پیام ویژه

آخرين مطالب

تنش آبی در ماه‌های آینده تشدید می‌شود اقتصادي

تنش آبی در ماه‌های آینده تشدید می‌شود
  بزرگنمايي:

پیام ویژه - ایرنا / مدیرکل دفتر اطلاعات و داده‌های آب کشور، درباره حاکم شدن خشکسالی هیدرولوژیکی در ایران گفت که ورودی به مخازن سدهای کشور نسبت به سال گذشته 40 درصد کاهش یافته است.
به گزارش شرکت مدیریت منابع آب ایران، فیروز قاسم‌زاده روز سه شنبه نسبت به وضعیت بحرانی سدهای بزرگ در استان‌های مختلف کشور هشدار داد و با استناد به آخرین آمار ایستگاه‌های باران‌سنجی وزارت نیرو افزود: بارش کشور در سال جاری با کاهش حدود 38 درصدی نسبت به شرایط بلندمدت روبرو بوده‌، به طوری که از نظر رتبه‌ای، در بین 57 سال آماری، رتبه 56 را به خود اختصاص داده‌ است.
مدیرکل دفتراطلاعات و داده های آب کشورادامه داد: ناگفته نماند که تداوم کم‌بارشی و افزایش بی‌سابقه دما در چند سال اخیر، باعث کاهش آورد چشمه‌ها و رودخانه‌ها شده و ورودی به منابع آب زیرزمینی نیز با کاهش جدی روبرو شده‌ است.
قاسم زاده خاطرنشان کرد: این بدان معناست که برداشت از آب‌های بهنگام با کاهش روبرو شده و فشار مصارف روی ذخایر آبی است.
بازار



وی ادامه داد: از شاخص‌های موجود در این زمینه می‌توان به ورودی سدها اشاره کرد که با کاهش حدود 40 درصدی نسبت به سال آبی گذشته روبرو شده‌ است.
مدیرکل دفتر اطلاعات و داده‌های آب کشور گفت: در حال حاضر درصد پرشدگی سدهای کشور با کاهش حدود 22 درصدی نسبت به سال گذشته، برابر 52 درصد است و این در حالیست که بارش و رواناب چندانی تا انتهای سال آبی پیش‌بینی نمی‌شود و 52 درصد پرشدگی موجود باید علاوه بر تأمین نیاز سال آبی جاری، نیاز مصرف کشور را تا آغاز بارش‌های پاییزه نیز تأمین کند.
سدهای تهران در وضع نامطلوب
قاسم‌زاده با ابراز نگرانی از وضعیت سدهای مهم کشور ادامه داد: برخی از سدهای بزرگ در استان‌های مرکزی، جنوبی و شرقی در وضعیت بحرانی قرار گرفته‌اند. برای مثال، بررسی موجودی مخازن سدهای کشور نشان می‌دهد سدهایی نظیر سدهای استان تهران، اصفهان، خراسان رضوی، قم، هرمزگان، زنجان، کرمان و مرکزی در وضعیت نامطلوبی قرار دارند.
وی با اشاره به پیش‌بینی‌های اقلیمی در خصوص دما و بارش هشدار داد: محدودیت منابع آب در سال آبی جاری بسیار جدی و مشهود است و بدیهی است اگر مدیریت مصرف توسط همه اقشار جامعه جدی گرفته نشود، قطعاً منجر به تشدید آثار و دامنه تنش‌های آبی در ماه‌های پیش‌رو خواهد شد.
صرفه جویی ضروری است
مدیرکل دفتر اطلاعات و داده های آب کشور ضمن دعوت عموم مردم به رعایت مصرف و صرفه‌جویی در آب، اقداماتی نظیر کاهش زمان استحمام، استفاده از ظرفیت کامل ماشین‌های لباسشویی و ظرفشویی، استفاده از خشک‌منظر به جای فضای سبز و باغچه‌ها و محوطه‌ها،‌ رعایت الگوی کشت جهاد کشاورزی، اجتناب از کشت محصولات در مناطق با ممنوعیت کشت، عدم کشت محصولات پرآب‌بر در استان‌های با شرایط خشکسالی و غیره را در کاهش مصرف آب مؤثر دانست.

لینک کوتاه:
https://www.payamevijeh.ir/Fa/News/1591810/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

پرونده ایران؛ ترامپ برنامه اروپا را خراب کرد

قطر: به ترامپ رشوه ندادیم

اظهارات قابل تأمل سخنگوی اتاق اصناف در خصوص رشد عجیب یارانه نان

مجوز واردات برق برای صنایع بزرگ صادر شد؛ ناترازی برق حل می‌شود؟

پزشکیان آمده برخی پرونده‌ها را ببندد

بد و خوب گـازوئیل سه نرخی

تاکید گولان بر مواضع قبلی: اسرائیل به کودک‌کشی افتخار می‌کند

قتل دومین اینفلوئنسر معروف مقابل دوربین

مردی به خاطر نامزدش مادرش را کشت

پیش بینی قیمت طلا و سکه 31 اردیبهشت 1404

پیش بینی قیمت دلار 31 اردیبهشت 1404

«ارابه‌های گیدئون»؛ طرح نظامی اسرائیل برای اشغال کامل غزه

سخنگوی دبیرکل سازمان ملل: نیازمند ورود کمک‌های بیشتر به غزه هستیم

معامله نتانیاهو با اسموتریچ، ادامه بقا در مقابل شهرک‌سازی

ابراز نگرانی آمریکا از احتمال سقوط حکومت جولانی

نگاه اخلاق‌ مدارانه فعالان درمانی بنیاد عامل کسب موفقیت است

خیز بلند بیت‌کوین برای ثبت رکورد تاریخی

دیدار مردمی مدیرکل بنیاد شهید و امور ایثارگران استان گلستان با خانواده‌های معظم شهدا و ایثارگران

نگاه اخلاق‌ مدارانه فعالان درمانی بنیاد شهید عامل است

سومین جلسه رسیدگی به قتل پسر جوان با سم مار؛ عموی مقتول ادعای بی‌گناهی کرد

جاده چالوس پس از 10 روز باز شد

سخنگوی کمیسیون عمران مجلس: فردی را داریم که 331 واحد ملک به نام خود دارد!

سخنگوی تعزیرات: در هیچ کجای دنیا نان را اجباری به مردم نمی‌فروشند

جزئیات پروژه‌های ارزی بانک مرکزی

تمایل آلمانی‌ها به سرمایه‌گذاری در برق ایران

تکرار طرح راندن فلسطینی‌ها از نوار غزه؛ مقصد کجاست؟

یک تحلیلگر: مواضع متناقض واشنگتن بخشی از استراتژی دیپلماتیک امریکاست

میراث رئیسی

ترامپ: از خاورمیانه پول زیادی جمع کردم

اتحادیه اروپا تحریم‌های اقتصادی سوریه را لغو کرد

هشدار به حجاج؛ ظهرها در هتل بمانید

واژگونی خودرو 7 کشته و زخمی بر جا گذاشت

زمان واریز یارانه جدید دولت مشخص شد

دبیرکل سندیکای صنعت برق ایران: پیک برق واقعی در تیر و مرداد است

وضعیت بازار خودرو امروز سه‌شنبه 30 اردیبهشت 1404

اتحادیه اروپا توافقنامه همکاری با اسرائیل را بازنگری می‌کند

لاپید: طرح فراگیر پایان جنگ را تقدیم آمریکایی‌ها کرده‌ام!

سیل شدید در هند

از 60 میلیون ایرانی در سن کار چند نفر شاغلند؟

خبر مهم درباره قیمت روغن

افزایش قیمت بنزین در راه است؟

تاریخ رونمایی پرچمدار جدید ناتینگ اعلام شد

انتقاد «سازندگی» از تبلیغ سایت همسریابی در صداوسیما

هدف قرار گرفتن یک تانک رژیم صهیونیستی در شرق خان یونس

حماس: تا به الان هیچ کمکی وارد نوار غزه نشده است

اعتراف به شکست رژیم اسرائیل در جلوگیری از ادامه عملیات یمن

مدودف: جنگ اوکراین به صلح نیاز دارد، نه آتش‌بس

پس‌لرزه‌های تعرفه‌های ترامپ؛ اکثر شرکت‌های آمریکایی ناگزیر به افزایش قیمت شده‌اند

سهم اتباع خارجی از کودکان کار اعلام شد

زن معتاد به جرم فرزندآزاری بازداشت شد

© - www.payamevijeh.ir . All Rights Reserved.