سه شنبه ۱۰ تير ۱۴۰۴
بین الملل

تحلیلگر عرب: پاسخ محکم ایران به اسرائیل، ترامپ را برای آتش‌بس به تکاپو انداخته است

تحلیلگر عرب: پاسخ محکم ایران به اسرائیل، ترامپ را برای آتش‌بس به تکاپو انداخته است
پیام ویژه - ایسنا /در حالی که جنگ میان رژیم صهیونیستی و ایران در پی تجاوز نظامی صهیونیست‌ها از روز جمعه ادامه دارد، تحلیلگر مشهور جهان عرب به بررسی دلایل تلاش رئیس‌جمهور ...
  بزرگنمايي:

پیام ویژه - ایسنا /در حالی که جنگ میان رژیم صهیونیستی و ایران در پی تجاوز نظامی صهیونیست‌ها از روز جمعه ادامه دارد، تحلیلگر مشهور جهان عرب به بررسی دلایل تلاش رئیس‌جمهور آمریکا برای توقف آن پرداخته است.
«عبدالباری عطوان» تحلیلگر مشهور جهان عرب و سردبیر نشریه رأی‌الیوم در تحلیلی نوشته است: تجاوز نظامی اخیر اسرائیل به ایران که برخی از تأسیسات هسته‌ای را بمباران کرد، نیت‌ پنهان اسرائیل و غرب را آشکار کرد که همان تغییر رژیم انقلاب اسلامی حاکم در ایران و جایگزینی آن با یک رژیم غرب‌گراست که ایران را به اردوگاه هژمونی غرب، مشابه وضعیت قبل از انقلاب اسلامی بازگرداند. از این روی، هدف از تمام صحبت‌ها و افشاگری‌ها در مورد برنامه هسته‌ای ایران و خطرات آن هم صرفاً سرپوش نهادن بر این نیت‌ پنهان است.
جهان غرب که این روزها توسط جنبش صهیونیستی هدایت می‌شود و این جنبش از غرب برای خدمت به اهداف خود در نابودی تمام نظام‌های عربی و اسلامی که از حق مشروع فلسطینیان برای بازپس‌گیری تمام سرزمین‌های خود حمایت می‌کنند، استفاده می‌کند، این روزها به شدت بسیج شده و اکثر رهبران آن در کنار دولت اشغالگر ایستاده‌اند. آن‌ها عمداً چشم خود را به روی این موضوع می‌بندند که آغازگر این تجاوز و جنگ نتانیاهو است که بیش از 100 جنگنده را در موج اول حمله برای بمباران تأسیسات هسته‌ای ایران اعزام کرد و بیش از 6 دانشمند هسته‌ای را در چارچوب نظریه «شوک و وحشت» و در راستای تخریب روحیه ایرانیان و ادعای پیروزی سریع ترور کرد.
دولت اشغالگر اسرائیل همان است که از غرب به رهبری آمریکا، برای تغییر تمام نظام‌های عربی که در سنگر مقاومت ایستاده بودند، استفاده کرد؛ از عراق شروع کرد و بعد هم به لیبی و سوریه رسید. اکنون هم نوبت ایران است که از مقاومت فلسطین و شاخه‌های عربی و اسلامی که در سنگر مقاومت ایستاده‌اند، مانند حزب‌الله در لبنان، انصارالله در یمن و نیروهای الحشد الشعبی در عراق، حمایت کرد.
مردم ایران پشت سر رهبر و نظام خود هستند
نشانه‌های اولیه تأیید می‌کند که اکثریت قریب به اتفاق مردم مسلمان ایران پشت سر رهبری و نظام اسلامی خود ایستاده‌اند و این سخنرانی‌های نتانیاهو را به سخره می‌گیرند. آنها این سخنان را توهین به هویت ملی و ایمان مذهبی خود و تلاشی برای تجزیه ایران، وحدت ملی، امنیت و ثبات آن می‌دانند.
البته که وجود ستون پنجم در میان مردم ایران را که از اهداف اسرائیلی-غربی برای سرنگونی نظامی که در محاصره خفقان‌آور ایستادگی کرده و قابلیت‌های نظامی بسیار پیشرفته‌ای را برای حفظ حاکمیت ملی توسعه داده است، ابدا قابل انکار نیست؛ قابلیت‌هایی که توسط صنعت داخلی پهپادها، سیستم‌های موشکی بسیار پیشرفته و زیردریایی‌ها پشتیبانی می‌شوند؛ قابلیت‌هایی که در کنار هم ایران را به یک ابرقدرت و به زودی به یک قدرت هسته‌ای تبدیل کرده است که معادلات خاورمیانه را تغییر خواهد داد.
به نظر می‌رسد شانس موفقیت طرح اسرائیلی-آمریکایی برای نابودی ایران، سرنگونی نظام و تغییر آن از بین رفته است. این طرح با سرنوشتی مشابه تمام تلاش‌های قبلی در این چارچوب طی نزدیک به نیم قرن مواجه خواهد شد و آنکه قطعاً تغییر خواهد کرد و نابود خواهد شد. این اسرائیل است که اکنون، پس از شکست در جنگ غزه، پاسخ بسیار شدید ایران به تجاوز آن و رسیدن موشک‌ها به قلب تل‌آویو، در جنگ با ایران گرفتار آمده است. بعید نیست که تعداد این موشک‌ها در حملات آینده دو برابر شود، «وعده صادق3» نه تنها از نظر تعداد موشک‌ها، بلکه از نظر کیفیت آنها نیز چشم‌گیر خواهد بود. 
بازار
اوج پیروزی ایرانی و اسلامی رقم خورده است
این اولین بار از آغاز درگیری عربی-اسلامی-اسرائیلی در طول 76 سال پیش است که بیش از پنج میلیون شهرک‌نشین اسرائیلی در جستجوی امنیت و از ترس و وحشت از رگبار موشک‌های ایران به پناهگاه‌ها، تونل‌های قطار و مترو می‌گریزند. این اوج پیروزی ایرانی و اسلامی و اوج شکست پروژه صهیونیستی و حامیان آن در جهان عرب و غرب است. به همین دلیل است که ترامپ امروز با برخی از دوستان عرب خود تماس گرفت و از آن‌ها خواست با ایران میانجیگری کنند تا از تشدید تنش‌ها جلوگیری شود و برای رسیدن به یک راه‌حل مسالمت‌آمیز برای بحران، به میز مذاکره بازگردند. 


نظرات شما