پیام ویژه

آخرين مطالب

سرمقاله جوان/ انتخابات میدان چرخش نخبگان یا بستر مبارزه با نظام؟ يادداشت

سرمقاله جوان/ انتخابات میدان چرخش نخبگان یا بستر مبارزه با نظام؟
  بزرگنمايي:

پیام ویژه - روزنامه جوان / « انتخابات میدان چرخش نخبگان یا بستر مبارزه با نظام؟ » عنوان سرمقاله مدیرمسئول روزنامه جوان، عبدالله گنجی است که می‌توانید آن را در ادامه بخوانید:
سطحی‌‌‌‌‌ترین نگاه به انتخابات توجه به روبنایی‌‌‌‌‌ترین بخش آن یعنی چرخش نخبگان در قدرت است. البته در انتخابات چرخش نخبگان حتماً صورت می‌گیرد، اما در ایران انتخابات معنای موسع‌تری دارد که کمتر مورد توجه قرار می‌گیرد. امنیت‌آوری، رفراندوم به نظام مستقر، تخلیه ناراحتی‌های انباشته شده در هشت سال، پرستیژ بین‌المللی انتخابات و کشف استعدادهای جدید از جمله ابعاد دیگر انتخابات است. انتخابات در ایران اما وجه دیگری نیز دارد و آن مبارزه با نظام در بستر انتخابات است. اینکه عده‌ای مبارزه با نظام را در گرانیگاه انتخابات مفیدتر می‌دانند به این دلیل است که در هنگام انتخابات، تریبون‌‌‌‌‌ها برجسته‌تر، گوش‌‌‌‌‌ها شنواتر، رسانه‌‌‌‌‌ها پیگیرتر و دشمن متمرکزتر است. کسانی که بعضاً 25سال، 20 سال یا کم و زیاد به روش‌های مختلف با نظام جمهوری اسلامی جنگیده‌اند کاندیدا شدن را چالش‌آفرینی مضاعف برای نظام می‌دانند. 
هدف از نهضت ثبت نام غیرقانونی عبور از نظام به روش‌ «راه بینداز، جا بینداز‌» است. وقتی کسی قانون اساسی را قبول ندارد و وارد گود ثبت‌نام می‌شود به این دلیل است که سخنان دیروز خود را در شعاع و دربرگیرندگی بیشتری طرح کند. او اصلاً منتظر تأیید صلاحیت نیست چرا که اگر واقعاً منتظر باشد یا خود را نمی‌شناسد یا نظام را. اما او می‌خواهد با هویت نامزد حرف بزند، با هویت نامزد به رهبری نامه بنویسد و با هویت نامزد سخنرانی کند تا گوش‌های بیشتری را متوجه خود کند. 
کسانی که رسماً مطالبه نظام «فرادینی» می‌کنند و در عین حال نوه امام را «لایق نمایندگی‌» خود در عرصه انتخابات می‌دانند، مشغول مبارزه با نظامند. آنان می‌دانند که مهم‌‌ترین عامل و دژ مستحکم حفظ، استمرار و مصونیت از انحراف انقلاب اسلامی حضرت امام است. بنابراین برای عبور از انقلاب اسلامی باید ابتدا ادراک جدیدی از امام ارائه کرد که با سکولاریسم همسو باشد و سپس می‌توان مراحل مبارزه را راحت‌تر دنبال کرد. کسی که اصرار دارد جمهوری اسلامی فعلی به درد نمی‌خورد و ولایت فقیه را مقابل مردم و دیکتاتوری می‌داند و در محافل از فحاشی و رکیک‌گویی هم دریغ نمی‌کند چگونه می‌خواهد به فرض پیروزی در کشور کار کند؟ پس هدف ثبت‌نام و دریدگی حین ثبت‌نام، این است که بعد از رد صلاحیت رسمی رسانه‌های غرب را پشت سر خود ببیند که در جمهوری اسلامی انتخابات آزاد نیست، حقوق شهروندی رعایت نمی‌شود، مهندسی صورت می‌گیرد و قس‌علیهذا. 
کاندیدایی که مطالبات فراتر از سیاست‌های کلی نظام طرح می‌کند، مشغول مبارزه با جمهوری اسلامی است و فردای پیروزی نمی‌تواند شعارهای فراتر از سیاست‌های کلی نظام را عملیاتی کند و خود را بی‌اختیار معرفی خواهد کرد و عده‌ای دیگر عامل بی‌اختیاری را با مفاهیمی همچون دولت پنهان تئوریزه می‌کنند. از شگردهای افرادی که نمی‌توانند از فیلترهای قانونی نظام عبور کنند، هل دادن خود در بین مردم با شعارهای فریبنده، اخلاق‌سوز و شارلاتانیزم رسانه‌ای است. (هرچند به صورت تاکتیکی برای فرار به جلو از خشونت ابراز برائت کنند) اگر کسی در چارچوب‌های نظام دینی و دستگاه معرفتی امام به سیاست و قدرت بنگرد، به‌محض ردصلاحیت، سجده شکر به‌جا می‌آورد که خدایا من قصد خدمت داشتم و این سلب توفیق از اراده بنده خارج بود و دیگر تکلیفی ندارم، نه اینکه از در و دیوار برای قدرت بالا برود و فشار موجود بر مردم را نقطه عزیمت‌ منجی‌گری خود سازد و برای دیده شدن مضاعف شعارهای یارانه‌ای چند برابری بدهد. بدون تردید شعارهای یارانه‌ای چندین برابری در شرایط موجود بخشی از مبارزه با نظام است و بخشی‌‌‌هایی از مردم که قدرت تحلیل ندارند، چنین می‌پندارند که فقط این آقا به فکر ماست که نمی‌گذارند کار کند. اخلاق ماکیاولیستی نمی‌تواند ذیل نظام دینی خودنمایی کند. قدرت‌خواهی به هر قیمت در جامعه دینی منفور است. 
قطعاً مسئولیت در نظام اسلامی موهبتی برای خدمت است، اما «خود قدرت‌خواهی» در فرهنگ عامه ایرانیان خصلت زشتی است. همه کسانی که برای ردصلاحیت ثبت‌نام کرده‌ و در نگاه نخبگان سیاسی اشتراک‌نظر نسبت به چرایی رد آنان وجود دارد، صرفاً برای چالش ثبت‌نام کرده‌اند تا از یک طرف نظام را با شاخص‌های عرفی غرب آماج حملات قرار دهند و از سوی دیگر با مظلوم‌نمایی «موج مهندسی» رأی را به سمت کاندیدای دیگری رهنمون شوند. 
اینکه «مردم ما را می‌خواهند شما چه کاره‌اید؟‌» ظاهر قشنگی دارد، اما کجا به مردم گفته‌اید ما این نظام را قبول نداریم و می‌خواهیم شما را نمایندگی کنیم؟
شما از نظام عبور کرده‌اید، اما مردم عمدتاً بی‌اطلاع هستند یا باور به چرخش‌های حداکثری شما ندارند. این مردم معاند نیستند. طبق نظرسنجی دانشگاه مریلند، حداکثر 6 درصد ایرانی‌‌‌ها با جمهوری اسلامی عناد دارند که آنان هم رأی نمی‌دهند. پس شما که خود به عناد رسیده‌اید چه کسانی را نمایندگی می‌کنید؟ اگر صداقتی وجود دارد دوباره خود را برای مردم معرفی کنید، ابعاد پنهان معرفت و اندیشه جدید خود را رونمایی کنید، آنگاه سنجش اجتماعی برای فهم جایگاه خود را مشاهده خواهید کرد. آیا شما که نظام را قبول ندارید و کاندیدا شده‌اید، می‌توانید بگویید مردمی که ما را می‌خواهند نیز از نظام عبور کرده‌اند؟ قطعاً خیر. پس واقعیت این است که در شناخت شما بین نخبگان و توده فاصله افتاده است و شما نیاز به معرفی مجدد خود دارید.

لینک کوتاه:
https://www.payamevijeh.ir/Fa/News/669261/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

پروازها تا اطلاع ثانوی لغو شد

همه پرواز فرودگاه های عراق لغو شد

مخالفت با رفع فیلترینگ، انتقام سیاسی از پزشکیان است

«سم آلتمن» عرضه هوش مصنوعی Orion در ماه آینده را تکذیب کرد

ادعایی درباره پیشنهاد تل‌آویو به سران حماس

ماجرای نجات 10 نفر در آتش‌سوزی لوازم استخر در تهران

آمریکا جنگنده‌های "اف16" را در خاورمیانه مستقر کرد

اگر گفته شود فرد ضارب امام جمعه کازرون، جانباز یا ایثارگر بوده، پیگرد قانونی دارد

انویدیا توانست با کنار زدن اپل تبدیل به ارزشمندترین شرکت جهان شود

ویدیوهای جدیدی از سیستم‌عامل HyperOS 2 شیائومی لو رفت

قاضی اصلی پرونده جنایات نتانیاهو از پیگیری این پرونده کناره‌گیری کرد

افزایش 55 درصدی مصرف گاز کشور با کاهش 12 درجه‌ای دما

شهرهای محبوب ایرانگردی پاییز و زمستان + دیدنیها و هتلها

امام جمعه زاهدان: ایران شیری بود که تبدیل به گربه‌اش کردند

حمله موشکی حزب‌الله به شرکت نظامی تاعس اسرائیل

واکنش کاربران فضای مجازی درباره حمله رژیم صهیونی به محل اقامت خبرنگاران و شهادت 3 نفر

مراسم وداع با شهیده معصومه کرباسی در شهرک گلستان شیراز

رنگ‌بندی گوشی ریلمی GT7 Pro در تصاویر رسمی به‌نمایش درآمد

پیش بینی قیمت خودرو برای هفته دوم آبان 1403

شبکه اجتماعی بلواسکای روی سرویس اشتراکی کار می‌کند

کاخ سفید: تاکنون بیش از سه هزار سرباز کره شمالی به روسیه اعزام شده‌اند

پوتین: نیروهای اوکراینی در کورسک دچار وحشت شده اند

حساب صرافی های رمزارزی مسدود شد!

بدون تعارف با بانوی تبریزی که با اهدای سرویس طلای میلیاردی خود حامی جبهه مقاومت شد

طوفان شن در شهداد کرمان

یک تولیدکننده مواد غذایی: بزودی شاهد بحران سوءتغذیه در ایران خواهیم بود

برنامه/ دنیایی جدید برای ویرایش عکس‌ها

زمان آغاز تولید انبوه آیفون SE 4 مشخص شد

حمله پهپادی به پایگاه «البغدادی»؛ انهدام مرکاوا در «مروحین»

عملیات انهدام تانک مرکاوای اسرائیل

بر باد رفته؛ قرارداد کنسرسیوم که ملی شدن صنعت نفت ایران را به محاق برد

چرا صهیونیست‌ها 5 روز پس از شهادت سنوار فیلمی جدید از او منتشر کردند؟

گزیده‌های نفتی هفته

توضیحات امام جمعه شیراز درباره ترور امام جمعه کازرون

پیش‌ بینی قیمت طلا و سکه 5 آبان 1403

این قابلیت‌های هوش مصنوعی اپل تا سال 2025 منتشر نمی‌شوند

مشخصات رسمی دوربین وان‌پلاس 13 اعلام شد

اروپا از ترس پیروزی ترامپ به دنبال تقویت تحریم‌های روسیه است

خبرگزاری قوه قضاییه: ضارب امام جمعه کازرون سابقه محکومیت قضایی دارد

معاون رئیس جمهور: همه سرمایه‌داران را مفسد نبینیم

بازی/ Captain Tsubasa: Dream Team؛ سوباسای افسانه‌ای و یارانش

برخورد سه خودرو، 9 فوتی و مجروح برجای گذاشت

اصابت موشک‌های حزب‌الله به مجدالکروم در الجلیل

امام جمعه کازرون بر اثر شدت جراحات جان باخت

پیش بینی قیمت دلار 5 آبان 1403

خالق مرورگر معروف «آرک» روی مرورگر جدید و بسیار ساده‌تری کار می‌کند

بازی/ Dinosaur Rampage؛ مردم را بخورید و پیروز میدان شوید

نیویورک تایمز: چرا ایران و رژیم اسرائیل از جنگ در سایه خارج شدند؟

هلاکت 13 نظامی صهیونیست طی 24 ساعت اخیر

پناهگاه نظامیان رژیم صهیونیستی تخریب شد