دوشنبه ۹ تير ۱۴۰۴
بین الملل

عضو سابق لاهه: آمریکا با تهدید و فشار مانع پیگرد جنایات اسرائیل می‌شود

عضو سابق لاهه: آمریکا با تهدید و فشار مانع پیگرد جنایات اسرائیل می‌شود
پیام ویژه - ایسنا /عضو سابق دیوان کیفری بین‌المللی فاش کرد که تهدیدهای علنی و پشت‌پرده مقامات آمریکایی، از جمله احتمال تحریم، بستن حساب‌های بانکی و تهدیدهای جانی، باعث شده ...
  بزرگنمايي:

پیام ویژه - ایسنا /عضو سابق دیوان کیفری بین‌المللی فاش کرد که تهدیدهای علنی و پشت‌پرده مقامات آمریکایی، از جمله احتمال تحریم، بستن حساب‌های بانکی و تهدیدهای جانی، باعث شده تا او به ناچار از پرونده جنایات رژیم صهیونیستی در نوار غزه استعفا دهد.
«اندرو کیلی»، وکیل برجسته بریتانیایی و عضو سابق دیوان کیفری بین‌المللی در گفتگو با نشریه انگلیسی از فشارهای ایالات متحده در روند رسیدگی به جنایات جنگی رژیم صهیونیستی در نوار غزه پرده برداشت.
در گزارش نشریه «آبزرور» آمده است که کیلی هنوز از فشارهای سنگینی که طی ماه‌های اخیر در لاهه متحمل شده، بهت‌زده است. او که از اوایل سال 2024 به‌عنوان سرپرست تحقیقات این دیوان در پرونده فلسطین منصوب شد، گفته است: «این بدترین ماه‌های زندگی‌ام بود.»
بازار
طبق گزارش آبزرور، کیلی از ابتدا می‌دانست که پرونده فلسطین با موانع حقوقی و سیاسی فراوانی روبه‌روست؛ از جمله این‌که رژیم صهیونیستی عضو دادگاه لاهه نیست و صلاحیت آن را به رسمیت نمی‌شناسد. در عین حال، فلسطین عضو رسمی است و بر اساس اساسنامه رم، دیوان می‌تواند نسبت به جرایم رخ‌داده در قلمرو آن رسیدگی کند.
عربده‌کشی سناتور آمریکایی بر سر اعضای دیوان کیفری بین‌المللی
به نوشته آبزرور، آنچه بیش از هر چیز اندرو کیلی را تحت فشار قرار داد، دخالت‌های مستقیم و تهدیدآمیز آمریکا بود. او می‌گوید هنگامی که مشخص شد «کریم خان»، دادستان ارشد دیوان قصد دارد درخواست صدور حکم بازداشت برای نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی را اعلام کند، فشارهای خارجی به‌طور بی‌سابقه‌ای افزایش یافت.
در مه 2024، گروهی از سناتورهای دموکرات و جمهوری‌خواه آمریکایی با مسئولان دیوان جلسه‌ای مجازی برگزار کردند. در این نشست، سناتور جمهوری‌خواه «لیندسی گراهام» با صدای بلند فریاد می‌زد و تهدید می‌کرد که در صورت صدور حکم بازداشت برای نتانیاهو، ایالات متحده دادگاه را تحریم کرده و حتی تعطیل خواهد کرد. کیلی می‌گوید: «بله، خیلی بد بود. ما را از قبل تهدید کرده بودند.»
پس از آن که کریم خان در گفت‌وگو با شبکه سی‌ان‌ان به‌صورت رسمی صدور حکم بازداشت را اعلام کرد، کیلی با تهدیدهای تلفنی ناشناس روبه‌رو شد. نیروهای امنیتی هلند نیز به او هشدار دادند که در خطر جدی قرار دارد. آن‌ها پیشنهاد کردند خانه‌اش به زنگ خطر، درهای ضدگلوله و میله‌های امنیتی مجهز شود. کیلی این وضعیت را «بسیار ترسناک» توصیف می‌کند.
افزون بر تهدید جانی، خطر تحریم اقتصادی نیز کیلی را تهدید می‌کرد. او توضیح می‌دهد که در صورت تحریم، نمی‌توانست برای فرزندانش که در آمریکا زندگی می‌کنند پول ارسال کند یا حتی از حساب‌های بانکی‌اش در بریتانیا استفاده کند؛ چراکه بانک‌ها برای حفظ روابط مالی با آمریکا، بیش از حد تابع قوانین واشنگتن هستند. او مجبور شد دارایی‌هایش را به حساب خواهرش منتقل کند.
رعب و وحشت در دادگاه لاهه
در پاییز 2024، سلامت روانی و جسمی اندرو کیلی به‌شدت افت کرد و در نهایت ناگزیر شد از منصب خود در دیوان لاهه استعفا دهد. او در مصاحبه با آبزرور می‌گوید که بسیاری از همکارانش در دیوان نیز تحت فشارهای مشابه به مرخصی استعلاجی رفته‌اند و فضای حاکم بر دادگاه، آکنده از ترس و اضطراب است.
در بخش دیگری از این گزارش، به ادامه تهدیدهای آمریکا اشاره شده که در صورت صدور هرگونه حکم بازداشت جدید برای مقامات صهیونیست، ممکن است تحریم‌های بیشتری علیه دیوان اعمال شود. کیلی تأکید می‌کند که این تهدید کاملاً جدی است و بسیاری از کارکنان دادگاه در اظهارنظرهای عمومی بسیار محتاط شده‌اند، چون می‌دانند واشنگتن بر عملکرد دیوان نظارت دقیق دارد.
همچنین نگرانی‌هایی درباره احتمال تحریم خود نهاد دیوان کیفری بین‌المللی مطرح شده که می‌تواند منجر به قطع همکاری شرکت‌های آمریکایی از جمله مایکروسافت شود؛ شرکتی که هم‌اکنون میزبان بانک اطلاعاتی شواهد و استاد دادگاه است. در نتیجه، دیوان در حال جست‌وجوی تأمین‌کنندگان جایگزین است.
در پایان، اندرو کیلی با بغض درباره انگیزه‌اش برای ادامه مسیر عدالت بین‌المللی سخن می‌گوید: «دیدن خون و جراحت برایم قابل تحمل است، اما غم انسان‌ها را نمی‌توان نادیده گرفت. اگر عضوی از نوع بشر باشید، نمی‌توانید در برابر این رنج‌ها بی‌تفاوت باشید. باید بایستید و کاری درست انجام دهید، حتی اگر هزینه سنگینی داشته باشد.»


نظرات شما