

برگزاری سوگواره شعر سید الشهداء خدمت شهید آیت‌الله سید ابراهیم رئیسی و یارانش/ رونمایی از مستند پرواز تا خورشید

کارشناس انرژی: تلفات انرژی از 1.35 به 1.5 میلیون بشکه در روز رسیده است

نان گران، گلایه پرتکرار پایتخت‌نشین‌ها

کاهش قیمت عجیب شاهین؛ این مدل 130 میلیون ارزان شد

پیش بینی قیمت طلا و سکه 28 اردیبهشت 1404

پهپاد ایرانی‌ام آرزوست!

جنجال در آمریکا؛ ترامپ توسط مدیر سابق «اف‌بی‌آی» تهدید به قتل شد

امضای حاشیه‌ساز

تحلیلگر صهیونیست: رفتار اخیر ترامپ برای نجات اسرائیل است

رسانه آمریکایی: ترامپ در سفر به خاورمیانه، اعراب را به تل‌آویو ترجیح داد

دمای بالای 50 درجه در همه استان‌های کشور تکذیب شد

مرکز آمار: نرخ باروری به روزرسانی نشده است

خبرهای خوش برای دانشجویان متاهل دانشگاه علوم پزشکی

پیش بینی قیمت دلار 28 اردیبهشت 1404

رشد کم‌جان بورس در سایه بلاتکلیفی مذاکرات و قطعی برق صنایع

وعدۀ وزارت نیرو: 4000 مگاوات برق جدید در راه است

ترامپ کدام مصاحبه را بازنشر کرد؟

دیپلمات پیشین: آیا کنسرسیوم غنی‌سازی راه‌حل است؟

خودکشی رزیدنت‌ها 6 برابر بیشتر از جمعیت عمومی

نان گران، گلایه پرتکرار تهرانی‌ها

فروش ویژه سایپا خردادماه 1404

کارگران قرارداد موقت بعد از 4 سال چگونه دائمی شوند؟

بازداشت دومین مظنون آتش‌افروزی در املاک نخست‌وزیر انگلیس

«گاردین» رسانه‌ها را از مقصران انتخاب «ترامپ» دانست

نقشه شوم برای تجاوز به پسران نوجوان به بهانه گربه و فوتبال!

برخورد 2 بالگرد 5 قربانی گرفت

7 میلیون مستاجر در کشور وجود دارد

هرس بودجه؛ اگر بودجه را بازنویسی کنیم، چه چیز‌هایی را باید خط بزنیم؟

رئیس اسبق اتحادیه طلا : ورود طلا به کانال 4 میلیونی در صورت توافق

هشدار مقام روس: مذاکرات ناموفق، شرایط جنگی را بدتر می‌کند

ترامپ: با پوتین، زلنسکی و ناتو درباره جنگ اوکراین گفت‌‎وگو خواهم کرد

احتمال برگزاری دور بعدی مذاکرات روسیه و اوکراین در «واتیکان» قوت گرفت

کرملین تماس آتی پوتین و ترامپ را تایید کرد

رمال‌های اینترنتی ثروتمندتر از مدیران پتروشیمی؛ درآمدهای نجومی در دنیای مجازی

ثبت سفارش برای واردات 37 هزارتن حبوبات آغاز شد

اپل بار دیگر به عنوان ارزشمندترین برند جهان شناخته شد

جزئیات طرح جدید مذاکرات دوحه برای آتش بس در غزه