پیام ویژه

آخرين مطالب

چرا امروز مذاکره با آمریکا برای ایران سخت شده است؟ یادداشت

چرا امروز مذاکره با آمریکا برای ایران سخت شده است؟
  بزرگنمايي:

پیام ویژه - اطلاعات /متن پیش رو در اطلاعات منتشر شده و بازنشرش در آخرین خبر به معنای تاییدش نیست
مهدی ذاکریان، تحلیلگر مسائل بین الملل گفت: متاسفانه در روزهایی که حضور ما در منطقه بالا و سرمایه اجتماعی نظام سیاسی بیشتر از امروز بود، همه همنوا با ترامپ، محمد بن سلمان و نتانیاهو به برجام حمله کردند تا فرصت های ارزشمندی از دست رفت.
مهدی ذاکریان، تحلیلگر مسائل بین الملل در گفتگو با «اطلاعات آنلاین» در واکنش به اظهارات متناقض دونالد ترامپ درباره توافغق با ایران اظهار داشت: اینکه آمریکایی ها می گویند «یا مذاکره می کنید، یا جنگ می‌کنیم» به این معنی است که متوجه هستند در مذاکره با ایران بالاترین امتیاز را می توانند به دست بیاورند اما حالا که قید تحرک نظامی را بزنند، بنا را بر مذاکره گذاشته اند تا به خواسته های شان در قبال ایران برسند.
این استاد دانشگاه اضافه کرد:‌ نه تنها فقط آمریکایی ها، بلکه در دانش روابط بین الملل وقتی در پی تحقق اهداف با دیپلماسی می روند، در راند اول مذاکره همه خواسته ها مطرح نمی شود. حتی پیش از شروع گفت و گو، خواسته های واقعی پنهان می شود تا با طرح خواسته های نمادین طرف مقابل متقاعد شود که لبخند محبت نشان بدهد. در گام بعدی کم_کم سراغ مطالبه های اصلی می روند و مورد به مورد شرایطش را تحمیل می کنند. در واقع ترامپ الان آمده و با معرفی ویتکاف اینطور می گوید که درصدد تعامل با ایران است. با این حال شرایط خودشان را پله_پله به ایران تحمیل می کنند.
او افزود: وقتی طرف مذاکره بداند، پشتوانه مردمی طرف مقابل خدشه‌دار شده و مشارکت سیاسی پایین است، به خودیِ خود سوءاستفاده کرده و به فکر تحمیل اهداف خودش می افتد. بنابراین هر چقدر که مذاکرات پیش می رود، ویتکاف مطالبه های جدیدتری مطرح می کند و ترامپ هم از اساس خواستار خنثی کردن ایران در مناسبات منطقه شده می شود تا بتوان گفت، شرایط قدیمی پمپئو توسط دولت ترامپ مطرح می شود.
وی توضیح داد: در واقع وقتی در بحث مذاکره نسبت به وقت شناسی بی توجهی کنیم، مبتلا به شرایطی می شویم که دستِ پایین را در مذاکره خواهیم داشت. متاسفانه در روزهایی که حضور ما در منطقه بالا و سرمایه اجتماعی نظام سیاسی بیشتر از امروز بود، همه از جمله روشنفکر، امنیتی، نظامی، سیاست مدار، اقتصاد دان همنوا با ترامپ، محمد بن سلمان و نتانیاهو به برجام حمله کردند تا به همین راحتی فرصت های ارزشمندی از دست رفت تا الان در شرایطی که جایگاه ایران در منطقه تغییر کرده و اقتصاد در بحران است، وارد مذاکره شده ایم. کاملا طبیعی است در چنین موقعیتی آمریکا خودش را بالاتر ببیند و بخواهد همه مطالباتش را به ایران تحمیل کند! به هرحال همه کشورها تلاش می کنند، بیشترین نفع را برای کشور و مردم خودشان به دست بیاورند.
ذاکریان یادآور شد: فرصت سوزی ها موجب شده است، ایران در موقعیت سختی با آمریکا به مذاکره بپردازد.
بازار

لینک کوتاه:
https://www.payamevijeh.ir/Fa/News/1590839/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

آیا ترامپ آماده است خط قرمز جمهوری‌خواهان را زیر پا بگذارد؟

پایان 7 سال رسوب پالرمو در مجمع تشخیص

کنوانسیون پالرمو چیست و نپیوستن ایران به آن چه تبعاتی داشت؟

درخواست ترامپ برای دیدار مستقیم با پوتین

مصیبت ناترازی

مشکل حسن روحانی بود؟

حماس: طرف اسرائیلی در مذاکرات جدیت ندارد

توضیحات مسئول عملیات حج تمتع 1404 درباره مسیر ویژه‌ حجاج

اعلام وضعیت اضطراری بر اثر طوفان در دو ایالت آمریکا؛ 21 نفر کشته شدند

آپدیت One UI 8 سامسونگ شما را از شر کلاهبرداران و سارقین راحت می‌کند

چرا امروز مذاکره با آمریکا برای ایران سخت شده است؟

گزارش المنار درباره بازداشت جاسوس موساد در لبنان

هشدار درباره کلاهبرداری بزرگ ترامپ با ارز دیجیتال

برگزاری سوگواره شعر سید الشهداء خدمت شهید آیت‌الله سید ابراهیم رئیسی و یارانش/ رونمایی از مستند پرواز تا خورشید

کارشناس انرژی: تلفات انرژی از 1.35 به 1.5 میلیون بشکه در روز رسیده است

نان گران، گلایه پرتکرار پایتخت‌نشین‌ها

کاهش قیمت عجیب شاهین؛ این مدل 130 میلیون ارزان شد

پیش بینی قیمت طلا و سکه 28 اردیبهشت 1404

پهپاد ایرانی‌ام آرزوست!

جنجال در آمریکا؛ ترامپ توسط مدیر سابق «اف‌بی‌آی» تهدید به قتل شد

امضای حاشیه‌ساز

تحلیلگر صهیونیست: رفتار اخیر ترامپ برای نجات اسرائیل است

رسانه آمریکایی: ترامپ در سفر به خاورمیانه، اعراب را به تل‌آویو ترجیح داد

دمای بالای 50 درجه در همه استان‌های کشور تکذیب شد

مرکز آمار: نرخ باروری به روزرسانی نشده است

خبرهای خوش برای دانشجویان متاهل دانشگاه علوم پزشکی

پیش بینی قیمت دلار 28 اردیبهشت 1404

رشد کم‌جان بورس در سایه بلاتکلیفی مذاکرات و قطعی برق صنایع

وعدۀ وزارت نیرو: 4000 مگاوات برق جدید در راه است

ترامپ کدام مصاحبه را بازنشر کرد؟

دیپلمات پیشین: آیا کنسرسیوم غنی‌سازی راه‌حل است؟

خودکشی رزیدنت‌ها 6 برابر بیشتر از جمعیت عمومی

نان گران، گلایه پرتکرار تهرانی‌ها

فروش ویژه سایپا خردادماه 1404

کارگران قرارداد موقت بعد از 4 سال چگونه دائمی شوند؟

بازداشت دومین مظنون آتش‌افروزی در املاک نخست‌وزیر انگلیس

«گاردین» رسانه‌ها را از مقصران انتخاب «ترامپ» دانست

نقشه شوم برای تجاوز به پسران نوجوان به بهانه گربه و فوتبال!

برخورد 2 بالگرد 5 قربانی گرفت

7 میلیون مستاجر در کشور وجود دارد

هرس بودجه؛ اگر بودجه را بازنویسی کنیم، چه چیز‌هایی را باید خط بزنیم؟

رئیس اسبق اتحادیه طلا : ورود طلا به کانال 4 میلیونی در صورت توافق

هشدار مقام روس: مذاکرات ناموفق، شرایط جنگی را بدتر می‌کند

ترامپ: با پوتین، زلنسکی و ناتو درباره جنگ اوکراین گفت‌‎وگو خواهم کرد

احتمال برگزاری دور بعدی مذاکرات روسیه و اوکراین در «واتیکان» قوت گرفت

کرملین تماس آتی پوتین و ترامپ را تایید کرد

رمال‌های اینترنتی ثروتمندتر از مدیران پتروشیمی؛ درآمدهای نجومی در دنیای مجازی

ثبت سفارش برای واردات 37 هزارتن حبوبات آغاز شد

اپل بار دیگر به عنوان ارزشمندترین برند جهان شناخته شد

جزئیات طرح جدید مذاکرات دوحه برای آتش بس در غزه