چهارشنبه ۱۸ تير ۱۴۰۴
یادداشت

سرمقاله آرمان ملی/ مسئولیت دولت در قبال افراطیون

سرمقاله آرمان ملی/ مسئولیت دولت در قبال افراطیون
پیام ویژه - آرمان ملی / «مسئولیت دولت در قبال افراطیون» عنوان یادداشت روز در روزنامه آرمان ملی به قلم حشمت‌الله فلاحت پیشه است که می‌توانید آن را در ادامه بخوانید: آنچه تحت ...
  بزرگنمايي:

پیام ویژه - آرمان ملی / «مسئولیت دولت در قبال افراطیون» عنوان یادداشت روز در روزنامه آرمان ملی به قلم حشمت‌الله فلاحت پیشه است که می‌توانید آن را در ادامه بخوانید:
آنچه تحت عنوان شام جشن نتانیاهو و ترامپ در کاخ سفید، برگزار شد خیلی از داده‌های واقعی جنگ را در این جلسه عملا لاپوشانی کرد. برای اینکه نتانیاهو سعی کرد که خودش را به عنوان یک قدرت قابل اتکا به آمریکا بقبولاند. واقعیتی که وجود دارد این است که تلفات نظامی اسرائیل در جنگ 12 روزه با ایران خیلی بیشتر از آن چیزی بود که اعلام شد. معتقدم برخی از سربازانی که طی روزهای اخیر ادعا شده که در غزه کشته شدند، بخشی از اجساد به جای مانده از حملات موشکی ایران هستند که اسرائیل یک دروغ را به خورد جامعه اسرائیل داده تا به آمریکا و کشورهای دنیا خود را به عنوان یک قدرت آسیب‌ناپذیر نشان دهد.
این درحالی است که فقط از زمان بعد از جنگ 12 روزه تا الان، رسانه‌های عبری و اسرائیلی به یکباره خبر از کمینگاه فلسطینی‌ها می‌دهند و حتی اعلام می‌شود برخی از اجساد تکه‌تکه یا سوزانده شده‌اند در صورتی که ابزارهای ابتدایی و دست‌ساز حماس که در شرایط سخت هم جنگ را ادامه می‌دهند درحدی نیست که منجر به تکه‌تکه شدن سربازان اسرائیلی شود. اینها کسانی هستند که در حملات موشکی ایران کشته شده‌اند و نقطه قابل تامل این است که در طول یک سال اخیر عملا کمتر خبر از حملات در غزه می‌شنویم ولی یکباره این اخبار مطرح می‌شود برای اینکه اسرائیلی‌ها سعی می‌کنند توان پاسخگویی ایران را ضعیف نشان دهند. لذا معتقدم ترامپ به‌رغم لاپوشانی واقعیات جنگ توسط اسرائیلی‌ها، از تلفات و خسارت سنگین این رژیم در جنگ به‌خوبی آگاه است و نوع عباراتی هم که به کار می‌برد مبنی بر ضربات سنگین به اسرائیل، نشان دهنده همین اطلاع آمریکا است. به همین دلیل هم اگر جنگ دیگری شکل بگیرد، مدیریت آن بسیار دشوارتر از قبل خواهد بود. از این رو در این شرایط آمریکایی‌ها سعی می‌کنند شرایط را برای مذاکره فراهم کنند. ترامپ از این نگران است که تحولات مدیریت‌ناپذیرتر شود و به همین دلیل خیلی زود سعی می‌کند به سراغ موضوع اوکراین برود. در این شرایط معتقدم ترامپ سعی می‌کند بیش از این در دام جنگ نتانیاهو نیفتد و از این رو پیام مذاکره را به ایران می‌دهد. البته طبیعتا این پیام با آن غرور همیشگی همراه است و دیپلمات‌ها باید ببینند آیا امکان مذاکره وجود دارد یا خیر؟ به شخصه معتقدم حالا که اسرائیل و آمریکا متوجه توان آفندی ایران شده‌اند، شاید بتوان گفت، امکان این موضوع نسبت به گذشته فراهم‌تر شده باشد. در داخل ایران هم به نظر می‌رسد دولت آقای پزشکیان باید زمام تحولات را برعهده بگیرد. هیچ کشوری به اندازه ایران و هیچ ملتی به اندازه ایرانیان، تاوان رفتار و گفتار افراطیون را پس نداده است. رفتارهایی مغایر منافع ملی و ادعاهای بلوف‌گونه‌ای که هیچ سودی برای منافع ملی نداشته و به آسانی می‌تواند شعله‌های درگیری را دوباره روشن کند. الان هم می‌بینیم که در شرایطی که دولت به دنبال پیگرد حقوقی جنایات آمریکایی‌ها در حمله به تاسیسات هسته‌ای ایران است که طبق اساسنامه رم و مفاد NPT قابلیت پیگرد دارد، یک عده در ایران صحبت از ترور ترامپ می‌کنند! درصورتی که بارها کسانی که صحبت از کشتن دیگران می‌کردند، از گذشته‌های دور تا به‌حال، هیچوقت کسی را نکشته‌اند ولی کشور با تحریم و اکنون جنگ، تاوان چنین سخنانی را داده است. الان معتقدم دولت آقای پزشکیان زمام این تحولات را در اختیار بگیرد و در صورت امکان سعی کند یک سازوکار روشن را برای آینده تعریف کند. از طرفی، افراطیون مسئولیت ناپذیر بیش‌ترین سوءاستفاده را از غیبت دولت در سیاست خارجی برده‌اند و متاسفانه دولت آقای پزشکیان به حدی فضا را برای افراطیون باز گذاشت که در نهایت بیش‌ترین آسیب به منافع ملی از ناحیه این افراطیون وارد شد. الان هرچند دیرهنگام، دولت باید به جایگاه قانون اساسی خود در سیاست خارجی بازگردد و مانع تحمیل بیشتر آسیب به ملت از ناحیه افراطیون شود. جای تعجب دارد که افراطیونی که تا بعد از آتش‌بس با اسرائیل ساکت بودند، یکباره تریبون به دست گرفته و بحران‌های تازه‌ای را برای کشور ایجاد می‌کنند.


نظرات شما