پیام ویژه

آخرين مطالب

پشت پرده حمله مهاجرانی به اصلاح طلبان چیست؟ گزارش

پشت پرده حمله مهاجرانی به اصلاح طلبان چیست؟
  بزرگنمايي:

پیام ویژه-روز گذشته دو توییت از عطاالله مهاجرانی، وزیر فرهنگ و ارشاد دولت اول اصلاحات، خبرساز شد. او در این توییت‌ها از یک سو از اختلاف خود با احمد بورقانی سخن می‌گوید و از سوی دیگر به اصلاحات حمله می‌کند که به سمت رادیکالیسم در حرکت است و ضمن این انتقاد می‌گوید که منِ مهاجرانی همیشه با رادیکالیسم اصلاحات مخالف بودم.

او نوشته است: «به نظرم اندک‌اندک جمع مستان می‌رسند! و شاهد موج سوم اصلاح‌طلبان رادیکال هستیم.

موج اول: مطبوعات رادیکال بود که فرمان هدایت آن در وزارت ارشاد نبود، مرحوم احمد بورقانى هم با من هماهنگ نبود، به همین دلیل وقتى اختیار وزیر را که در اعطاى مجوز به ایشان داده بودم، پس گرفتم، استعفا داد». او در توییت دوم ادامه می‌دهد: «موج اول اصلاح‌طلبانِ رادیکال با طرح اصلاح قانون مطبوعات در مجلس به اوج خود رسید. من با طرح مخالف بودم. می‌دانستم به سرانجام نمى‌رسد؛ نرسید. موج دوم: تخریب عمیق و گسترده آیت‌الله هاشمى‌رفسنجانى بود. گفتند هاشمى مرده سیاسىاست. موج سوم: تخریب سپاه و طرح دولت نظامى است. حکایت همچنان...».

************

سعید حجاریان در واکنش به توییت انتقادی مهاجرانی در حساب کاربری خود در توییتر نوشت: رادیکالیسم بعد از دوم خرداد، نه سه موج که چندین موج داشت؛ از جمله ‎قتل‌های زنجیره‌ای، 18 تیر، قتل عام مطبوعات، وقایع 88، دی 96 و همچنین ‎آبان 98. حکایت همچنان باقی‌ست!

************

‌سخن مهاجرانی مبنی‌بر مخالفتش با طرح اصلاح قانون مطبوعات در حالی است که نه‌تن‌ها هیچ گزاره‌ای مبنی‌بر مخالف‌بودن او وجود ندارد، بلکه به گفته احمد پورنجاتی، از نمایندگان مجلس ششم، او از اصلاح قانون مطبوعات حمایت هم می‌کرد: «من، در مورد اول که خودم به‌عنوان رئیس کمیسیون فرهنگی مجلس ششم در جریان بوده‌ام، به ایشان می‌گویم: دست‌ِکم این فقره را می‌گذاشتی برای جلد دوم خاطراتت که پس از 120سالگی که به ملکوت اعلا پیوستی، منتشر شود. تا من و اعضای کمیسیونی که شاهد حضور مدافعانه شما از این طرح در جلسات کمیسیون بودیم، دچار آلزایمر شده باشیم یا به رعایت اخلاق، نتوانیم گاف شما را غلاف کنیم. چرا روز روشن، خلاف واقع می‌بافید؟! از دو حال خارج نیست: یا دفاع آن روز‌های شما، ریاکارانه و از جنس نان به‌نرخ‌روز خوردن بوده یا حاشا و انکار امروزتان، به قصد قربت ... است. البته در مورد دوم هم مغالطه کرده‌اید. وارد بحث نمی‌شوم. مورد سوم هم که برای آمرزش گناهان‌تان، فاتحه مع.... حکایت تحریف تاریخ، همچنان...».

از سوی دیگر عطاالله مهاجرانی که سال‌هاست در خارج از کشور به‌سر می‌برد و احتمالا سال‌ها هم از فضای سیاسی داخلی ایران دور است، در شرایطی بر پیکره نحیف اصلاح‌طلبی در ایران می‌تازد که اصلاح‌طلبان در همین چند وقت اخیر کم هزینه سیاسی متحمل نشده‌اند؛ برای مثال ردصلاحیت گسترده نیرو‌های اصلاح‌طلب در انتخابات مجلس یازدهم در اسفند 98. او در شرایطی که عموم نیرو‌های اصلاح‌طلب می‌کوشند با ایجاد نهاد اجماع‌ساز به صورت منطقی و به دور از هرگونه تنش سیاسی وارد انتخابات ریاست‌جمهوری شوند، اصلاح‌طلبان را متهم به رادیکال‌بودن می‌کند و مشخص نیست این گزاره که جریان تندرو سومی در میان اصلاح‌طلبان در حال شکل‌گیری است که هدفش تخریب سپاه است، از کجاست و چه نشانه‌ای دال بر این موضوع دارد؟ اگر هم صرف انتقاد به نامزد‌های نظامی را به‌مثابه تخریب سپاه پاسداران می‌گیرد، باید گفت که از چنین مقدمه‌ای، چنین نتیجه‌ای حاصل نمی‌شود، زیرا انتقاد‌ها از نیرو‌هایی که به حضور نامزد‌های نظامی انتقاد دارند، مبتنی‌بر آرای امام خمینی است.

فارغ از آنکه این استدلال چقدر درست یا نادرست باشد، اما ذکر این دغدغه صرفا ریشه در اندیشه‌های ابتدای انقلاب دارد و نمی‌توان از آن، نتیجه تخریب سپاه را برداشت کرد و شاید طرح چنین موضوعاتی صرفا عرصه و امکان برخورد بیشتر با نیرو‌های اصلاح‌طلب را فراهم کند که مشخص نیست چرا عطاالله مهاجرانی که روزگاری وزیر فرهنگ و ارشاد دولت اصلاحات بود، مبادرت به آن می‌کند؟

علاوه بر همه این‌ها به گفته برخی نزدیکان سید‌محمد خاتمی، بخشی از تنشی که در دوران اصلاحات میان اصلاح‌طلبان و نیرو‌های محافظه‌کار به وجود می‌آمد، ناشی از اقدامات مهاجرانی بود؛ مانند آنکه به دیدار یکی از خوانندگان پیش از انقلاب رفت یا آنکه بعد از استعفای احمد بورقانی که به دلیل فشار‌هایی که بر مطبوعات وارد می‌شد، او در عین حال که به گفته خودش با بورقانی اختلاف داشت، اما از استعفای او برای خود بهره‌برداری سیاسی کرد؛ درحالی‌که کمتر شاهد آن بودیم که مهاجرانی در آن زمان که مطبوعات اصلاح‌طلب زیر بی‌سابقه‌ترین فشار‌ها قرار داشتند، موضع خاصی اتخاذ کرده باشد. از طرفی ذکر اختلافات گذشته برخی اصلاح‌طلبان و مشخصا جبهه مشارکت با هاشمی‌رفسنجانی مشخص نیست چه کمکی به روند اصلاح‌طلبی کنونی در ایران می‌کند. مهاجرانی در شرایطی اختلافی قدیمی را پیش می‌کشد که پیوند هاشمی با اصلاح‌طلبان از سال 84 تا آخرین لحظه عمر هاشمی عمیق بود و نه‌تن‌ها تنشی میان ایشان وجود نداشت، بلکه مشاهده شد اصلاح‌طلبان و هاشمی در اتحاد با یکدیگر در سه انتخابات 88، 92 و 96 حاضر شدند که از این میان در دو انتخابات به پیروزی رسیدند. این اتحاد تا جایی عمیق بود که وقتی در سال 92 هاشمی بر نامزدی روحانی اصرار کرد، اصلاح‌طلبان از حمایت از عارف دست کشیدند و برای تحقق پیروزی با هاشمی هم‌نظر شدند. اکنون نیز نزدیکان هاشمی که اغلب در حزب کارگزاران سازندگی فعالیت می‌کنند، هیچ اختلاف نظر خاصی با اکثریت اصلاح‌طلبان ندارند.

علاوه بر همه این‌ها سابقه احمد بورقانی جز محبوبیت و خوش‌نامی برایش چیزی به ارمغان نیاورده است و توییت یک‌خطی عطاالله مهاجرانی مبنی‌بر اختلافش با بورقانی خود حکایت از تفاوت دیدگاه او با آن روزنامه‌نگار آزاداندیش دارد که این نیز نوعی خوداعترافی است. البته شاید مهاجرانی آگاهانه خود را از بورقانی و امثال او که برای آزادی بیان در ایران تلاش می‌کردند، جدا می‌کند و هدفش فراتر از ذکر یک گزاره تاریخی است و سعی می‌کند که آرام‌آرام و حالا در انگلستان خود را از جبهه اصلاحات جدا کند تا به اهدافی بلندمدت دست یابد.

واکنش قوامی به مواضع مهاجرانی

ناصر قوامی، نماینده مجلس ششم، درباره هدف مهاجرانی از طرح چنین موضوعاتی به «شرق» گفت: «من نمی‌خواهم بگویم که آقای مهاجرانی در دوران وزارت خود چه مشکلاتی داشت که منجر به کناره‌گیری‌اش شد، زیرا به زندگی شخصی‌اش بازمی‌گردد و به ما هم ربطی ندارد، اما به هر حال حالا که سال‌ها از دوران وزارتش می‌گذرد دوست دارم به او بگویم، آقای مهاجرانی شما که در آن روزگار متوجه نبودی که نباید وقتی در مقام وزارت قرار داری، به دنبال مسائل حاشیه‌ساز بروی و مانند یک جوان 18 ساله عمل کنی، حالا در مقام انتقاد از پیامد‌های منفی رادیکالیسم برآمده‌ای؟ از طرفی آقای مهاجرانی طوری می‌نویسد که انگار همه نمایندگان مجلس ششم مرده‌اند. ما بودیم و به یاد داریم که او هیچ وقت هیچ گفت‌وگویی یا سخنرانی‌ای یا حرفی درباره مخالفت با طرح اصلاح قانون مطبوعات نداشت.

مهاجرانی همیشه فرصت‌طلب بود. از همان زمان هم همین‌طور بود و حالا که از کشور خارج شده است، می‌خواهد اصلاح‌طلبان را بزند تا شاید به اهدافی که در نظرش دارد، برسد. او تصور می‌کند اگر علیه اصلاح‌طلبان سخن بگوید و توییت بزند، مجرایی برایش باز می‌شود تا به ایران برگردد و احتمالا به جایگاهی برسد. مثلا بیاید و نماینده مجلس بشود. من به او می‌گویم و نصیحت می‌کنم که برادر من این خبر‌ها نیست و برای امر محال حرفی نزن که آبرویت لکه‌دار شود. مردم هم می‌فهمند که حمله به اصلاحات برای چیست. باور کنید مردم آن‌قدر در حوزه سیاسی باهوش شده‌اند که اگر فردی در انگلیس هم حرفی برای منافع شخصی‌اش بزند، مردم متوجه می‌شوند. توصیه من این است که آقای مهاجرانی علیه هم‌جناحی‌های سابق خود حمله نکند و زمینه تهدید و تحدید اصلاح‌طلبان را بیش از پیش فراهم نکند».


لینک کوتاه:
https://www.payamevijeh.ir/Fa/News/563978/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

پاسخ به نقد یادداشت «جنگ و امام»

تحدید تجار ایرانی در بازار عراق

فعال سیاسی: نگاه به غرب، کشور را از موفقیت دور می‌کند

ناگفته‌هایی از سقوط متروپل

ویدئویی از انفجار یک هواپیما

مارک زاکربرگ، گلکسی S23 اولترا را به آیفون 15 پرو مکس ترجیح می‌دهد

تجمیع کارت‌های بانکی و خدماتی در کارت ملی هوشمند

رشد اقتصادی کشور به 7.8 رسید

کنشگری به اعتبار همسری

راه‌اندازی سامانه‌ شفافیت عملکرد وکلا تا پایان مهر

احتمال توقف خرید تراشه‌های کوالکام توسط هواوی تا سال 2024

بیایید خودمان را گول نزنیم آقای داورزنی

کیشوندان شیعه و سنی قرن‌هاست که خویشاوندند

قدردانی‌ مدیرعامل منطقه آزاد کیش از زحمات دکتر محمدرضا رضانیا، رئیس مرکز بهداشت کیش

تخصیص 2 میلیارد دلار منابع ارزی برای تکمیل طرح‌های نهضت ملی مسکن

یک پرسپولیسی در ترکیه مدیر شد +عکس

وزیر صمت: همه رانت‌های صنعت خودرو حذف می‌شود

حکم کتک زدن داور در دیدار جنجالی اعلام شد

کریستینو رونالدو و جامعه‌شناسی استقبال

تعیین تکلیف بنگاه‎داری 200 هزار میلیاردی بانک ها

حسین علایی: این ادعا که ایران به عراق بهانه داد بسیار غلط است/ شوروی تا پایان جنگ متحد عراق باقی ماند؛ حتی سیم خاردار به ایران نمی فروخت/ آمریکا به عراق سلاح نمی‌داد اما کارهای مهمی برایشان کرد/ بزرگترین خیانت را به ایران بختیار کرد

سخنگوی آتش‌نشانی: حریق در انبار پلاستیک سازمان انرژی وزارت دفاع مهار شد

وزیر کشور: افراد فاقد شناسنامه ساماندهی هویت می‌شوند

پیشکسوت کشتی و مدیر سابق ورزش کشور درگذشت

یک روش جدید کلاهبرداری در فضای مجازی

دیدار رئیسی با تولیدکنندگان برای سومین‌بار

خداحافظی بابک زنجانی با اوین؟!

مدیر عامل بیمه سلامت: همه دهک‌های درآمدی، بیمه رایگان می‌شوند

آسانسور ترسناکی که درگاه یک بُعد دیگر است

ترخیص پنج هزار کامیون کشنده از گمرک به زودی

بخشی از نسل زد پشت ماسک

«چپ، راست» کمدی سیاسی که نخ‌نما شده

عملیات نوپو برای دستگیریِ قاتلان متواری 2 پلیس

پرسش همتی درباره مهم‌ترین سند 5 سال آینده؛ قابل اجرا است؟

خواستگار اسیدپاش به جرم قتل دختر جوان اعدام شد

«سراب وحدت» در اردوگاه اصولگرایان

تصاویری از فوران آتشفشان از نزدیک‌ترین فاصله

انفجار یک موبایل در هند، سه نفر را دچار «سوختگی شدید» کرد

جوابیه باغ کتاب درباره افتتاح سینما روباز به خبر منتشر شده در شبکه شرق و خبرآنلاین

کشف گنج های دوره هخامنشی از خانه یک مرد در مرودشت

جزئیات حریق در بزرگراه صدر تهران

رسوایی رشوه گیری سناتور معروف آمریکایی از دولتی خاورمیانه ای

تثبیت در «قاصد»؛ تمرکز بر «قائم»

مخبر: کاهش قیمت تمام شده باید در دستور کار شرکت‌های دارویی قرار گیرد

آژانس‌های اطلاعاتی آمریکا احتمالاً به‌زودی به چت‌بات‌های مشابه ChatGPT مجهز می‌شوند

واکنش روزنامه اصلاح طلب به تیتری درباره «همسر رئیسی»

آراستگی محورهای منطقه 13 با اجرای طرح پنجشنبه‌های نگهداشت شهر

از تریبون گزارشگری سوء استفاده نمی‌کنم

دکتر مهران کامروا، استاد دانشگاه جرج‌تاون قطر: عربستان و اسرائیل در حال کار بر روی جزئیات عادی سازی رابطه هستند/ عادی سازی روابط عربستان و اسرائیل تاثیری بر رابطه تهران و ریاض ندارد

دفاع مقدس، تبلور رشادت و تجلی شهادت

© - www.payamevijeh.ir . All Rights Reserved.