پیام ویژه

آخرين مطالب

یک تحلیلگر: مواضع متناقض واشنگتن بخشی از استراتژی دیپلماتیک امریکاست یادداشت

یک تحلیلگر: مواضع متناقض واشنگتن بخشی از استراتژی دیپلماتیک امریکاست
  بزرگنمايي:

پیام ویژه - اعتماد /متن پیش رو در اعتماد منتشر شده و بازنشرش در آخرین خبر به معنای تاییدش نیست
حسن بهشتی‌پور، پژوهشگر مسائل بین‌الملل، درباره نامه ادعایی امریکا به ایران و محتوای احتمالی و ادعایی آن به روزنامه اعتماد گفت که این پیام ابتدا به عمان تحویل داده شده و سپس وزیر خارجه عمان آن را به ایران منتقل کرده است. از طرفی این احتمال می‌رود این پیام شامل مواضعی باشد که امریکا پیش‌تر در رسانه‌ها اعلام کرده؛ از جمله مخالفت کامل با حتی یک درصد غنی‌سازی اورانیوم توسط ایران. به باور این کارشناس مسائل بین‌الملل غنی‌سازی یک درصدی یعنی همان ادعای آقای ویتکاف اساسا کاربردی ندارد، نه در ایران و نه در هیچ نقطه‌ای از جهان و نشان از آن دارد که نماینده آقای ترامپ اساسا بر چنین مباحثی اشراف ندارد. بهشتی‌پور در ادامه خاطرنشان کرد: ایران بارها بر ادامه غنی‌سازی تحت نظارت نهادهای بین‌المللی تاکید کرده و بعید است پیشنهاد ادعایی امریکا را بپذیرد. با این همه این قبیل ادعاها مجددا پیش از آغاز دور پنجم مذاکرات مطرح شده است. براساس گفته‌های ویتکاف، مذاکرات از هفته آینده آغاز خواهد شد، اما هنوز مشخص نیست ایران با چه دیدگاهی پشت میز مذاکره می‌نشیند؛ از همین رو سوال فعلا این است، آیا این پیام‌ها تداوم سیاست دوگانه امریکا در رسانه‌ها و مذاکرات است یا خیر. این پژوهشگر مسائل بین‌الملل در ادامه در باب ادعاهایی درباره درخواست‌های احتمالی امریکا در این پیام ادعایی که دراختیار ایران قرار داده، اشاره کرد که همچنان هیچ اطلاعات دقیقی در این باره وجود ندارد اما مهم‌تر از متن، اهداف و اولویت‌های طرفین است. ایران در مذاکرات به دنبال دو هدف کلیدی است: پایان کامل تحریم‌ها و تضمین عدم بازگشت آنها و حفظ حق غنی‌سازی اورانیوم به رسمیت شناخته شده در سطح بین‌المللی. این دو محور از جمله موضوعاتی است که ایران حاضر نیست درباره آنها رایزنی داشته باشد.
از همین رو به باور بهشتی‌پور باید دید امریکا در ازای پذیرش این دو خواسته چه تضمین‌ها و انتظاراتی خواهد داشت.
به باور این کارشناس مسائل بین‌الملل برخی تحلیل‌ها حاکی از آن است که امریکا ممکن است خواستار افزایش نظارت‌های آژانس بین‌المللی انرژی اتمی بر برنامه هسته‌ای ایران شده و حتی پیشنهاد دهد در برخی پروژه‌های انرژی هسته‌ای ایران مشارکت کند تا نظارت مستقیم داشته باشد. در هر حال تمامی این گزاره‌ها در حد گمانه‌زنی و اخبار رسانه‌ای است و همچنین سرنوشت مذاکرات بستگی به محتوای دقیق نامه دارد و اینکه آیا ایران آن را رسما تایید می‌کند یا خیر. بهشتی‌پور درباره نتایج احتمالی مذاکرات در صورت ادامه تقابل تهران و واشنگتن گفت که رفتار رسانه‌ای امریکا بخشی از تاکتیک مذاکراتی این بازیگر است و نباید سریعا درباره شکست یا توقف مذاکرات نتیجه‌گیری کرد، چراکه واشنگتن پیش از هر دور رایزنی‌ها تلاش می‌کند با اظهارات تند فضای رسانه‌ای را به نفع خود بازتعریف کند، اما طرف ایرانی این تاکتیک‌ها را می‌شناسد و معنای آنها را می‌داند. با این همه به باور این پژوهشگر روابط بین‌الملل اگر محتوای پیام ادعایی همان باشد که ویتکاف گفته، یعنی مخالفت کامل با هرگونه غنی‌سازی حتی یک درصد، این گزاره نشان می‌دهد که امریکا عملا قصد ندارد مذاکراتش با ایران را به نتیجه برساند. این ادعاها پیش‌تر نیز تکرار شده و اگر ایران قصد داشت با توقف غنی‌سازی به طرف امریکایی امتیاز دهد، قبلا در دوران دولت بوش پسر از چنین رویکردی پیروی می‌کرد. بنابراین تکرار این مطالب نشان‌دهنده نبود اراده جدی برای توافق است یا کارزاری رسانه‌ای برای فشار بر ایران. بهشتی‌پور در پاسخ به سوال «اعتماد» درباره ارتباط احتمالی سفر خاورمیانه‌ای ترامپ با اظهارات اخیر دولت امریکا گفت: برخی ادعا می‌کنند کشورهای منطقه مانند قطر، عربستان، امارات و کویت با توافق ایران و امریکا مخالفت دارند که این بیشتر فضاسازی رسانه‌ای و سیاسی است. به‌‌رغم اختلافات پیشین، روابط ایران با این کشورها پس از توافق‌های اخیر بهبود یافته و آنها می‌دانند هر تنشی بین ایران و امریکا دامنگیر آنها نیز خواهد شد. لذا این قبیل اظهارات بخشی از استراتژی کلی امریکا برای فشار بیشتر بر ایران است. در مقابل، ایران نیز باید مواضع خود را جدی و شفاف اعلام کرده و بر ادامه غنی‌سازی و پایان تحریم‌ها به عنوان خطوط قرمز غیرقابل مذاکره تاکید کند.
بازار
حدیث روشنی

لینک کوتاه:
https://www.payamevijeh.ir/Fa/News/1591883/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

پدر فلسطینی: کودکان ما از گرسنگی در حال مردن هستند (زیرنویس فارسی)

سخنان عجیب نخست وزیر قطر درباره اهدای هواپیما به ترامپ (زیرنویس فارسی)

روایت ترامپ از شوخی پوتین: روس‌ها ملانیا را بیشتر از تو دوست دارند

پشت پرده طلاق تاکتیکی ترامپ از تل‌آویو

مرگ‌‏های گران؛ تاثیر افزایش تعرفه‌‏های پزشکی بر بیماران

پروازها به فرودگاه بن‌گوریون همچنان لغو می‌شوند

بندرعباس؛ انفجار پنهان ‌

پرونده ایران؛ ترامپ برنامه اروپا را خراب کرد

قطر: به ترامپ رشوه ندادیم

اظهارات قابل تأمل سخنگوی اتاق اصناف در خصوص رشد عجیب یارانه نان

مجوز واردات برق برای صنایع بزرگ صادر شد؛ ناترازی برق حل می‌شود؟

پزشکیان آمده برخی پرونده‌ها را ببندد

بد و خوب گـازوئیل سه نرخی

تاکید گولان بر مواضع قبلی: اسرائیل به کودک‌کشی افتخار می‌کند

قتل دومین اینفلوئنسر معروف مقابل دوربین

مردی به خاطر نامزدش مادرش را کشت

پیش بینی قیمت طلا و سکه 31 اردیبهشت 1404

پیش بینی قیمت دلار 31 اردیبهشت 1404

«ارابه‌های گیدئون»؛ طرح نظامی اسرائیل برای اشغال کامل غزه

سخنگوی دبیرکل سازمان ملل: نیازمند ورود کمک‌های بیشتر به غزه هستیم

معامله نتانیاهو با اسموتریچ، ادامه بقا در مقابل شهرک‌سازی

ابراز نگرانی آمریکا از احتمال سقوط حکومت جولانی

نگاه اخلاق‌ مدارانه فعالان درمانی بنیاد عامل کسب موفقیت است

خیز بلند بیت‌کوین برای ثبت رکورد تاریخی

دیدار مردمی مدیرکل بنیاد شهید و امور ایثارگران استان گلستان با خانواده‌های معظم شهدا و ایثارگران

نگاه اخلاق‌ مدارانه فعالان درمانی بنیاد شهید عامل است

سومین جلسه رسیدگی به قتل پسر جوان با سم مار؛ عموی مقتول ادعای بی‌گناهی کرد

جاده چالوس پس از 10 روز باز شد

سخنگوی کمیسیون عمران مجلس: فردی را داریم که 331 واحد ملک به نام خود دارد!

سخنگوی تعزیرات: در هیچ کجای دنیا نان را اجباری به مردم نمی‌فروشند

جزئیات پروژه‌های ارزی بانک مرکزی

تمایل آلمانی‌ها به سرمایه‌گذاری در برق ایران

تکرار طرح راندن فلسطینی‌ها از نوار غزه؛ مقصد کجاست؟

یک تحلیلگر: مواضع متناقض واشنگتن بخشی از استراتژی دیپلماتیک امریکاست

میراث رئیسی

ترامپ: از خاورمیانه پول زیادی جمع کردم

اتحادیه اروپا تحریم‌های اقتصادی سوریه را لغو کرد

هشدار به حجاج؛ ظهرها در هتل بمانید

واژگونی خودرو 7 کشته و زخمی بر جا گذاشت

زمان واریز یارانه جدید دولت مشخص شد

دبیرکل سندیکای صنعت برق ایران: پیک برق واقعی در تیر و مرداد است

وضعیت بازار خودرو امروز سه‌شنبه 30 اردیبهشت 1404

اتحادیه اروپا توافقنامه همکاری با اسرائیل را بازنگری می‌کند

لاپید: طرح فراگیر پایان جنگ را تقدیم آمریکایی‌ها کرده‌ام!

سیل شدید در هند

از 60 میلیون ایرانی در سن کار چند نفر شاغلند؟

خبر مهم درباره قیمت روغن

افزایش قیمت بنزین در راه است؟

تاریخ رونمایی پرچمدار جدید ناتینگ اعلام شد

انتقاد «سازندگی» از تبلیغ سایت همسریابی در صداوسیما

© - www.payamevijeh.ir . All Rights Reserved.