جمعه ۱۳ شهريور ۱۴۰۵
بین الملل

الجزیره: اسرائیل شبانه‌روز مشغول تخریب اماکن مسکونی در لبنان است

الجزیره: اسرائیل شبانه‌روز مشغول تخریب اماکن مسکونی در لبنان است
پیام ویژه - فارس/پایگاه خبری الجزیره در گزارشی از تخریب گسترده منازل مسکونی و اماکن غیرنظامی جنوب لبنان به دست نظامیان اسرائیلی خبر داد؛ اقدامی که زندگی روزمره مردم را ...
  بزرگنمايي:

پیام ویژه - فارس /پایگاه خبری الجزیره در گزارشی از تخریب گسترده منازل مسکونی و اماکن غیرنظامی جنوب لبنان به دست نظامیان اسرائیلی خبر داد؛ اقدامی که زندگی روزمره مردم را مختلف کرده است.
رسانه‌های عربی گزارش داده‌اند که نیروهای اسرائیلی در مناطق جنوبی لبنان، به‌صورت مستمر اقدام به تخریب منازل مسکونی و زیرساخت‌های غیرنظامی می‌کنند؛ حملاتی که به گفته ساکنان محلی، در بسیاری از موارد به‌صورت شبانه‌روزی ادامه دارد و زندگی روزمره مردم را مختل کرده است.
به گزارش الجزیره، در روستاهای واقع در نزدیکی مناطقی که تحت کنترل نیروهای اسرائیلی قرار دارد، شمار زیادی از خانه‌ها و تأسیسات محلی در نتیجه حملات و عملیات تخریب اسرائیل ویران شده‌اند. ساکنان مناطق جنوبی لبنان می‌گویند صدای جنگنده‌ها، پهپادها و به‌ویژه انفجارهای ناشی از تخریب ساختمان‌ها، به بخشی از زندگی روزمره آنها تبدیل شده است.
«حسن سعید رمضان»، ۵۶ ساله، از ساکنان منطقه، درباره انفجارهای اخیر در نزدیکی رشته‌کوه قنطره گفت صدای انفجارها به اندازه‌ای شدید بوده که زمین را مانند زلزله لرزانده و موجب فروریختن بخش‌هایی از کوه شده است.
او با اشاره به تداوم انفجارها گفت: «روز و شب ادامه دارد. حتی آنها را می‌بینیم. این دیگر به یک امر عادی تبدیل شده است.»
گزارش الجزیره حاکی است عملیات تخریب اسرائیل در امتداد رشته‌کوه قنیطره طی روزهای اخیر در دست‌کم دو نقطه موجب ریزش قابل مشاهده بخش‌هایی از کوهستان شده است. ساکنان روستاهای اطراف از جمله فرون، غندوریه، برج قلاویه و قلاویه می‌گویند صدای انفجارها در طول روز شنیده می‌شود و در ساعات شب شدت بیشتری پیدا می‌کند؛ به‌گونه‌ای که خواب و آرامش مردم را مختل کرده است.
این گزارش افزود، در مناطق نزدیک به مواضع تحت کنترل اسرائیل، بخش قابل توجهی از منازل و زیرساخت‌های محلی به ویرانه تبدیل شده است. توده‌های بتن و آوار در مسیرهای منتهی به روستاها دیده می‌شود و عملیات پاکسازی و جابه‌جایی آوار همچنان ادامه دارد.
«محمدعلی نادر»، رئیس شهرداری غندوریه، با اشاره به وضعیت این منطقه گفت بخش عمده اقتصاد محلی پیش از جنگ بر کشاورزی استوار بود و مردم در آن به کشت محصولاتی مانند زیتون، گندم، نخود، ذرت و تنباکو مشغول بودند؛ اما اکنون بخش گسترده‌ای از منطقه ویران شده است.
او در حالی که بر روی ویرانه‌های خانه‌ای ایستاده بود که بر اثر اصابت دو موشک اسرائیلی تخریب شده بود، گفت این ساختمان دیگر قابل سکونت نیست. به گفته وی، این خانه پیش از تخریب دارای دو طبقه و یک باغ بزرگ بوده است.
نادر همچنین از تخریب گسترده شبکه‌های آب و برق در این منطقه خبر داد و گفت بخش زیادی از ساکنان همچنان به این خدمات دسترسی ندارند.
ساکنان این مناطق پس از اعلام توافق آتش‌بس و چارچوب جدید میان لبنان و اسرائیل، به تدریج به خانه‌های خود بازگشتند، اما بسیاری از آنها با منازلی مواجه شدند که یا به‌طور کامل تخریب شده یا دیگر امکان سکونت در آنها وجود نداشت.
«ناصر مقداد»، از مسئولان شهرداری فرون، نیز اعلام کرد این منطقه در حال حاضر از برق دولتی برخوردار نیست و دولت لبنان تلاش می‌کند خدمات‌رسانی را دوباره برقرار کند.
تداوم عملیات تخریب و حملات اسرائیل در حالی گزارش می‌شود که جنوب لبنان همچنان با آثار گسترده جنگ، تخریب منازل، نابودی زیرساخت‌های خدماتی و آوارگی ساکنان مواجه است.


نظرات شما