پیام ویژه

آخرين مطالب

طرح هوشمندسازی یارانه آرد و نان، از شناورسازی سهمیه آرد تا برخورد با متخلفان اقتصادي

طرح هوشمندسازی یارانه آرد و نان، از شناورسازی سهمیه آرد تا برخورد با متخلفان
  بزرگنمايي:

پیام ویژه - ایرنا / حدود یک سال از آغاز اجرای طرح هوشمندسازی یارانه آرد و نان می‌گذرد و به گفته فعالان صنفی و کارشناسان در کنار نقاط قوت مسائلی نیز درباره اجرای این طرح وجود دارد که لازم است با بررسی آنها، زمینه لازم برای تحقق کامل اهداف طرح مذکور ایجاد شود.
پس از گذشت حدود یک سال از اجرای طرح هوشمندسازی یارانه آرد و نان و تجهیز نانوایی ها به کارتخوان هوشمند در کشور برخی مشکلات آن شناسایی و تصمیم هایی بمنظور اصلاح آن صورت گرفت که به گفته کارشناسان برخی از مشکلات، ناشی از کم اطلاعی درباره جزییات این طرح بوده است.
پیش از اجرای طرح هوشمندسازی یارانه آرد و نان، شکاف قیمتی آرد دولتی و آزاد زمینه‌ساز قاچاق آرد دولتی شده بود و می رفت که این موضوع به یک معضل اقتصادی برای کشور تبدیل شود ولی با تدبیر دولت سیزدهم امروز شاهد آن هستیم که این چالش به میزان زیادی مرتفع شده است.
دولت سیزدهم مبتکر طرح هوشمندسازی یارانه آرد و نان است
به گفته مشاور وزیر اقتصاد، دولت سیزدهم مبتکر طرح هوشمندسازی یارانه آرد و نان است و با اجرای این طرح دولت توانست بدون اجرای آزادسازی قیمت و سهمیه‌بندی نان، میزان عرضه خارج از شبکه نان یارانه‌ای را به حداقل برساند.
محمد جلال در گفت و گو با خبرنگار ایرنا ادامه داد: اجرای طرح هوشمندسازی یارانه آرد و نان باعث شد تا سهمیه و دسترسی به آرد دولتی نانوایانی که دارای رفتار متعهدانه‌ در قبال عرضه نان به مردم بودند بیشتر شود و سهمیه آن‌ها در چرخه افزایشی قرار بگیرد و اگر نانوایانی وجود داشته باشند که بنای تحویل آرد یارانه ای به مردم را ندارند از چرخه تولید خارج شوند.
وی تصریح کرد: اجرای طرح هوشمندسازی آرد و نان موجب افزایش قیمت آرد خارج از شبکه شد که می‌تواند در کاهش قاچاق آرد موثر باشد و از هدررفت منابع دولت در توزیع آرد و نان جلوگیری کند.
وی خاطرنشان کرد: اجرای طرح هوشمندسازی یارانه آرد و نان سبب شکسته شدن برخی نرخ های غیرواقعی شد بطوریکه برخی از این نرخ ها هم اکنون در مسیر نزولی شدن قرار دارد.
مشاور وزیر اقتصاد اظهار داشت: دولت در یک سال گذشته با اجرای طرح هوشمندسازی آرد و نان و تجهیز نانوایی ها به کارتخوان سه هدف را پیگیری کرد، مورد اول کاهش ‌عرضه خارج از شبکه آرد و نان و شکسته شدن برخی نرخ‌های غیرواقعی بود، هدف دوم ترمیم اقتصاد نانوایان و هدف سوم ارتقای کیفیت نان است که در برنامه‌های امسال پیگیری می‌شود.
اجرای طرح هوشمندسازی یارانه آرد و نان و تجهیز نانوایی ها به دستگاه کارتخوان نظرهای مختلفی را به همراه داشته است که رصد میدانی خبرنگار ایرنا حاکی است که برخی شهروندان اصفهانی به مسائلی مانند تعداد نان و صف‌های طولانی ایجاد شده در جلوی نانوایی اشاره می کنند و گلایه‌مند هستند.
مشاور وزیر اقتصاد در پاسخ به خبرنگار ایرنا درباره بروز این مشکلات در نانوایی ها گفت: در زمان حاضر برای خرید نان توسط مردم هیچ محدودیتی وجود ندارد و باید توجه داشت خریدهایی که حجم بالا دارند خرید عمومی مردم نیست.
جلال ادامه داد: برای خریدهایی که بمنظور مصارف خاص شکل می‌گیرد، مسیرهایی در طرح هوشمندسازی یارانه آرد و نان تعبیه شده است، بعنوان نمونه تحت عنوان "خرید کسب‌وکارها و نهادها" مجوزهایی به نانوایان اعطا شده که برخی نانوایان از وجود این روش ها اطلاعی ندارند.
وی با یادآوری اهمیت اطلاع رسانی در این زمینه گفت: سهمیه‌ آرد نانوایان با تسامح و اغماض در نظر گرفته شده است تا مشکلات احتمالی در فرآیند تولید جبران شود.
وی خاطرنشان کرد: وقتی سیاستی در کشور انجام می شود تا زمان جاری‌سازی چند ماه لازم است تا افراد با این سیاست و فرآیند آشنا شوند، دولت نیز در این طرح به صورت تدریجی اقدام کرده و می‌کند تا حقی ضایع نشود.
از طرفی رصد میدانی خبرنگار ایرنا نشان می دهد برخی نانوایان به کاهش سهمیه ها و زمان اندک ماندن آرد در نانوایی‌ها اشاره کرده و آن را عاملی برای آنکه نان کامل به دست مردم نرسد، تلقی می‌کنند.
مشاور وزیر اقتصاد در پاسخ به خبرنگار ایرنا در این زمینه گفت: ادعایی مبنی بر کاهش سهمیه آرد 25 درصد نانوایی‌ها مطرح می‌شود ولی کاهش در همه نانوایی ها صورت نگرفته و آرد معادل نانی که به مردم تحویل داده شده، بیانگر رقم اعلام شده است.
جلال ادامه داد: پیش از اجرای طرح هوشمندسازی یارانه آرد و نان و تجهیز نانوایی ها به کارتخوان هوشمند، بخشی از آرد کشور در قالب تراکنش‌های فروش نان به مردم، عرضه نمی‌شد ولی امروز 75 درصد نانوایان بدون تغییر سهمیه و یا حتی با افزایش سهمیه مواجه شده اند.
مشاور وزیر اقتصاد در این پیوند گفت: استان‌ها در موضوع نرخ‌دهی، تصمیم اولیه را می‌گیرند، هماهنگی ها در این زمینه انجام می‌شود و سپس از طرف دولت قیمت ها اعمال می‌شود، بنابراین کارگروه آرد و نان استان‌ها مرجع تصمیم‌گیری در این زمینه هستند.
جلال ادامه داد: البته تاکید دولت بر افزایش نرخ نان نیست ولی ممکن است در برخی نان‌های خاص بخشی از عقب‌ماندگی‌های‌ نرخی به شکل متناسب‌سازی نرخ نان رقم بخورد ولی دولت به دنبال استفاده از الگوهای غیرقیمتی است، یعنی عقب‌ماندگی‌های نرخی نان از محل کمک‌هزینه‌ها و سایر ایده‌ها برای نانوایان جبران شود.
وی خاطرنشان کرد: از محل کمک هزینه‌هایی که هم‌اینک نیز به نانوایان سراسر کشور پرداخت می‌شود و ایده‌های مکملی که در حوزه اقتصاد نانوایان وجود دارد و می‌تواند به تصویب کارگروه آرد و نان اُستان‌ها برسد، می‌توان به اقتصاد نانوایان کمک کرد تا نانوایی به یک شغل اقتصادی قابل دفاع تبدیل شود.
وی با بیان اینکه تامین اقتصاد نانوایان مهم است، گفت: رییس جمهور نیز بر این امر که اقتصاد نانوایان باید قابل دفاع باشد و به هیچ عنوان نباید مُتضرر شوند، تاکید دارد ولی ارتقای اقتصاد نانوایان بطور الزامی به معنی گران شدن نان نیست و دولت هم تاکیدی بر افزایش نرخ نان ندارد.
از سوی دیگر، رصد میدانی خبرنگار ایرنا در اصفهان نشان می دهد برخی از مردم به وجود نرخ‌های متفاوت عرضه نان حتی در یک نانوایی انتقاد دارند.
مشاور وزیر اقتصاد در این زمینه گفت: بخش نظارتی بطور کامل در اختیار استان است و هرچند نظر دولت و رییس جمهور بر آن است که اقتصاد نانوا باید قابل دفاع باشد ولی در طرف مقابل برخورد با متخلفان نیز بسیار قاطع خواهد بود.
جلال افزود: در شورای آرد و نان استان اصفهان تصمیم هایی گرفته شد که موجب ترمیم خلاء درآمدی نانوایان اصفهانی می شود ولی ضرورت دارد برخود با متخلفان بطور جدی پیگیری شود.
وی خاطرنشان کرد: برنامه‌ای برای شناسایی متخلفان توسط مردم طراحی شده است که بر روی دستگاه های کارتخوان هوشمند مستقر در نانوایی نصب می شود.
وی اظهار داشت: ساز و کار شناسایی برخی از تخلف ها تنها بر عهده مردم است و با برنامه‌ طراحی شده که تا پایان خرداد ارایه می شود مردم می توانند در صورت تمایل تجربه های منفی و مثبت خود از نانوایی که از آن نان خریداری کرده اند را در دستگاه های کارتخوان هوشمند مستقر در نانوایی‌ها ثبت کنند.
روزانه 11 تا 12 میلیون تراکنش خرید نان در کشور انجام می شود
مشاور وزیر اقتصاد با بیان اینکه روزانه 11 تا 12 میلیون تراکنش خرید نان در کشور انجام می‌شود که حدود 10 درصد کل تراکنش های کشور است، گفت: این تراکنش‌ها اطلاعات زیادی در اختیار تصمیم‌گیران قرار می دهد و می توان از این بستر برای ارتقای کیفیت نان و گزارش تخلف های احتمالی استفاده کرد.
وی یادآور شد: سازوکار شناسایی موارد تخلف نانوایان می‌تواند با سامانه موجود بر عهده مردم گذاشته شود و در این سامانه تجربه های مردم در خرید نان مانند گرانفروشی، کم‌فروشی، ثبت تراکنش غیرواقعی و یا حتی تجربه های مثبت آن‌ها در زمینه عرضه نان با کیفیت، برخورد مناسب نانوایان و رعایت بهداشت از طریق این سیستم قابل دریافت و برنامه‌ریزی است.
وی خاطرنشان کرد: بدنبال استفاده از نظرهای مردم در تخصیص کمک هزینه‌هایی که هم‌اینک نیز به نانوایان سراسر کشور پرداخت می‌شود، هستیم و استفاده از سازوکار شناسایی موارد تخلف نانوایان می تواند در تعیین سهمیه آرد نیز راهگشا باشد.

لینک کوتاه:
https://www.payamevijeh.ir/Fa/News/1369400/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

پیکر مطهر شهید ناصر جوهر زاده کارمند بنیاد شهید بعد از قریب به 39 سال شناسایی و به آغوش وطن بازگشت

سخنگوی دولت برای ترویج زبان فارسی سنگ تمام گذاشت

دستگیری قاچاقچیانی که آب را با بنزین قاطی می‌کردند

ایران به کشورهای منطقه یادآوری می‌کند که هرگونه جنگ دامن‌گیر کل منطقه می‌شود

زلنسکی: پنجشنبه منتظر دیدار با پوتین هستم

ویتکاف: اسرائیل در حال ادامه دادن جنگ است

زلنسکی: آماده‌ام پنجشنبه در ترکیه با پوتین دیدار کنم

آتش سوزی‌ها در فلسطین اشغالی ادامه دارند

آتش‌سوزی‌های گسترده در جنگل‌های غرب سوریه

حقوق بازنشستگان در اردیبهشت 1404 بیشتر است

همه نهادها مشمول اعمال فوق‌العاده خاص حقوق شدند

«غریزه درست، اجرای بد»؛ نگاه متفکر آمریکایی به سیاست‌‏خارجی ترامپ

دعوای ساختگی سارقان خشن برای سرقت‌های سریالی

جزئیات جدید در مورد عامل حمله به جشن میلاد امام رضا(ع)؛ فرد خاطی بازداشت شد

دلیل افزایش استقبال سرمایه‌گذاران از طلای بورسی چیست؟

نرخ تورم ماهانه بانک مرکزی برای فروردین ماه اعلام شد

ترمز رشد اقتصادی کشیده شد؛ زنگ خطر برای اقتصاد ایران

نمایشگر آیفون تاشو اپل با استانداردهای سخت‌گیرانه و توسط سامسونگ تولید می‌شود

فرستاده ویژه ترامپ در حال مذاکرات غیرمستقیم با حماس است

نتانیاهو: برای طرح‌هایمان در یمن و غزه از کسی اجازه نمی‌خواهیم

آنروا: بحران انسانی در غزه فراتر از تصور است

ترامپ: اوکراین باید پیشنهاد پوتین برای مذاکره را بپذیرد

خاموشی چراغ راهنمایی و رانندگی برخی از تقاطع‌های تهران به دلیل کمبود برق

موج بارشی جدید در روزهای آینده وارد کشور می‌شود

رایزنی در جده

تصویر واقعی؛ درباره عکسی از خلوتی نمایشگاه کتاب

جهاد اسلامی: مقاومت فلسطین بدون برقراری آتش‌بس، اسرای صهیونیست را آزاد نخواهد کرد

جزئیات جدید در مورد عامل حمله به جشن میلاد امام رضا(ع)

حکم خلاقانه یک قاضی برای متخلف؛ آموزش شیرینی‌پزی جایگزین زندان شد

بایواتانول در مسیر ورود به جایگاه‌های بنزین؛ سوخت سبز می‌شود

سیر تاریخی تورم؛ از ثبات تا بحران و فشار بی‌سابقه بر رفاه ایرانیان

مهاجرت طراحان و مرمت‌کاران فرش؛ ترکیه و پاکستان مقصد اصلی مهاجرت این صنعت است

اعضای سابق بانجی استودیوی جدیدی زیر نظر پلی‌استیشن تأسیس کردند

مرد سایه اسرائیل کیست؟

اشغالگران از خدمت‌رسانی شهرداری غزه به فلسطینیان جلوگیری می‌کنند

توضیح سازمان حج درباره وقفه در صدور ویزای حج برخی زائران ایرانی

تیراندازی مرگبار به خودروی تویوتا؛ عاملان تحت تعقیب پلیس قرار گرفتند

شوک قیمتی تخم مرغ: از ایران تا سوئیس

نظارت نبود، مهسا در آتش سوخت

مرحله دوم سود سهام عدالت چه زمانی واریز می‌شود؟

قیمت ارز‌های دیجیتال در 21 اردیبهشت 1404؛ بیت کوین حدوداً 8.5 میلیارد تومان

نسیم آرامش در شبه‌قاره

کرملین: استقرار صلح‌بانان اروپایی در اوکراین را نمی‌پذیریم

ویدئویی از آتش‌سوزی جنگل‌های ایلام

بلاگر معروف به اتهام پخش عکس‌های خصوصی همسرش دستگیر شد

امیدی به احیای بانک آینده نیست؛ مجوز گزیر بدهید

معامله 94 کیلوگرم شمش طلا در 21 اردیبهشت ماه

بازگشت تریاک افغانستان و پاکستان به پشت مرزهای ایران

عراقچی:مواضع مقداری به هم نزدیک شده است

بازداشت بیش از 770 کودک زیر 18 سال در کرانه باختری از 7 اکتبر