پیام ویژه

آخرين مطالب

ادامه پیامدهای پرونده فساد مالی معروف «قطر گیت» در اروپا گزارش

ادامه پیامدهای پرونده فساد مالی معروف «قطر گیت» در اروپا
  بزرگنمايي:

پیام ویژه - نیروهای پلیس دو عضو دیگر پارلمان اروپا را به اتهام دست داشتن در پرونده رسوایی مالی موسوم به «قطر گیت» دستگیر کردند.

به گزارش جماران، نیروهای پلیس دو عضو دیگر پارلمان اروپا را به اتهام دست داشتن در پرونده رسوایی مالی موسوم به «قطر گیت» دستگیر کردند. این دستگیری‌ها در جریان تحقیقات در مورد تلاش دولت‌های خارجی برای پرداخت رشوه به افراد ذی‌نفوذ جهت تاثیرگذاری بر قوانین اتحادیه اروپا صورت گرفت.
بر این اساس، آقای مارک تارابلای بلژیکی از اعضای حزب سوسیالیست صبح روز جمعه توسط پلیس بلژیک بازداشت و مورد بازجویی قرار گرفت. دادستانی در بیانیه‌ای اعلام کرد که صندوق امانات آقای تارابلا در بانکی در شهر «لی‌یِژ / Liège» و دفتر او در شهرداری شهر «آنتیزن / Anthisnes» در جنوب بلژیک، یعنی شهری که وی همزمان شهردار آن هم هست، بازرسی کردند.
سخنگوی دادستانی بلژیک روز شنبه به خبرگزاری فرانسه گفت که آقای تارابلا نماینده 59 ساله حزب سوسیالیست به اتهام فساد، پولشویی و «مشارکت در عمل مجرمانه» در رابطه با پرونده فساد مالی مرتبط با قطر و مراکش متهم شده است.
رسوایی «قطر گیت» سبب شده تا فورا پارلمان اروپا در صدد اصلاح سازوکارهای خود به منظور جلوگیری از نفوذ خارجی‌ها برآید. از جمله اینکه پارلمان اروپا هفته گذشته پس از درخواست بازرسان این پرونده، مصونیت از تعقیب قضایی آقای تارابلا و آندره‌آ کوزولینو را برداشتند.
آقای کوزولینو نماینده ایتالیایی پارلمان اروپا متهم است که در روند تصمیم‌گیری در پارلمان اروپا به نفع مراکش عمل می‌کرده است. آقای کوزولینو روز جمعه بر اساس حکم قضایی بین‌المللی بلژیک در ایتالیا دستگیر شد. رسانه‌های ایتالیایی روز شنبه گزارش دادند که آقای کوزولینو قبل از استرداد به بلژیک تا روز سه‌شنبه در حصر خانگی قرار خواهد داشت.
هر دو نماینده پارلمان اروپا اصرار دارند که بی‌گناه هستند.
متهمان دیگر چه کسانی هستند؟
مقامات کشورهای قطر و مراکش هرگونه دخالت در این پرونده را رد کرده‌اند. مقامات بلژیک با بازرسی از منازل چند نماینده فعلی و سابق پارلمان اروپا و دستیاران آن‌ها، نزدیک به یک و نیم میلیون یورو پول نقد کشف کردند و به غیر از دو نماینده ذکر شده، سه نفر مظنون دیگر را نیز در این رابطه بازداشت کردند. این افراد نیز به فساد، پولشویی و مشارکت در عمل مجرمانه متهم هستند.
متهم ردیف اول خانم «اِوا کایلی» نماینده یونانی پارلمان اروپا و یکی از 14 معاون رئیس پارلمان اروپا است که بلافاصله از سمت خود عزل گردید. نفر دوم نیز «فرانچسکو گیورگی» شریک زندگی خانم کایلی و دستیار پارلمانی او بود. 
نفر سوم «پیر آنتونیو پانزری» نام دارد که عضو سابق پارلمان اروپا و موسس یک سازمان غیردولتی مرتبط با پارلمان است. آقای پانزری ماه گذشته میلادی گفته بود حاضر است در ازای تخفیف در حکم دادگاه و دریافت یک حکم سبک‌تر، با دادستان‌ها همکاری کند و قول داد اطلاعات کشورهایی که این رشوه‌های ادعایی را پرداخت و افرادی که این مبالغ را دریافت کرده‌اند را در اختیار بازرسان قرار دهد.
به گزارش یوورنیوز، رسانه‌های بلژیکی گزارش دادند که پانزری به بازرسان گفته است که به آقای تارابلا «بین 120 هزار تا 140 هزار یورو» رشوه پرداخت کرده تا برای رسیدگی به کارهای قطر او را یاری کند.
وکیل آقای تارابلا روز شنبه پانزری را به «افترا» متهم کرد و گفت موکلش برای بار دوم نیز دریافت هر گونه پول یا هدیه را انکار کرده است.
آقای تارابلا روز پنجشنبه دوباره در دادگاه حاضر خواهد شد.
انگیزه‌های احتمالی قطر و مراکش چه می‌تواند باشد؟
انگیزه ادعایی قطر در پرداخت رشوه احتمالا این بوده است که قطعنامه‌های انتقادی اتحادیه اروپا از بدرفتاری قطر با کارگران مهاجر قبل از برگزاری جام‌جهانی را بی‌اثر کرده و علاوه بر آن امکان سفر اتباع این کشور به اتحادیه اروپا را بدون نیاز به روادید فراهم آورد.
گفته می‌شود که مراکش نیز احتمالا به دنبال این بوده که برای ادعای حاکمیت خود بر منطقه صحرای غربی حمایت‌های اروپایی را جلب نماید و با اتحادیه‌ اروپا در زمینه ماهیگیری و تجارت محصولات کشاورزی نیز به توافق برسد.

لینک کوتاه:
https://www.payamevijeh.ir/Fa/News/884494/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

گازگرفتگی 13 زن در سالن آرایش در پی روشن کردن موتور برق اضطراری

پیش بینی قیمت دلار 22 اردیبهشت 1404؛ چشمک مذاکرات به بازار ارز

آیا می‌شود از انرژی هسته‌ای صرف نظر کرد؟

پیشنهاد «راسموسن» برای ایجاد «ناتوی اقتصادی» مقابل «ترامپ»

ابهام در آمار و مستندات حادثه بندر شهید رجایی؛ مجلس پیگیر شد

تصادف هولناک پراید و تیبا 5 کشته بر جا گذاشت

بازگشت مرسدس بنز به ایران؛ چهار سواری محبوب در یک قدمی بازار

وقتی اتلاف برق معادل 408 میلیون بشکه نفت دیده نمی‌شود اما کولر مردم را مقصر می‌دانند

عضو کمیسیون اقتصادی مجلس: جرایمی از جنس جرایم سازمان‌یافته در بانک آینده وجود دارد

آیا ال.جی و سامسونگ به ایران بازمی‌گردند؟

منو راست‌کلیک ویندوز 11 حالا گزینه جدیدی دارد و کاربران از آن متنفرند

نتانیاهو: ساکنان غزه باید مهاجرت کنند

هند جریان آب سد چناب به سوی پاکستان را باز کرد

پیکر مطهر شهید ناصر جوهر زاده کارمند بنیاد شهید بعد از قریب به 39 سال شناسایی و به آغوش وطن بازگشت

سخنگوی دولت برای ترویج زبان فارسی سنگ تمام گذاشت

دستگیری قاچاقچیانی که آب را با بنزین قاطی می‌کردند

ایران به کشورهای منطقه یادآوری می‌کند که هرگونه جنگ دامن‌گیر کل منطقه می‌شود

زلنسکی: پنجشنبه منتظر دیدار با پوتین هستم

ویتکاف: اسرائیل در حال ادامه دادن جنگ است

زلنسکی: آماده‌ام پنجشنبه در ترکیه با پوتین دیدار کنم

آتش سوزی‌ها در فلسطین اشغالی ادامه دارند

آتش‌سوزی‌های گسترده در جنگل‌های غرب سوریه

حقوق بازنشستگان در اردیبهشت 1404 بیشتر است

همه نهادها مشمول اعمال فوق‌العاده خاص حقوق شدند

«غریزه درست، اجرای بد»؛ نگاه متفکر آمریکایی به سیاست‌‏خارجی ترامپ

دعوای ساختگی سارقان خشن برای سرقت‌های سریالی

جزئیات جدید در مورد عامل حمله به جشن میلاد امام رضا(ع)؛ فرد خاطی بازداشت شد

دلیل افزایش استقبال سرمایه‌گذاران از طلای بورسی چیست؟

نرخ تورم ماهانه بانک مرکزی برای فروردین ماه اعلام شد

ترمز رشد اقتصادی کشیده شد؛ زنگ خطر برای اقتصاد ایران

نمایشگر آیفون تاشو اپل با استانداردهای سخت‌گیرانه و توسط سامسونگ تولید می‌شود

فرستاده ویژه ترامپ در حال مذاکرات غیرمستقیم با حماس است

نتانیاهو: برای طرح‌هایمان در یمن و غزه از کسی اجازه نمی‌خواهیم

آنروا: بحران انسانی در غزه فراتر از تصور است

ترامپ: اوکراین باید پیشنهاد پوتین برای مذاکره را بپذیرد

خاموشی چراغ راهنمایی و رانندگی برخی از تقاطع‌های تهران به دلیل کمبود برق

موج بارشی جدید در روزهای آینده وارد کشور می‌شود

رایزنی در جده

تصویر واقعی؛ درباره عکسی از خلوتی نمایشگاه کتاب

جهاد اسلامی: مقاومت فلسطین بدون برقراری آتش‌بس، اسرای صهیونیست را آزاد نخواهد کرد

جزئیات جدید در مورد عامل حمله به جشن میلاد امام رضا(ع)

حکم خلاقانه یک قاضی برای متخلف؛ آموزش شیرینی‌پزی جایگزین زندان شد

بایواتانول در مسیر ورود به جایگاه‌های بنزین؛ سوخت سبز می‌شود

سیر تاریخی تورم؛ از ثبات تا بحران و فشار بی‌سابقه بر رفاه ایرانیان

مهاجرت طراحان و مرمت‌کاران فرش؛ ترکیه و پاکستان مقصد اصلی مهاجرت این صنعت است

اعضای سابق بانجی استودیوی جدیدی زیر نظر پلی‌استیشن تأسیس کردند

مرد سایه اسرائیل کیست؟

اشغالگران از خدمت‌رسانی شهرداری غزه به فلسطینیان جلوگیری می‌کنند

توضیح سازمان حج درباره وقفه در صدور ویزای حج برخی زائران ایرانی

تیراندازی مرگبار به خودروی تویوتا؛ عاملان تحت تعقیب پلیس قرار گرفتند