پیام ویژه

آخرين مطالب

رونق کتابخوانی در سرزمین ویکتور هوگو؛ فروش صدها میلیون کتاب به ارزش4.3 میلیارد یورو بين الملل

رونق کتابخوانی در سرزمین ویکتور هوگو؛ فروش صدها میلیون کتاب به ارزش4.3 میلیارد یورو
  بزرگنمايي:

پیام ویژه - کتابخوانی در فرانسه به طور فزاینده‌ای رواج یافته و در سال گذشته افتتاح کتابفروشی‌های جدید در این کشور رکورد شکسته است.

به گزارش جماران به نقل از یورونیوز، آمارهای فرهنگی سالانه نشان می‌دهد که کتابخوانی در فرانسه به طور فزاینده‌ای رواج یافته و در سال گذشته افتتاح کتابفروشی‌های جدید در این کشور رکورد شکسته است.
بنا بر گزارش موسسه تحقیقاتی جی‌اف‌کی (GFK) درباره بازار کتاب فرانسه در سال 2022 میلادی، صنعت نشر این کشور از طریق فروش کتاب، بازاری 4.3 میلیارد یورویی داشته که این رقم رتبه دوم بالاترین گردش مالی این حوزه در طی 10 سال اخیر به شمار می‌رود.
فرانسوی‌ها در سال گذشته 364 میلیون کتاب چاپی جدید خریدند که یک کاهش 2 درصدی را در مقایسه با سال 2021 نشان می‌دهد. کتاب‌های حوزه ادبیات عمومی و کمیک استریپ به تنهایی 50 درصد این فروش را شامل می‌شوند.
بنابر آمار، فرانسوی‌ها در حوزه ادبیات عمومی نیز در سال گذشته بیش از 1 میلیارد یورو خرج خرید 87 میلیون نسخه رمان و داستان جدید کردند. کتاب‌های ادبیات غیرداستانی، آشپزی، مصور و حوزه کودک و نوجوان در رده‌های بعدی قرار داشته‌اند.
همزمان، اقبال به کتاب‌های کمیک استریپ (داستان مصور) و مانگا (رمان گرافیکی ژاپنی) نیز حفظ شده است. در حالی که بیش از 48 میلیون نسخه کتاب مانگا فروخته شده است، یک کتاب کمیک استریپ به نام «دنیای بی‌پایان» اثر کریستف بلین و ژان مارک یانکوویسی با فروش بیش از نیم میلیون نسخه در صدر کتاب‌های پرفروش سال 2022 فرانسه قرار داشته است. مسئولان می‌گویند فروش کتاب‌های کمیک استریپ در کشور طی ده سال گذشته دو برابر شده است.
ده کتاب پرفروش فرانسه همچنین تیراژی بیش از 300 هزار نسخه کسب کرده‌اند. رشد فروش کتاب در فرانسه در حالی است که بنابرآمار‌ها میانگین قیمت خرید کتاب، تورمی 2 درصدی را نسبت به سال گذشته تجربه کرده است.
بنا بر اعلام مرکز ملی کتاب فرانسه (CNL)، در سال گذشته میلادی 142 کتابفروشی جدید در این کشور افتتاح شده است که رکورد جدیدی در این زمینه به شمار می‌رود. در مقام مقایسه، در سال‌های دهه 2010 میلادی سالانه تنها 60 تا 80 کتابفروشی جدید ایجاد می‌شده است.
مقامات می‌گویند کسب‌و‌کارهای جدید عمدتا در مناطق روستایی و ساحلی بوده‌اند، هرچند رشد این صنعت در کلان‌شهرها به ویژه بوردو، مارسی، نانت و رن و همینطور شهرک‌های اقماری شهرها محسوس بوده است.
به گفته مرکز ملی کتاب فرانسه بسیاری از کتابفروشان جدید شهرهایی را انتخاب می کنند که در آن‌ها کتابفروشی کم بوده است. بنابر آمارها، از هر دو کتابفروشی که از سال 2017 به این سو افتتاح شده، یک کتابفروشی در شهری با جمعیت کمتر از 15 هزار نفر و از هر چهار کتابفروشی یکی در شهری با جمعیت کمتر از 5 هزار نفر بوده است.
مطابق آمارها همچنین در حالی که تنها 3 ماه از سال 2023 گذشته، حدود 50 کتابفروشی جدید در فرانسه به ثبت رسیده‌اند.
ارقام تازه از کسب و کار کتابفروشی‌ها به مناسبت کارزاری برای ترویج کتابخوانی منتشر شده است که در روز 10 مارس برگزار می‌شود. این دومین دوره از این رویداد خواهد بود که توسط مرکز ملی کتاب فرانسه با همکاری وزارت آموزش ملی کشور ساماندهی شده است.
این نهاد عمومی درباره این کارزار گفته است: «هدف این است که خواندن را در دل زندگی روزمره خود قرار دهیم؛ با ایجاد تمایل به مطالعه 15 دقیقه در روز و یا حتی بیشتر.»
در این کشور استقبال از کتاب‌های الکترونیکی و اشکال دیگر کتابخوانی نیز روند رو به رشدی داشته و رونق بازار خود را حفظ کرده‌اند. بنا بر آمار، در سال 2022 میلادی از هر 10 فرانسوی 9 نفر علاقه به خواندن کتاب چاپی داشتند ( معادل 47.7 میلیون نفر)، 13.5 میلیون نفر به مطالعه کتاب‌های الکترونیکی پرداختند و 6.6 میلیون نفر نیز کتاب صوتی گوش داده‌اند.

لینک کوتاه:
https://www.payamevijeh.ir/Fa/News/1019854/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

پارادوکس خانم سخنگو!

سرمقاله کیهان/ گزینه پوچ

اسکورت هواپیمای ترامپ با جنگنده‌های سعودی

تاکید رئیس جمهور آلمان به رژیم صهیونیستی برای توقف محاصره غزه

هشدار درباره استفاده امنیتی و جاسوسی "اسرائیل" از کمک‌های غزه

دبیرکل سابق ناتو: تهدید ترامپ برای تصاحب گرینلند مایه نگرانی است

تعرفه‌های جدید آب ابلاغ شد؛ مصرف تا سقف الگو یارانه‌ای است

اختیارات مدیریت مصرف برق به استانداران واگذار شد

سرمقاله ایران/ امکان‌سنجی توافق هسته‌ای ایران و آمریکا

سبقت عراقچی از ترامپ

سخنان جنجالی «نتانیاهو» در یک نشست غیر علنی

«ترامپ» وارد ریاض شد

مسکو: نقشه‌های اروپا با «شکست کامل» به پایان رسید

طلای جهانی آرام گرفت

کاهش حدود 3 درصدی تلفات تصادفات در 1403

50 خطای راهبردی در برجام که نباید تکرار شود

رژیم صهیونیستی عملیات گسترده در غزه را به پس از سفر ترامپ موکول کرد

سرمقاله اعتماد/ طرح پیری جمعیت

دولت غزه: جامعه جهانی جلوی ترور خبرنگاران در غزه را بگیرد

نخست وزیر هند: ما باج‌خواهی هسته‌ای را تحمل نخواهیم کرد

آمار شهدای خبرنگار غزه به 215 تن رسید

ویتکاف: بدون تایید پوتین صلحی در کار نیست

صفحه‌فروشی نشریات زنجیره‌ای در پوشش گزارش اقتصادی

درخواست چین از هند و پاکستان برای تقویت آتش بس

گرامیداشت شهدای خدمت، تجلی وفاداری به آرمان‌های انقلاب در قم

گوشی Xperia 1 VII رونمایی شد؛ پرچمدار تندوتیز و گران‌قیمت سونی

سرمقاله آرمان ملی/ ترامپ؛ سفیر صلح یا جنگ؟

وزیر خارجه پاکستان: مسأله آب کشمیر، آتش‌بس با هند را تهدید می‌کند

وزارت خارجه عراق: انحلال پ‎‌‎ک‌ک، بهانه را از کشورهای متجاوز به عراق سلب می‌کند

اردوغان: امیدواریم گفت‌وگوهای اوکراین در استانبول بیهوده نباشد

ترامپ: شاید خودم به استانبول بروم!

وزیر بهداشت سابق: دولت رئیسی در 3 سال به اندازه 8 سال کار کرد

قانونگذار روس: انگلیس مانع صلح هند و پاکستان می‌شود

تاکید سه‌باره «زلنسکی» بر آمادگی‌اش برای دیدار با «پوتین»

وزارت کشور: کارفرمایان اتباع غیرمجازشان را معرفی کنند

آتشی که خانواده ای را سوزاند؛ عشق مجازی تا خودسوزی در لباس عروسی!

سرمقاله هم میهن/ ظرفیت خاورمیانه

تل‌آویو بعد از 3 هفته مذاکره میان حماس و واشنگتن از هیچ چیز خبر نداشت

وعده روسیه برای تلافی تعطیلی سرکنسولگری خود در لهستان

شرکت توزیع برق تهران: خاموشی به شکل یکسان و عادلانه انجام می‌شود

آخرین وضعیت ساخت هواپیمای جت 8 نفره ایرانی

گلکسی S25 اج سامسونگ رونمایی شد؛ باریک‌اندام، اما بُرنده!

رئیس جمهور چین: جنگ تعرفه ها هیچ برنده ای ندارد

اسرائیل در حمله به غزه یک خبرنگار را شهید کرد

سرمقاله صبح نو/ درباره فداکاری خانم سخنگو

ترامپ: اتحادیه اروپا بدتر از چین است

سرمقاله دنیای اقتصاد/ برق تنها یک نشانه است

هند حمله به تاسیسات هسته‌ای پاکستان را رد کرد

زمان صدور احکام جدید بازنشستگی

تایوان برای نخستین‌بار سامانه موشکی جدید آمریکا را آزمایش کرد