پیام ویژه

آخرين مطالب

شیوع شوم شیشه فرهنگی و اجتماعی

شیوع شوم شیشه
  بزرگنمايي:

پیام ویژه - خراسان / «افزایش 5 برابری کشفیات ماده مخدر شیشه در دو سال اخیر»؛ خبری که اگرچه یک روی سکه آن، نشان از تلاش مرزبانان غیورمان در کشف حیله سوداگران مرگ دارد اما آن روی این سکه، واقعیتی هولناک و نگران‎کننده است: بالا رفتن میزان تولید و صادرات شیشه در کشورهای همسایه و طبیعتا افزایش بازار مصرف این ماده مخدر در ایران و جهان.
نگرانی جهان از افزایش تولید متامفتامین
این‌که میزان تولید متامفتامین (شیشه) در افغانستان افزایش چشمگیری داشته، آن‎قدر نگران‎کننده و خطرناک است که اینترپل برای بررسی آن نشستی ویدئوکنفرانسی برگزار کرد؛ نشستی که در آن نمایندگانی از ایران، افغانستان، اندونزی، تانزانیا، استرالیا، مالدیو، امارات، آفریقای جنوبی، جمهوری چک، هلند و سازمان‎های نظارتی اتحادیه اروپا هم حضور داشتند و همگی از افزایش تولید شیشه در افغانستان ابراز نگرانی کردند.
شیب تند کشفیات در 2 سال اخیر
سرهنگ «نقی محمودی» معاون بین ‎الملل پلیس مبارزه با موادمخدر ناجا هم در این نشست، گزارشی از وضعیت کشفیات این ماده مخدر در کشور ما ارائه کرد: «حجم کشفیات شیشه در سال‎های قبل از 2018 به طور متوسط بین 2 تا 3 هزار کیلوگرم بود اما در سال‌های اخیر، به ویژه در سال‎های 2019 و 2020 با شیب تند افزایشی به بالای 12 تا 15 هزار کیلوگرم رسیده و با توجه به محل کشف این محموله‎ها در نقاط شرق و جنوب شرق کشور، ناگفته پیداست این مواد از مرزهای شرقی به داخل ایران قاچاق می شود».
مواجهه با شیشه در شرق و غرب کشور
«سعید صفاتیان» پژوهشگر و محقق حوزه مقابله با اعتیاد دراین‎ باره به خراسان می‎گوید: گیاه خاصی که پیش‎ساز شیشه است، در کشور افغانستان کشت می‌شود و به دلیل پایین بودن هزینه ماده اولیه و نیروی کار، تولید آن برای ارسال به دیگر کشورها کاملا سودآور است. او می‎افزاید: نکته نگران‎کننده این است که متاسفانه این اتفاق در کشور عراق هم در حال رخ دادن است و ما هم از شرق و هم از غرب کشور با مناطق تولید شیشه مواجه هستیم.
فقط 10 تا 15 درصد مواد کشف می‎شود
صفاتیان درباره کشفیات این ماده مخدر هم می‎گوید: خوشبختانه با اقدامات خوب ناجا، میزان کشفیات قاچاق این موادمخدر افزایش یافته است؛ اما یکی از سوالات کارشناسان این است که آیا میزان مصرف این مواد در داخل کشور هم افزایش یافته است؟ او تصریح می‎کند: چند سال قبل در گزارشی اعلام شد که میزان کشفیات ما 5 تن و میزان مصرف داخلی حدود 60 تن است. این یعنی به طور تقریبی کشفیات ما حدود 10 تا 15 درصد است و بنابراین طبیعتا حالا هم میزان مصرف افزایش یافته است.
300 کارگاه فقط در غرب افغانستان
سوال دیگری که به گفته صفاتیان پاسخ شفافی برای آن وجود ندارد، حجم تولید شیشه در کشور افغانستان است تا با اطلاع از آن بتوان برآوردهایی انجام داد. اگرچه نمی‎توان آمار دقیق و قطعی دراین‎باره به دست آورد اما گزارش سال گذشته نهاد نظارت بر مواد مخدر اتحادیه اروپا نشان می‎دهد که کشور افغانستان در حال تبدیل شدن به تولیدکننده عمده شیشه است. تصاویر ماهواره‎ای این گزارش هم نشان داده است که فقط در یک منطقه غرب افغانستان، بیش از 300 کارگاه تولید متامفتامین فعال بوده است.
همچنان همان عدد قدیمی !
سوال دیگر این است که بدانیم آیا افزایش تولید این ماده مخدر، به دلیل افزایش تقاضای مصرف است؟ به اعتقاد کارشناسان پاسخ این سوال مثبت است، اما طبق آمارهای رسمی تعداد معتادان در کشور مدت‎هاست که روی عدد 2 میلیون و 800 هزار نفر ثابت مانده است. فکر می‎کنم ما تنها کشور جهان هستیم که درباره آمار معتادان حرفمان یکی است و تغییر نمی‎کند! در حالی که مطمئنا این آمار با آمار واقعی و قطعی فاصله دارد.
توهم، افسردگی، خودکشی ...
از این پژوهشگر درباره آسیب‎های روان گردان‎ها هم می‎پرسم و او می‎گوید: آسیب‎های این مخدرها بیشتر جنبه روانی دارد و تبعاتی مثل توهم، هذیان، اضطراب و افسردگی. او مثال‎های عجیبی هم از مصرف‎کنندگان این مواد دارد: تصادفاتی را داشته‌ایم که راننده بدون هیچ خط ترمزی مستقیم به دیوار کوبیده است، افرادی که در ارتفاع ایستاده‎اند و با توهم چیدن یک گل به پایین پرت شده‎اند و ... .
چشم هایمان را باز کنیم
همه این‎ها نشان می‎دهد که دوران چشم بستن به روی واقعیت تلخ روان گردان‎ها به سر آمده است و اگر شفاف‎تر با آن مواجه نشویم، چند سال دیگر آن روی سکه افزایش 5 برابری کشفیات این مواد را خواهیم دید. به خصوص که بر اساس اعلام پلیس، مواد مخدر صنعتی با شکل‌های جدید و جذاب وارد بازار می‌شود و جامعه هدف آن‌ها نوجوانان و جوانان هستند... .
گفت‌وگوی خراسان با رئیس‌پلیس مبارزه با موادمخدر 
هشدار جدی ناجا درباره‌ عواقب افزایش ورود مخدرِ شیشه به کشور
سردار مجید کریمی، رئیس‌پلیس مبارزه با مواد مخدر ناجا در گفت‌و‌گو با خراسان، دراین‌باره ابراز نگرانی کرد و گفت:از اواسط سال گذشته، درباره‌ آسیب افزایش تولید و مصرف شیشه، هشدارهای لازم را به دولت و دیگر نهادهای متولی داده‌ایم و اگر هرچه زودتر برای مبارزه‌ جدی با این مسئله اقدام نشود، عواقب تلخی دامنگیر کشور خواهد شد.
وی گفت: متاسفانه حدود دوسال است که کشور افغانستان به‌سمت تولید ارزان و گسترده‌ ماده‌ روان‌گردانِ شیشه رفته است. طی سال‌های گذشته با تلاش ناجا، اقدامات خوبی در مبارزه با تولید شیشه انجام شده بود و تقریبا همه‌ آشپزخانه‌های بزرگ تولید این ماده را متلاشی کرده بودیم؛ نتیجه‌ این اقدام، بالا رفتن قیمت شیشه تا 120میلیون تومان و در نتیجه تغییر الگوی مصرف معتادان از این ماده به مواد سنتی که عوارض و آسیب‌های کمتری دارند، بود.
وی افزود: اما متاسفانه با توجه به این‎که مصرف‎کنندگان شیشه، اکثرا جوانان هستند، دشمنان ما همه‌ توان خود را برای تولید گسترده و ارزان این ماده در افغانستان به‌کار گرفتند و در نتیجه، در شرایط خطرناکی قرار داریم.رئیس‌پلیس مبارزه با موادمخدر ناجا تصریح کرد: غفلت از این موضوع و کم‌کاری در حوزه‌ پیشگیری، مقابله و درمان مصرف‌کنندگانِ این ماده‌ مخدر روان‌گردان، وضعیت نگران‌کننده‌ای را برای کشور ایجاد خواهد کرد. 
سردار کریمی ادامه داد: میزان اعتبارات و حوزه‌های عملکرد ناجا کاملا مشخص است و ما تمام توانمان را برای مدیریت این وضعیت به کار گرفته‌ایم اما بدون عزم ملی و همکاری دولت و دیگر مجموعه‌ها، مقابله با این آسیب اجتماعی، امکان‌پذیر نخواهد بود.

لینک کوتاه:
https://www.payamevijeh.ir/Fa/News/669242/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

رهبر انقلاب: امام به مردم اعتماد داشت/ امام از سرآمدان تاریخ ماست؛ سرآمدان را نه می‌شود حذف کرد نه می‌شود تحریف کرد/ "ما می توانیم" کلید حل همه مشکلات است/ انتخابات امسال بسیار مهم است؛ دشمن از همین حالا، توپخانه های خود را به سمت انتخابات روشن کرده است

الگوی پیشرفت تراز اسلام

جزئیات خدمات‌دهی ناوگان حمل و نقل عمومی پایتخت همزمان با تغییر ساعت کاری ادارات

اقدام جدید توئیتر برای تشخیص تصاویر جعلی

سید حسن خمینی: امام مبارزات خودشان را از مسیر «بیداری دل‌ها» طی کردند/ باید حفظ جمهوریت نظام را نصب العین خودمان قرار بدهیم/ فقهی که امام معرفی کردند فقه جامد، خشک، درجا زننده و متحجر نیست/ جمهوری اسلامی نظامی است که حتما مردم باید در آن احساس رفاه کنند

گاز، پیشران گسترش همکاری‌های دوجانبه و منطقه‌ای ایران و ترکمنستان

سردرگمی وکلای ترامپ در خصوص ارائه اسناد حمله آمریکا به ایران

سن بازنشستگی چه تغییری می‌کند؟

آیا اژدهای زرد برای حمله به تایوان خیز برداشته است؟

فروش بلیت چارتری از مبدأ و به مقصد تهران در 6 شهر ممنوع است

کاهش دما و بارش باران در نوار شمالی کشور

آیا طرح «یک کمربند-یک جاده» چین به جایی می‌رسد؟

واردات تخم مرغ نطفه‌دار مرغ‌گوشتی کلید خورد

چیپست Snapdragon 8 Gen 2 حتی از A16 Bionic اپل هم گران‌تر است

مراسم سی و چهارمین سالگرد ارتحال حضرت امام خمینی (س) در حرم مطهر بنیانگذار جمهوری اسلامی ایران/ رهبر انقلاب: امام به مردم اعتماد داشت/ امام از سرآمدان تاریخ ماست؛ سرآمدان را نه می‌شود حذف کرد نه می‌شود تحریف کرد/ "ما می توانیم" کلید حل همه مشکلات است

بازدید شهردار تهران از درمانگاه موقت شرکت شهر سالم در بهشت‌زهرا (س)

قول سخت فرزین در واشنگتن/ تورم به کانال 30 درصد می‌آید؟

بازدید شهردار تهران از درمانگاه موقت شرکت شهرسالم در بهشت زهرا (س)

جزئیات تراشه Tensor 3 گوگل منتشر شد

مراودات شهردار تهران و وزیر ارشاد برای ساماندهی محدوده تئاترشهر

هوا در کدام مناطق پایتخت آلوده و در کدام مناطق پاک است؟

دو تغییر مهم در سهمیه‌های آزمون کارشناسی ارشد سال 1402

سیاست تثبیت ارزی، آتش دلالی بازار خودرو را خاموش کرد

سیدحسن خمینی: جمهوری اسلامی بزرگترین میراث امام راحل است

وقوع زمین‌لرزه 4.7 ریشتری در گهواره کرمانشاه

ترافیک هراز و کندوان پرحجم و سنگین است

آیا چین به دنبال دخالت نظامی در کشورهای آسیایی است؟

مراسم سی و چهارمین سالگرد ارتحال حضرت امام خمینی (س) در حرم مطهر بنیانگذار جمهوری اسلامی ایران/ سید حسن خمینی: جمهوری اسلامی بی تردید بزرگترین میراث امام است، نه یک کلمه کم و نه یک کلمه بیش

احتمال دارد مایکروسافت، اکتیویژن را از بازار بریتانیا خارج کند

نامه‌های عاشقانه؛ روایتی از ناگفته‌های آقا روح‌الله

تحریم مسکو کار خود را کرد:کاهش 82 درصدی صادرات روسیه به اروپا

آغاز مراسم سی و چهارمین سالگرد ارتحال حضرت امام خمینی (س) در حرم مطهر بنیانگذار جمهوری اسلامی ایران

با این هیت سینک دیگر SSD پلی‌استیشن 5 شما داغ نمی‌کند

فاضلی: جواد ظریف نکته بدیهی اما مهم گفته

کنترلرهای جدید نینتندو سوییچ در چهار رنگ مختلف معرفی شدند

امام خمینی(ره) معماهای حل‌نشده‌ بزرگان را حل کرد

تعداد پیش‌خریدهای Final Fantasy 16 بسیار کم‌تر از حد انتظارات بوده است

دست‌نوشته منتشرنشده شهید مطهری در بازداشتگاه پس از قیام 15 خرداد

نقش رهبری 44 ساله نظام در حفظ انقلاب

حاج‌قاسم و امام؛ عاشقانه‌ای که از یک عکس شروع شد

14 خرداد 68؛ یک اتفاق تلخ، یک انتصاب شایسته

حقوق مادر پس از فوت به چه کسانی می‌رسد؟

رهبر انقلاب 14 خرداد در حرم مطهر امام خمینی(ره) سخنرانی می‌کند

رئیسی به رئیس جمهور و نخست وزیر هند تسلیت گفت

آیا گشایش بزرگ برجامی در راه است؟

افزایش رشد مو با این خوراکی‌ها

واکنش حاج احمدآقا به خبر بیماری امام/ او بیماری را چگونه روایت می کند؟

مجید تفرشی، پژوهشگر تاریخ در تایید یادداشت ظریف: ‏در دور دوم جنگهای ایران و روس، نیروهای روسیه در آستانه فتح کامل ایران بودند / گزینه ی بهتر از ترکمانچای منفور نبود

سهم اندروید 13 به 15 درصد رسید؛ ادامه صدرنشینی اندروید 11

برنامه/ ویرایشگر حرفه‌ای ویدئو

© - www.payamevijeh.ir . All Rights Reserved.