پیام ویژه

آخرين مطالب

روز جهانی زن؛ ضرورت مبارزه با تبعیض اقتصادی علیه زنان معاونت امور زنان و خانواده

روز جهانی زن؛ ضرورت مبارزه با تبعیض اقتصادی علیه زنان
  بزرگنمايي:

پیام ویژه -

تارنمای فرانس 24 روز دوشنبه به مناسبت روز جهانی زن نوشت: مقاومت برخی مردان و مخالفت آنها با استقلال مالی زنان، گونه ای بدرفتاری خانگی به شمار می رود که اغلب نادیده گرفته می شود.
از این تارنمای خبری فرانسوی؛ همزمان با هشدار سازمان های غیردولتی مدافع حقوق بانوان فرانسه در باره پدیده ای که به عنوان گونه ای از خشونت اقتصادی توصیف می شود، برخی از نمایندگان و قانون گذاران فرانسه قصد دارند چنین رفتار را به گونه ای بزه کیفری تبدیل کنند.
بر اساس بررسی سازمان مردم نهاد شبکه حقوق زنان فرانسوی "همبستگی زنان"، 23 درصد زنان قربانی خشونت خانگی، گفته اند که همسرانشان از جنبه مالی با آنان بدرفتاری می کنند که در گستره ای از نظارت بر هزینه و مخارج تا جلوگیری از کار کردن آنها و حتی به زور گرفتن دستمزدهایشان، قرار می گیرد. 
کمیته حقوق بانوان مجلس ملی فرانسه اکنون قصد دارد با تصویب قوانینی چنین رفتارهای خشن اقتصادی را در این کشور به بزه کیفری تبدیل کند.
به گفته فرانسوا بری سخنگوی شبکه همبستگی بانوان؛ تاکنون 6 گونه خشونت خانگی علیه زنان فرانسه شناسایی شده است: گفتاری، روانی، جسمانی، جنسی، اقتصادی و اداری. خشونت اقتصادی گستره ای از رفتارها برای تسلط بر خودمختاری و استقلال مالی زنان مانند دریافت دستمزد یا دارایی های زنان با زور، نظارت و اعمال نفوذ بر چگونگی هزینه کرد پولشان یا حتی بازداشتن آنان از داشتن شغل و کارکردن، دربرمی گیرد.
او افزود: بنابراین معمولا خشونت اقتصادی درون خانواده صورت می گیرد، اما شاید پس از جدایی نیز ادامه یابد، مانند به جریان انداختن شکایت های حقوقی مکرر علیه زنانی که منابع مالی اندک دارند. من باید تاکید کنم که در باره اختلافات معمولی و عادی مالی و زوج ها سخن نمی ویم، بلکه در باره آنچه که در واقع، گونه بسیار جدی از بدرفتاری خانوادگی است.
به گفته بری؛ حتی در خود فرانسه نیز آمار زیادی در این باره در دست نیست، اما گروه های حقوق زنان دریافته اند که این پدیده بارها رخ داده است. بر اساس بررسی سال 2019 سازمان همبستگی زنان در باره حدود 13 هزار پرونده خشونت خانگی، از هر پنج زن بیش از یک تن، چنین بدرفتاری مالی را توضیح داده و تشریح کرده است.
خبرگزاری د. پ. آ آلمان نیز در این باره نوشت: زنان آلمانی دیرزمانی است که کمتر از مردان درآمد کسب می کنند و اکنون که بیماری همه گیر اقتصادهای بزرگ از جمله آلمان را زمین گیر کرده، عواقب آن در بازار کار به طور نابرابری گریبانگیر زنان شده است. به طور متوسط زنان در آلمان هنوز به میزان قابل توجهی کمتر از مردان درآمد دارند. بر این اساس در حالی که متوسط ‌حقوق ناخالص زنان برای کار تمام وقت 3117 یورو در ماه است، این میزان برای مردان 3560 یورو است.
آژانس اشتغال فدرال ( BA ) آلمان در گزارشی که به مناسبت روز جهانی زن و به درخواست حزب چپ ها برای ارائه در نشست پارلمان منتشر کرده با اعلام این آمار افزود: سهم مردان از کاهش دستمزدها 15.5 درصد و سهم زنان 25.8 درصد شده است. از سوی دیگر با همه گیری کرونا که به دنبال آن موجی از بیکاری رخ داد، نرخ بیکاری در زنان بیش از مردان است. از فوریه 2020 (بهمن 98) تا ژانویه 2021 (اسفند 99) بیکاری در بین زنان 5.7 درصد و بین مردان 1.8 درصد افزایش یافته است.
«ماریا نوئِل بائِزا» مدیر منطقه ای «نهاد زنان سازمان ملل متحد» در آمریکای لاتین و کارائیب نیز با تاکید بر پیامدهای بیشمار ویروس کرونا بر جامعه زنان این منطقه گفت، در سال 2020 حدود 118 میلیون زن در این منطقه در وضعیت فقر قرار گرفته و با کاهش بی سابقه میزان اشتغال و افزایش خشونت مواجه شده اند. 
از آغاز شیوع ویروس کرونا در آمریکای لاتین و کارائیب در سال 2020 تا کنون، حدود 118 میلیون زن در این منطقه در وضعیت فقر قرار گرفته و با کاهش بی سابقه میزان اشتغال و افزایش خشونت جنسیتی مواجه شده اند. همچنین بحران بهداشتی کشورهای آمریکای لاتین را با بیشترین میزان نابرابری تحت تاثیر قرار داده است. 
طبق گزارش کمیسیون اقتصادی سازمان ملل در آمریکای لاتین و کارائیب، تولید ناخالص داخلی کشورهای منطقه در سال 2020، کاهش 7.7 درصدی را تجربه کرد. همچنین نرخ بیکاری در مقایسه با 2.6 در سال 2019 به 10.7 درصد در سال 2020 رسید.
در حوزه کسب‌وکارهای خانگی نیز 70 درصد زنان منطقه، تحت تدابیر قرنطینه با کاهش درآمد یا از دست رفتن کلی شغل مواجه شده اند. بین 10.5 تا 14.3 درصد زنان در آمریکای لاتین در مشاغل خانگی فعالیت دارند. 
همچنین از آنجا که آمریکای لاتین شاهد طولانی‌ترین دوره تعطیلی مدارس و مراکز آموزشی در جهان بوده است، زنان این منطقه بیشترین کار در منزل همچون مراقبت از کودکان را به عهده گرفته اند. اما به گفته این مقام سازمان ملل، این امر وضعیت جدیدی نیست زیرا زنان در کشورهای آمریکای لاتین، پیش از دوران همه‌گیری نیز سه برابر بیشتر از مردان در این بخش اشتغال داشتند.
منبع: ایرنا

لینک کوتاه:
https://www.payamevijeh.ir/Fa/News/602341/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

زمان انتشار دفترچه آزمون استخدامی آموزش و پرورش

برق مشترکان پرمصرف محدود می‌شود

سرمقاله دنیای اقتصاد/ مربع دیپلماسی اقتصادی

محمود عباس: مخالف مدیریت غزه توسط آمریکا هستیم

جزئیات توافق آنکارا و پ.ک.ک برای پایان درگیری

سامسونگ با گلکسی اس 25 اج، به مسیر اشتباهی می‌رود

صهیونیست ها حتی به درختان فلسطینیان هم رحم نکردند!

ترامپ پیشنهاد پوتین برای مذاکره مستقیم با کی‌یف را ستود

لیبرمن کاندیداتوری خود را برای انتخابات 2026 اعلام کرد

نخست وزیر پیشین اسرائیل: باید به جنگ غزه پایان دهیم

هشدار وزارت بهداشت درباره اسباب‌بازی‌های آرایشی کودکان

رشد ١٧٢ درصدی ارزش معاملات در چهار بورس ‌ایران

سرمقاله کیهان/ ادامه مذاکرات فقط بعد از پوزش ترامپ

مقام صهیونیست: فرماندهان حماس را ترور کردیم، اما بی‌فایده بود

تحرکات مشکوک آمریکایی‌ها در بغداد؛ «نقشه خطرناکی در راه است»

توافق آبی بین هند و پاکستان به‌رغم آتش‌بس، همچنان تعلیق خواهد ماند

پوتین: روسیه و ویتنام همکاری‌های دفاعی و امنیتی‌شان را تقویت می‌کنند

خستگی در سالمندی؛ زنگ خطری که به پای پیری نوشته می‌شود

ده‌ها شهید و زخمی در حمله پهپادی صهیونیست‌ها علیه پناهگاه آوارگان

اعتراض فرانسوی‌ها به انحلال بزرگترین انجمن حامی فلسطین

تل‌آویو: حماس روش‌های نبرد خود را تغییر داده است

نجات 130 نفر از آتش‌سوزی سحرگاهی در هتل خیابان مفتح تهران

مخاطرات ابلاغ وارداتی

روی میز مذاکرات چه چیزی قرار دارد؟

سرمقاله خراسان/ خداقوت به امام رضایی‌ها

«ترامپ»: اجرای وعده‌های انتخاباتی سخت‌تر از آن چیزی است که فکر می‌کردم

کیهان نوشت: فرمان تسلیم زیر عنوان توافق

مراسم گرامیداشت شهید حسین امیرعبداللهیان در دامغان برگزار شد

زمان آغاز پیش‌فروش بلیت‌ قطارهای مسافری خرداد

نتانیاهو در بن‌بست؛ تحلیل «کارشناسان اسرائیلی» از مذاکرات ایران و آمریکا

خبر خوش وزیر کار برای مستمری‌بگیران تامین اجتماعی

جریان‏‌شناسی اصول‏گرایان و لیدرهایشان

«پوست‌اندازیِ سعودی‌ها»؛ رپرتاژ مجله بریتانیایی برای بن‌سلمان

مرگ نظریه پرداز قدرت نرم

روزنامه ترکیه از توافق پنهان دولت آنکارا و پ.ک.ک خبر داد

کرملین: روسیه پیشنهاد آتش‌بس 30 روزه را بررسی می‌کند

جزئیات جدید از فوت اعضای خانواده در سقوط چاه کشاورزی

دارو هم کالای لاکچری شد؟

کدام خلیج؟ کدام فارس؟

سرورهای سامسونگ در حال تبدیل شدن به زامبی سایبری هستند!

مالک شریعتی، نماینده مجلس: 15 میلیارد دلار ارز در خانه‌های مردم است

شمایل راست سنتی و نماد محافظه‌کاری

نخست‌وزیر پاکستان: در جنگ با هند پیروز شدیم

برای تندروها اهمیت ندارد مردم چقدر تحت فشار هستند!

لیبرمن: روابط اسرائیل و آمریکا در بدترین وضعیت قرار دارد

سیاستمدار صهیونیست: اسرائیل در جهان منزوی است

کلاهبرداری 270 میلیاردی یک زن با فروش انواع خودرو

رمزارزهای غیرمجاز و فرسودگی شبکه؛ دلایل دیگر بحران برق از زبان نماینده مجلس

تصمیم با داده غلط، آتش زیر خاکستر نارضایتی را شعله‌ور می‌کند

از زیرزمین تا بالای سر دشمن