پیام ویژه

آخرين مطالب

ترامپ چگونه به قدرت رسید؟ گزارش

ترامپ چگونه به قدرت رسید؟
  بزرگنمايي:

پیام ویژه - فرارو /متن پیش رو در فرارو منتشر شده و انتشار آن در اخرین خبر به معنای تایید تمام یا بخشی از آن نیست
بالاخره روز 20 ژانویه 2021 فرا رسید و "دونالد ترامپ" رئیس جمهور جنجالی آمریکا، پس از چهار سال حضور در قدرت، کرسی ریاست جمهوری را ترک کرده و جای خود را به جو بایدن، رئیس جمهور منتخب آمریکا داد. بسیاری از ناظران و تحلیلگران، در بحبوحه انتقال نهایی قدرت در آمریکا، دیدگاه‌های متفاوتی را در مورد ترامپ و دوره ریاست جمهوری وی مطرح می‌کنند. به نظر می‌رسد اغلب این تحلیل ها، نقطه تاکید خود را بر شخصیت جنجالی ترامپ و سیاست‌های هرج و مرج گونه او قرار داده و حتی افرادی نظیر "تیم نفتالی"، نویسنده و تحلیلگر نشریه آتلانتیک، ترامپ را "بدترین رئیس جمهور در کل تاریخ آمریکا" ارزیابی کرده اند و عده‌ای خواستار محاکمه وی پس از خروج از کاخ سفید شده اند.
 با این حال، برخی دیگر از تحلیلگران، از منظری متفاوت به دوره ریاست جمهوری ترامپ نگریسته و ترامپ را نه به مثابه مولد آشوب و تنش در آمریکا، بلکه محصول گسست‌ها و بحران‌های جامعه آمریکا در چند سال اخیر ارزیابی می‌کنند. با این همه، در پایان ریاست جمهوری ترامپ، بد نیست به بررسی این مساله بپردازیم که اساسا ترامپ چگونه قدرت را در آمریکا به دست گرفت و به یکی از جنجالی‌ترین روسای جمهور تاریخ این کشور تبدیل شد. در ادامه به برخی از مهمترین تاکتیک‌های وی در این رابطه اشاره می‌شود:
ترامپ و ارائه تصویری طلایی و اسطوره‌ای از خود
اغلب کارشناسان و تحلیلگران به این مساله تاکید می‌کنند که ترامپ، پیش از رسیدن به کرسی ریاست جمهوری آمریکا، همواره سعی داشته تا بی تجربگی اش در مسائل سیاسی را با استفاده از، در مرکزِ توجه قرار دادنِ خود، جبران کند. وی پیش از پیروزی در انتخابات ریاست جمهوری 2016 آمریکا، به کرات در برنامه‌ها و شو‌های تلویزیونیِ پرطرفدار سرمایه‌گذاری کرد و بار‌ها در مصاحبه با نشریات مختلف آمریکا سعی می‌کرد تا تصویر یک انسان اسطوره‌ای و موفق را از خود در عرصه تجارت و صنعت سرگرمی، ارائه کند (بگذریم که بعد‌ها گزارش‌های زیادی در مورد دروغ بودن این ادعا‌ها و ضرر‌های سنگین کسب و کار‌های ترامپ در دوره قبل از ریاست جمهوری اش، منتشر شد).
این یک تاکتیک ابتدایی برای آن دسته از انسان‌هایی است که سعی دارند با تمسک به پوپولیسم، قدرت را قبضه و مراتب ترقی را طی کنند. از این منظر، ترامپ به شیوه‌های مختلف و با تصویرسازی از خود به مثابه چهر‌های اسطوره‌ای که تا حد زیادی این مساله ریشه در شخصیتِ خودشیفته ترامپ نیز داشت، سعی داشت همگان را تحت تاثیر قرار دهد و باید گفت تا حد زیادی در این مساله موفق نیز بود. پیروزی او در انتخابات 2016 و کسب رای بیش از 73 میلیون نفر در جریان انتخابات 2020، مهمترین نشانه‌های موفقیت ترامپ در جلب توجه افکار عمومی آمریکا بوده است (تعداد آرا ترامپ در سال 2020 با توجه به سومدیریت بحران کرونا و وضعیت نامساعد اقتصادی آمریکا، قابل توجه بوده است). ترامپ در دوران ریاست جمهوری خود و در موقعیت‌های مختلف، به کرات از این تاکتیک استفاده کرده و از آن را به یکی از وجوه ممیزه حضور خود در قدرت، تبدیل کرده است.
ترامپ و اتهام زنی به مخالفان
یکی از تاکتیک‌های اساسی ترامپ در دوره تبلیغات انتخابات ریاست جمهوری آمریکا و حتی در دوره ریاست جمهوری او، طرح اتهامات گسترده به مخالفان سیاسی اش بود. در واقع، ترامپ همواره در دوره حضور خود در قدرت به شیوه‌های گوناگون سعی داشته تا از مخالفانش، با هر ابزاری، مشروعیت زدایی کند و در این زمینه، به هیچگونه حد و مرز اخلاقی نیز پایبند نبوده است. شاید مهمترین نمود از این مساله، اقدام ترامپ در تحت فشار قراردادن "ولادیمیر زیلینسکی" رئیس جمهور اوکراین در پرونده سازی برای "هانتر بایدن"، پسر جو بایدن رقیب اصلی انتخاباتی ترامپ در سال 2020 باشد. امری که حتی منجر به استیضاح شخص ترامپ شد و جنجال‌های زیادی را در آمریکا به پا کرد.
ترامپ و استفاده از تاکتیک "تفرقه بینداز و حکومت کن"
یکی از دیگر از تاکتیک‌های ترامپ در دوره حضور در قدرت، ایجاد اختلافات و جنجال‌های گسترده در داخل جامعه آمریکا و تلاش جهت استفاده از این شرایط در راستای اهداف و منافع خودش بود. ترامپ به خوبی می‌دانست که به دلیل ضعیف بودن سابقه و تجربه سیاسی اش، هیچ راهی الا دو قطبی سازی و ایجاد یک پایگاه خاص مردمی برای خود ندارد. شاید این رویکرد ترامپ، بیشترین خسارت را نیز به منافع ملی آمریکا وارد کرده است.
رویکردی که نتایج فاجعه باری نظیر بی قانونی‌های گسترده حامیان ترامپ در اقصی نقاط آمریکا داشته و همانگونه که اخیرا مشاهده شد، منجر به حمله گسترده حامیان افراطی وی به ساختمان کنگره آمریکا شد. امری که در نوع خود در تاریخ سیاسی آمریکا، بی سابقه بوده است.
شاید همین مساله باشد که بسیاری از ناظران و کارشناسان مسائل آمریکا را نگران کرده است. ترامپ در برهه کنونی با ایجاد یک پایگاه افراطی خاص برای خود، احتمالا در دوره پس از ریاست جمهوری خود نیز از آن‌ها استفاده خواهد کرد و در این مسیر، هزینه‌های زیادی را به جامعه آمریکا تحمیل خواهد کرد.
ترامپ و هالیوودیسم سیاسی
در نهایت باید گفت شاید یکی از اساسی‌ترین تاکتیک‌های ترامپ در دوران ریاست جمهوری اش، تکیه بر رویه‌های هالیووگونه در عرصه معادلات سیاسی و اجتماعی آمریکا باشد. بسیاری از حامیان ترامپ، وی را نه یک رئیبس جمهور بلکه در قامت یک سوپر قهرمان می‌بینند. خودِ ترامپ نیز همواره نشان داده که به دنبال این مساله است. به عنوان مثال، ترامپ پس از ابتلا به کرونا و منتقل شدن به بیمارستان "والتر رید"، به گفته بسیاری از نزدیکانش قصد داشت لباس "سوپرمن" را به تن کند و برای هوادارانش در خیابان، دست تکان دهد. با این حال، مشاوران او، ترامپپ را از این کار منصرف کردند.
ترامپ به خوبی می‌داند که تهییج مردم آمریکا به شیوه‌های هالیوود گونه، می‌تواند برای وی مفید باشد و حتی تا حد زیادی موجب منزوی شدن و تضعیف مخالفان سیاسی او شود. نوعِ بیان سیاسی-اجتماعی ترامپ، رویه‌های عملی او و جنجال هایش، همه و همه نمود‌هایی عینی از اهمیت جلب توجه به سبک فیلم‌های هالیوودی از سوی ترامپ هستند. امری که وی را نه در قامت یک رئیس جمهور، بلکه در قالب یک شومن، به افکار عمومی آمریکا معرفی کرده است.

لینک کوتاه:
https://www.payamevijeh.ir/Fa/News/554086/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

مرگ هولناک دختربچه افغان به دست مادرش

پیشنهادهای شهردار سابق تهران برای کاهش آلودگی هوا

تن ماهی از قیمتگذاری دولتی خارج شد

اقتصاد آمریکا عقب افتاد

جامعه رضایتمند بهتر از فرهنگ ایثار و شهادت دفاع می‌کند

حبس مرد ثروتمند در کمپ ترک اعتیاد

محاکمه مرد سالخورده به اتهام قتل پسرش

احداث و تکمیل تقاطعات 98 گانه، تأثیر قابل‌ملاحظه‌ای در کاهش آلودگی هوا خواهد داشت/ تلاش برای احداث و تکمیل 30 تقاطع غیرهمسطح در سال 1403

مراسم تشییع پیکر شهید مدافع حرم علی آقا عبداللهی با حضور رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران

سرمقاله خراسان/ بودجه 1403 در دوراهی رکود و تورم

سرمقاله کیهان/ ذهن‌ها و مدیریت جنگ غزه

شهرنگار| صفر تا صد پروژه قطار ملی/ بومی سازی تکنولوژی بوژی چه تاثیری در پروژه قطار ملی دارد؟

شهرنگار| رفع نگرانی صاحبان موتورسیکلت‌های برقی با طرح «سوآپ باتری»

نماینده ولی‌فقیه در بنیاد شهید و امور ایثارگران: حفظ شان و جایگاه بنیاد شهید و امور ایثارگران بسیار ضروری است

تهیه پرچم و آرم جمهوری اسلامی ایران در شورای انقلاب/ 44 سال پیش در چنین روزی + عکس

ایران و روسیه تفاهم‌نامه امضا کردند

ضرر هنگفت کشور از آلودگی هوا؛ 9 میلیارد دلار و 40 هزار جان باخته!

ایران با اسرائیل وارد جنگ می‌شود؟

بحث بر سر آلودگی هوا ممنوع

روایتی از صاحبان 18 هزار امضا

توضیحات روابط عمومی فرمانداری مشهد در خصوص نمایش اطلاعات شهروندان در قطار شهری

منتظر نمایش جدید Prince of Persia: The Lost Crown در گیم اواردز باشید

واکنش سخنگوی شهرداری تهران به دروغ‌پردازی‌ها علیه زاکانی/ از مشارکت‌کنندگان این «پروژه» شکایت شده است

Cyberpunk 2077: Ultimate Edition در دسترس قرار گرفت

توانمندسازی هنرمندان در آفرینش آثار دینی در سایه «مکتب هنر رضوی»

خبرِ معاون حقوقی رئیسی درباره پرونده شکایت 4 کشور از ایران برای سقوط هواپیمای اوکراینی

هر کیلو آجیل شب یلدا چند؟

نقشه بالیوودی اسرائیل برای تونل‌های حماس

تهدید «شاباک» به تکرار «طرح مونیخ»

ریشه حرام خواری تاریخی در پرونده واردات چای نتیجه‌ی «حرام خواری سیاسی» است

امیرعبداللهیان خطاب به آمریکا و رژیم صهیونیستی: قادر به از بین بردن حماس و مقاومت نیستید

ماجرای قبض 50 میلیون تومانی گاز برای یک مشترک در یزد چه بود؟

خبری خوب برای دارندگان سری گلکسی A سامسونگ

تریلر جدید Halo Infinite با محوریت اضافه شدن بخش‌های جدید و جذاب به بازی

روایت مقام سابق آمریکایی از تجاوز در زندان‌های اسرائیل

پایان پرونده VAR اجاره‌ای در ورزشگاه آزادی

ضرری هنگفت کشور از آلودگی هوا؛ 9 میلیارد دلار و 40 هزار جان باخته!

خبرهای خوب وزیر ارتباطات درباره پیشرفت شبکه فیبر نوری در کشور

تاریخ انتشار بسته الحاقی Wo Long: Fallen Dynasty – Upheaval in Jingxiang مشخص شد

معرفی بهترین بازیکن دیدار پرسپولیس و الدحیل

این کلاه بافتنی علاوه بر گرم نگه داشتن شما، یک هدفون بلوتوثی هم در خود دارد

سرقت از مدیرعامل پرسپولیس در جریان یک اعتراض

چرا سفر ولادیمیر پوتین به امارات و عربستان مهم است؟/ خروج آرام روسیه از انزوای تحمل شده

انگیزه مرموز پدر میانسال از قتل فجیع پسر

دولت با فقر مطلق مبارزه می‌کند؟

روایت مقام سابق وزارت خارجه آمریکا از تجاوز در زندان‌های اسرائیل

شعار تماشاگران پرسپولیس علیه گل‌محمدی و بازیکنان

مرگ دلخراش جوان نیشابوری در برخورد با قطار

شرایط خرید شیرخشک یارانه‌ای چیست؟

توقف نمایش اطلاعات شهروندان در تلویزیون پرحاشیه قطار شهری مشهد

© - www.payamevijeh.ir . All Rights Reserved.