پیام ویژه

آخرين مطالب

سرمقاله جوان/ انتخابات میدان چرخش نخبگان یا بستر مبارزه با نظام؟ يادداشت

سرمقاله جوان/ انتخابات میدان چرخش نخبگان یا بستر مبارزه با نظام؟
  بزرگنمايي:

پیام ویژه - روزنامه جوان / « انتخابات میدان چرخش نخبگان یا بستر مبارزه با نظام؟ » عنوان سرمقاله مدیرمسئول روزنامه جوان، عبدالله گنجی است که می‌توانید آن را در ادامه بخوانید:
سطحی‌‌‌‌‌ترین نگاه به انتخابات توجه به روبنایی‌‌‌‌‌ترین بخش آن یعنی چرخش نخبگان در قدرت است. البته در انتخابات چرخش نخبگان حتماً صورت می‌گیرد، اما در ایران انتخابات معنای موسع‌تری دارد که کمتر مورد توجه قرار می‌گیرد. امنیت‌آوری، رفراندوم به نظام مستقر، تخلیه ناراحتی‌های انباشته شده در هشت سال، پرستیژ بین‌المللی انتخابات و کشف استعدادهای جدید از جمله ابعاد دیگر انتخابات است. انتخابات در ایران اما وجه دیگری نیز دارد و آن مبارزه با نظام در بستر انتخابات است. اینکه عده‌ای مبارزه با نظام را در گرانیگاه انتخابات مفیدتر می‌دانند به این دلیل است که در هنگام انتخابات، تریبون‌‌‌‌‌ها برجسته‌تر، گوش‌‌‌‌‌ها شنواتر، رسانه‌‌‌‌‌ها پیگیرتر و دشمن متمرکزتر است. کسانی که بعضاً 25سال، 20 سال یا کم و زیاد به روش‌های مختلف با نظام جمهوری اسلامی جنگیده‌اند کاندیدا شدن را چالش‌آفرینی مضاعف برای نظام می‌دانند. 
هدف از نهضت ثبت نام غیرقانونی عبور از نظام به روش‌ «راه بینداز، جا بینداز‌» است. وقتی کسی قانون اساسی را قبول ندارد و وارد گود ثبت‌نام می‌شود به این دلیل است که سخنان دیروز خود را در شعاع و دربرگیرندگی بیشتری طرح کند. او اصلاً منتظر تأیید صلاحیت نیست چرا که اگر واقعاً منتظر باشد یا خود را نمی‌شناسد یا نظام را. اما او می‌خواهد با هویت نامزد حرف بزند، با هویت نامزد به رهبری نامه بنویسد و با هویت نامزد سخنرانی کند تا گوش‌های بیشتری را متوجه خود کند. 
کسانی که رسماً مطالبه نظام «فرادینی» می‌کنند و در عین حال نوه امام را «لایق نمایندگی‌» خود در عرصه انتخابات می‌دانند، مشغول مبارزه با نظامند. آنان می‌دانند که مهم‌‌ترین عامل و دژ مستحکم حفظ، استمرار و مصونیت از انحراف انقلاب اسلامی حضرت امام است. بنابراین برای عبور از انقلاب اسلامی باید ابتدا ادراک جدیدی از امام ارائه کرد که با سکولاریسم همسو باشد و سپس می‌توان مراحل مبارزه را راحت‌تر دنبال کرد. کسی که اصرار دارد جمهوری اسلامی فعلی به درد نمی‌خورد و ولایت فقیه را مقابل مردم و دیکتاتوری می‌داند و در محافل از فحاشی و رکیک‌گویی هم دریغ نمی‌کند چگونه می‌خواهد به فرض پیروزی در کشور کار کند؟ پس هدف ثبت‌نام و دریدگی حین ثبت‌نام، این است که بعد از رد صلاحیت رسمی رسانه‌های غرب را پشت سر خود ببیند که در جمهوری اسلامی انتخابات آزاد نیست، حقوق شهروندی رعایت نمی‌شود، مهندسی صورت می‌گیرد و قس‌علیهذا. 
کاندیدایی که مطالبات فراتر از سیاست‌های کلی نظام طرح می‌کند، مشغول مبارزه با جمهوری اسلامی است و فردای پیروزی نمی‌تواند شعارهای فراتر از سیاست‌های کلی نظام را عملیاتی کند و خود را بی‌اختیار معرفی خواهد کرد و عده‌ای دیگر عامل بی‌اختیاری را با مفاهیمی همچون دولت پنهان تئوریزه می‌کنند. از شگردهای افرادی که نمی‌توانند از فیلترهای قانونی نظام عبور کنند، هل دادن خود در بین مردم با شعارهای فریبنده، اخلاق‌سوز و شارلاتانیزم رسانه‌ای است. (هرچند به صورت تاکتیکی برای فرار به جلو از خشونت ابراز برائت کنند) اگر کسی در چارچوب‌های نظام دینی و دستگاه معرفتی امام به سیاست و قدرت بنگرد، به‌محض ردصلاحیت، سجده شکر به‌جا می‌آورد که خدایا من قصد خدمت داشتم و این سلب توفیق از اراده بنده خارج بود و دیگر تکلیفی ندارم، نه اینکه از در و دیوار برای قدرت بالا برود و فشار موجود بر مردم را نقطه عزیمت‌ منجی‌گری خود سازد و برای دیده شدن مضاعف شعارهای یارانه‌ای چند برابری بدهد. بدون تردید شعارهای یارانه‌ای چندین برابری در شرایط موجود بخشی از مبارزه با نظام است و بخشی‌‌‌هایی از مردم که قدرت تحلیل ندارند، چنین می‌پندارند که فقط این آقا به فکر ماست که نمی‌گذارند کار کند. اخلاق ماکیاولیستی نمی‌تواند ذیل نظام دینی خودنمایی کند. قدرت‌خواهی به هر قیمت در جامعه دینی منفور است. 
قطعاً مسئولیت در نظام اسلامی موهبتی برای خدمت است، اما «خود قدرت‌خواهی» در فرهنگ عامه ایرانیان خصلت زشتی است. همه کسانی که برای ردصلاحیت ثبت‌نام کرده‌ و در نگاه نخبگان سیاسی اشتراک‌نظر نسبت به چرایی رد آنان وجود دارد، صرفاً برای چالش ثبت‌نام کرده‌اند تا از یک طرف نظام را با شاخص‌های عرفی غرب آماج حملات قرار دهند و از سوی دیگر با مظلوم‌نمایی «موج مهندسی» رأی را به سمت کاندیدای دیگری رهنمون شوند. 
اینکه «مردم ما را می‌خواهند شما چه کاره‌اید؟‌» ظاهر قشنگی دارد، اما کجا به مردم گفته‌اید ما این نظام را قبول نداریم و می‌خواهیم شما را نمایندگی کنیم؟
شما از نظام عبور کرده‌اید، اما مردم عمدتاً بی‌اطلاع هستند یا باور به چرخش‌های حداکثری شما ندارند. این مردم معاند نیستند. طبق نظرسنجی دانشگاه مریلند، حداکثر 6 درصد ایرانی‌‌‌ها با جمهوری اسلامی عناد دارند که آنان هم رأی نمی‌دهند. پس شما که خود به عناد رسیده‌اید چه کسانی را نمایندگی می‌کنید؟ اگر صداقتی وجود دارد دوباره خود را برای مردم معرفی کنید، ابعاد پنهان معرفت و اندیشه جدید خود را رونمایی کنید، آنگاه سنجش اجتماعی برای فهم جایگاه خود را مشاهده خواهید کرد. آیا شما که نظام را قبول ندارید و کاندیدا شده‌اید، می‌توانید بگویید مردمی که ما را می‌خواهند نیز از نظام عبور کرده‌اند؟ قطعاً خیر. پس واقعیت این است که در شناخت شما بین نخبگان و توده فاصله افتاده است و شما نیاز به معرفی مجدد خود دارید.

لینک کوتاه:
https://www.payamevijeh.ir/Fa/News/669261/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

اپل پنسل 3 با قابلیت تعویض نوک قلم با مکانیسم مغناطیسی ارائه می‌شود

یک اعتراف مهم

ویدئوی جذاب و جدیدی از Super Mario Bros. Wonder منتشر شد

پاس گل آمریکا به ایران در قفقاز جنوبی؟

اپل قطعاً مونوپولی گوگل را درهم‌ می‌شکند؛ اما نه به این زودی‌‌ها

وزیر دولت اصلاحات: با قدرتی که شورای نگهبان گرفته سنگ روی سنگ بند نمی‌شود

برای اولین‌بار در جهان، یک پهپاد اژدر ضدزیردریایی پرتاب کرد

بازی/ Dice With Buddies؛ تاس بیندازید و امتیار بگیرید

تریلری از Lies of P با محوریت نمرات بازی منتشر شد

زیر پوست منوی لاکچری یک مدرسه در تهران

سهم سیمان و فولاد در بهای تمام شده مسکن چقدر است؟

حمله تروریستی به قلب امنیتی آنکارا

بلاتکلیفی طلب گازی

واکاوی مرفه دانستن مسافران شمال

نماینده مجلس: پنجره جمعیتی فقط 5 سال باز خواهد بود

بازی/ Dice With Buddies؛ تاس بیاندازید و امتیار بگیرید

سید حسن خمینی: بزرگترین دشمنان وحدت، اول از درون مذاهب اند

واشنگتن در دقیقه 90 از بحران گریخت

باز هم زن کُشی و خلأقانونی

امتناع بانک‌ها از پرداخت تسهیلات مسکن؛ زور وام مسکن به خرید خانه می‌رسد؟

پیش‌بینی قیمت بیت کوین در نزدیکی سطح 27 هزار دلار

هنرنمایی تازه ترامپ روی جایگاه سخنرانی

هشدار معنادار لاوروف به ناتو

انویدیا اواخر اسفند قدرتش را به رخ AMD می‌کشد

بختیارخلج: خدمات اورژانس اجتماعی در کاهش آسیب‌ها اثرگذار است

وقتی موسیقی بهداشتی ترک تحصیل کرد

دلالان به دنبال زعفران ارزان ایرانی

باید از طرح ژاپن برای از سرگیری مذاکرات استقبال کنیم

مدیرعامل منطقه آزاد قشم: ساخت پل خلیج فارس پس از 12 سال اجرایی می‌شود

روح نوکیا 1100 در این دو گوشی جدید احیا می‌شود!

سید حسن خمینی: امروز در میان مسلمانان کسی در ضرورت وحدت شک ندارد/ نگذاریم منافع قومی، فردی و حتی ملی مانع وحدت اسلامی شود/ وحدت بازی برد-برد است؛ قرار نیست طرفین در هم ذوب شوند/ باید موانع وحدت را از درون برداریم؛ مراقب تندروی ها باشیم

مجازات مرگ؛ تاوان شلیک مرگبار به رفیق

تخصیص سهمیه به خودروهای گازوئیل‌سوز بدون بیمه شخص ثالث ممنوع می‌شود

ریاض و تل آویو؛ احیای دوباره سیاست دو ستونی آمریکا

ماجرای هولناک گُم‌شدن دختر 21 ساله بریتانیایی در ژاپن

ویدیو‌ی جدید Super Mario Bros. Wonder بازگشت یک باس محبوب را نشان می‌دهند

بازدید از کویر بزرگ ارومیه

دستور رئیسی: مشکلات مالی تولید کنندگان رفع شود

حسین دهقان: بالای 5 هزار کیلومتر ساحل داریم که استفاده‌ای از آن نمی‌کنیم

گروکشی خودروسازان برای اخلال در بازار

وزیر راه: 50 هزار هکتار زمین در شهرها برای نهضت ملی مسکن تامین شده؛ این عدد در تاریخ انقلاب بی‌نظیر است

پیام رهبر انقلاب درپی درگذشت شیخ محمدرضا رضوان‌طلب

تصاویر دلخراش برخورد چکش به پای داور مسابقات پرتاب چکش

پاس گل اردوغان به فولاد ایران

قوت گرفتن احتمال افزایش قیمت پردازنده‌های نسل چهاردهم اینتل

تندروها به‌دنبال حذف رقبا از کانال «شورای نگهبان»

12 هزار متر طول مناسب‌سازی در 6 ماهه اول سال 1402

لحظه سبقت‌گرفتن هواپیما از داخل کابین خلبان

رشیدی کوچی: آیین‌نامه واردات خودروهای کارکرده طبق میل ما پیش نرفت

ایران؛ قطعه گمشده پازل عادی سازی

© - www.payamevijeh.ir . All Rights Reserved.