سه شنبه ۹ تير ۱۴۰۵
فرهنگی و اجتماعی

تکرار یک حادثه تلخ دیگر در گلستان؛ کودک ۳ ساله در چشمه گل رامیان گم شد

تکرار یک حادثه تلخ دیگر در گلستان؛ کودک ۳ ساله در چشمه گل رامیان گم شد
پیام ویژه - تسنیم /یک لحظه غفلت کافی بود تا تفریح خانوادگی در چشمه گل رامیان به حادثه‌ای تلخ و پرابهام تبدیل شود. گلستان در سال‌های اخیر خاطرات تلخ و شیرینی از پرونده‌های ...
  بزرگنمايي:

پیام ویژه - تسنیم /یک لحظه غفلت کافی بود تا تفریح خانوادگی در چشمه گل رامیان به حادثه‌ای تلخ و پرابهام تبدیل شود.
گلستان در سال‌های اخیر خاطرات تلخ و شیرینی از پرونده‌های مفقودی کودکان و گردشگران در مناطق طبیعی، جنگلی و کشاورزی خود به یاد دارد؛ حوادثی که برخی با پایان خوش و برخی با سرنوشتی دردناک به پایان رسیدند.
در اردیبهشت سال 1403، «یسنا» دختر چهار ساله کلاله‌ای پس از پنج روز جست‌وجوی گسترده نیروهای امدادی، اهالی منطقه و داوطلبان، سالم پیدا شد و به آغوش خانواده بازگشت. در مقابل، پرونده «سها رضانژاد» دختر 27 ساله اهل کرج که تیرماه سال 1399 در ارتفاعات جهان‌نمای کردکوی ناپدید شد، پس از هفته‌ها جست‌وجو با کشف جسدی در منطقه وارد مرحله‌ای تلخ شد.
پیش‌تر نیز در سال 1397، ماجرای گم شدن «سلاله یلمه» دختر پنج ساله آق‌قلایی افکار عمومی را تحت تأثیر قرار داد؛ پرونده‌ای که با کشف جسد کودک و اعتراف متهم به قتل، به یکی از تلخ‌ترین حوادث استان تبدیل شد.
اکنون مفقود شدن «محمدصدا» در چشمه‌گل رامیان بار دیگر خاطره این پرونده‌ها را زنده کرده است. عملیات گسترده جست‌وجو برای یافتن «محمدصدا بژ» کودک سه‌ونیم ساله‌ای که عصر یکشنبه در منطقه گردشگری چشمه‌گل رامیان ناپدید شد، همچنان ادامه دارد و ده‌ها نیروی امدادی، انتظامی، آتش‌نشانی، بسیج و نیروهای مردمی در حال جست‌وجوی منطقه هستند.
پایش هوایی منطقه با پهپاد
معاون امداد و نجات جمعیت هلال‌احمر گلستان با تشریح آخرین وضعیت این عملیات گفته است پس از اعلام مفقود شدن یک کودک در منطقه گردشگری گل رامیان، مرکز کنترل و هماهنگی عملیات امداد و نجات جمعیت هلال‌احمر استان بلافاصله طرح عملیاتی جست‌وجو را آغاز کرد.
رضا حاجیلری افزود: از نخستین دقایق دریافت گزارش، تیم‌های عملیاتی در منطقه مستقر شدند و جست‌وجو در مسیرهای مختلف و نقاط احتمالی آغاز شد.
وی ادامه داد: در این عملیات تیم‌های امداد و نجات، گروه‌های جست‌وجوی پیاده، تیم‌های موتوری، تیم تخصصی آنست (سگ‌های زنده‌یاب)، تیم پهپادی جمعیت هلال‌احمر و همچنین تیم غواصی سازمان آتش‌نشانی گنبدکاووس به‌صورت هماهنگ در حال فعالیت هستند.
معاون امداد و نجات جمعیت هلال‌احمر گلستان اظهار کرد: پایش هوایی منطقه با پهپاد، جست‌وجوی تخصصی توسط سگ‌های زنده‌یاب، بررسی مسیرهای جنگلی و صعب‌العبور توسط تیم‌های پیاده و موتوری و همچنین پایش سطح چشمه گل رامیان با استفاده از قایق به‌صورت همزمان در حال انجام است.
وی افزود: همزمان غواصان سازمان آتش‌نشانی گنبدکاووس نیز جست‌وجوی اعماق چشمه گل رامیان را در دستور کار دارند تا تمامی فرضیه‌های احتمالی بررسی شود.
حاجیلری با تأکید بر اینکه تمامی ظرفیت‌های عملیاتی و تخصصی برای یافتن این کودک به‌کار گرفته شده است، گفت: هماهنگی میان تیم‌های حاضر در منطقه به‌صورت مستمر ادامه دارد و عملیات جست‌وجو تا دستیابی به نتیجه نهایی بدون وقفه دنبال خواهد شد.
تیم‌های غواصی ‌وارد عمل شده‌اند
سرهنگ سیدعلی حسینی فرمانده انتظامی شهرستان رامیان نیز از تداوم تلاش‌های نیروهای انتظامی و امدادی برای یافتن این کودک خبر داد و گفت: در پی مفقود شدن کودک در منطقه تفریحی چشمه گل رامیان، عملیات گسترده جست‌وجو و نجات از ساعات اولیه آغاز شده و همچنان ادامه دارد.
وی افزود: با توجه به شرایط جغرافیایی منطقه و وجود محدوده‌های آبی، تیم‌های غواصی نیز وارد عمل شده‌اند و بررسی بخش‌های مختلف چشمه با هدف یافتن هرگونه سرنخ احتمالی در دستور کار قرار گرفته است.
فرمانده انتظامی رامیان ادامه داد: نیروهای انتظامی و امدادی با تمرکز بر محورهای اصلی و محدوده احتمالی مفقود شدن کودک، عملیات میدانی خود را با دقت بالا ادامه می‌دهند و تمامی تلاش‌ها برای یافتن سریع و سالم وی به‌کار گرفته شده است.
به‌کارگیری هلی‌شات مجهز به دوربین مادون قرمز‌
در همین حال معاون فرماندار رامیان نیز با اشاره به جزئیات این حادثه گفت: محمدصدا بژ در محدوده چشمه‌گل مفقود شد و خانواده وی حدود ساعت 19 همان روز موضوع را به دستگاه‌های امدادی اطلاع دادند.
محمد ابراهیمی تودرواری افزود: بلافاصله پس از اعلام مفقودی، عملیات جست‌وجو با حضور نیروهای هلال‌احمر، بسیج، انتظامی، آتش‌نشانی، شوراهای محلی و گروه‌های مردمی آغاز شد و همچنان ادامه دارد.
وی ادامه داد: هلی‌شات مجهز به دوربین مادون قرمز و تیم سگ‌های زنده‌یاب نیز برای افزایش دقت جست‌وجو به منطقه اعزام شده‌اند، اما تاکنون اثری از کودک پیدا نشده است.
معاون فرماندار رامیان با اشاره به بررسی تمامی احتمالات گفت: با توجه به وجود چشمه گل در محدوده حادثه، احتمال غرق‌شدگی نیز در حال بررسی است و تیم غواصی آتش‌نشانی گنبدکاووس مأموریت جست‌وجوی بخش‌های آبی منطقه را برعهده دارد.
وی خاطرنشان کرد: خانواده این کودک به‌عنوان گردشگر در منطقه حضور داشتند و کودک هنگام حادثه به همراه پدر و برادر خود بوده است. همچنین بررسی‌ها نشان می‌دهد دوربین‌های موجود در محل نتوانسته‌اند لحظه وقوع حادثه را ثبت کنند.
چشمه‌گل رامیان یکی از مهم‌ترین جاذبه‌های طبیعی شرق گلستان به شمار می‌رود و سالانه هزاران گردشگر از نقاط مختلف کشور از این منطقه بازدید می‌کنند. وجود پوشش جنگلی متراکم، مسیرهای فرعی متعدد، شیب‌های طبیعی و همچنین محدوده آبی چشمه، عملیات جست‌وجو را با دشواری‌های فراوانی مواجه کرده است.
در حال حاضر نیروهای امدادی و انتظامی با پشتیبانی نیروهای مردمی و داوطلبان محلی، تمامی مسیرهای احتمالی را زیر نظر دارند و عملیات جست‌وجو به‌صورت شبانه‌روزی ادامه دارد. با گذشت ساعت‌ها از آغاز این عملیات، خانواده کودک و افکار عمومی استان همچنان چشم‌انتظار خبری امیدوارکننده از سرنوشت محمدصدا هستند؛ کودکی که ناپدید شدنش بار دیگر خاطره پرونده‌های مشابه در گلستان را زنده کرده و موجی از نگرانی را در میان مردم منطقه به وجود آورده است.


نظرات شما