پنجشنبه ۱۲ تير ۱۴۰۴
بین الملل

لبنان پیشنهاد آمریکا را بررسی می‌کند

لبنان پیشنهاد آمریکا را بررسی می‌کند
پیام ویژه - ایسنا /در سایه حملات مداوم رژیم صهیونیستی به جنوب لبنان، این کشور مشغول بررسی پیشنهاد آمریکا برای حل وضعیتش است. در سایه حملات مداوم رژیم صهیونیستی به جنوب ...
  بزرگنمايي:

پیام ویژه - ایسنا /در سایه حملات مداوم رژیم صهیونیستی به جنوب لبنان، این کشور مشغول بررسی پیشنهاد آمریکا برای حل وضعیتش است.
 در سایه حملات مداوم رژیم صهیونیستی به جنوب لبنان، کمیته مشورتی که وظیفه تهیه پیش‌نویس پاسخ لبنان به پیشنهاد آمریکا را بر عهده دارد، روز سه‌شنبه جلسات خود را در کاخ ریاست جمهوری بعبدا ادامه داد. هدف این جلسه دستیابی به سندی واحد بود که توسط روسای سه گانه تأیید شود. این در فضایی برگزار می‌شود که حاکی از رویکرد مثبت و توافق بر سر مسائل و اولویت‌های اصلی است.
این پیشنهاد که توسط «توماس باراک» فرستاده ایالات متحده، در 19 ژوئن به بیروت ارائه شد، بر سه نکته اصلی استوار است : اول، محدود کردن سلاح به دولت؛ دوم، اصلاحات مالی و اقتصادی و مبارزه با اقتصاد نقدی؛ و سوم، بهبود روابط با سوریه و تعیین مرز بین دو کشور.
بازار
منابع رسمی لبنانی به العربی الجدید گفتند که این کمیته جلسات خود را که از روز دوشنبه آغاز شده است، تشدید می‌کند تا به یک فرمول واحد که منافع لبنان را بالاتر از همه ملاحظات دیگر قرار می‌دهد، دست یابد. تا به امروز، در مورد نکات کلی، به ویژه لزوم توقف تجاوز رژیم صهیونیستی به لبنان، عقب‌نشینی از پنج نقطه جنوب لبنان و آزادی زندانیان لبنانی توسط اسرائیل، توافق حاصل شده است. در همین حال، لبنان بر تعهد خود به مفاد توافق آتش‌بس که از 27 نوامبر لازم‌الاجرا شد، تأکید می‌کند.
این منابع اظهار داشتند که «لبنان با اجرای مفاد توافق آتش‌بس مخالفتی ندارد و اساسا به آنها متعهد است. وظایف ارتش لبنان از نظر استقرار، عملیات‌ها و مصادره سلاح و مهمات مشخص است. تکمیل روند استقرار آن در انتظار خروج ارتش دشمن از پنج نقطه جنوب لبنان است. به همین ترتیب، لبنان در سطح سوگند «ژوزف عون» رئیس جمهور لبنان و بیانیه وزارتی دولت «نواف سلام» نخست وزیر، به انحصار دولت در زمینه سلاح متعهد شد و در این مسیر پیش می‌رود، علاوه بر پرونده اصلاحات که قطار آن با آغاز دوره جدید آغاز شد، درست مانند روابط لبنان و سوریه که در مسیر درست قرار گرفت.»
این منابع ادامه دادند: «بنابراین، لبنان اساسا به تعهدات خود پایبند است و در عوض، تضمین می‌خواهد. این حداقل چیزی است که می‌توان درخواست کرد، به ویژه در مورد توقف حملات اسرائیل، آزادی زندانیان و بازسازی آنچه در نتیجه تجاوز ویران شده است.»
این منابع در مورد موضع حزب‌الله گفتند: «این حزب تأیید کرد که به توافق آتش‌بس پایبند است و آن را نقض نکرده است و جنگ جدیدی نمی‌خواهد. از سوی دیگر، تضمین‌هایی را می‌خواهد، به ویژه توقف تجاوز و عقب‌نشینی از پنج نقطه. اینها اولویت‌ها هستند، زیرا تعهد نمی‌تواند یکجانبه باشد.»
در همین زمینه، «قاسم هاشم» نماینده مجلس و عضو فراکسیون پارلمانی توسعه و آزادی (به ریاست نبیه بری، رئیس پارلمان)، به العربی الجدید گفت: «تیم لبنانی هنوز در حال بررسی دقیق ایده‌ها برای تهیه یک موضع واحد است.»
وی خاطرنشان کرد: «بیانیه‌های آمریکا الزام‌آور نیست و لبنان حق دارد برخی از بندها را اصلاح یا رد کند. این کشور موضع واحد خود را بر اساس لزوم احترام به منافع و حاکمیت لبنان خواهد داشت.»
هاشم افزود: «یک مسیر مشخص وجود دارد که در آن اولویت توقف تجاوز مداوم علیه لبنان و عقب‌نشینی اسرائیل از پنج نقطه است. در غیر این صورت، فقط حرف و تسلیم خواهد بود. لبنان هزینه تمام این تجاوزی را که علیه آن انجام شده است، پرداخته است و همچنان در دایره هدف قرار گرفتن توسط اسرائیل قرار دارد. طبیعی است که هر موضع لبنانی با حفظ حاکمیت و کرامت ملی لبنان سازگار باشد.»
هاشم تأکید کرد که هیچ ضرب‌الاجلی به لبنان داده نشده است، این فقط صحبت‌های رسانه‌ای است. هنوز هیچ تاریخ رسمی برای بازگشت باراک به بیروت تعیین نشده است اما انتظار می‌رود ظرف 10 روز آینده باشد، مگر اینکه اتفاق جدیدی رخ دهد.
هاشم در مورد مسئله سلاح‌های حزب‌الله نیز خاطرنشان کرد که «عون قبلا موضع خود را در مورد این موضوع و نحوه ارائه آن به شیوه‌ای که در خدمت منافع لبنان باشد، بیان کرده است. بحث در مورد آن بر اساس یک استراتژی ملی خواهد بود که در زمان مناسب ارائه خواهد شد.»
هاشم گسترش یا تشدید تجاوز رژیم صهیونیستی را به عنوان بخشی از فشار این رژیم رد نمی‌کند، زیرا طبق گفته او، این رژیم با دیدگاه و جاه‌طلبی‌های خود، می‌تواند هر کاری انجام دهد.
نواف سلام نیز بار دیگر بر «تعهد کامل لبنان به قطعنامه 1701 و تعهدش به فراهم کردن محیطی مناسب برای کار نیروهای موقت سازمان ملل در لبنان (یونیفل) و بر اهمیت نقش آن در ایجاد ثبات در جنوب و حمایت از ارتش لبنان در گسترش اقتدار دولتی در منطقه عملیاتی» تأکید نمود.
وی همچنین تأکید کرد که «ثبات پایدار بدون عقب‌نشینی اسرائیل از تمام مناطق اشغال شده لبنان و پایان دادن به نقض‌های روزانه حاکمیت لبنان حاصل نمی‌شود.»
سلام روز سه‌شنبه از یک هیئت فرانسوی، از جمله سفیر فرانسه در لبنان، به همراه تعدادی از مقامات و دیپلمات‌های وزارتخانه‌های امور خارجه و دفاع فرانسه، استقبال کرد. این جلسه به بحث در مورد تمدید ماموریت نیروی اضطراری بین‌المللی فعال در جنوب لبنان، با توجه به نقش فرانسه به عنوان کشوری که قطعنامه تمدید را در شورای امنیت تهیه کرده است، اختصاص داشت. در طول این جلسه، هیئت فرانسوی بر اهمیت نامه رسمی ارسال شده توسط دولت لبنان در این زمینه تأکید کرد. سلام از نقش محوری فرانسه در حمایت از لبنان در داخل و خارج از شورای امنیت تمجید کرد و بر اهمیت ادامه این حمایت در مرحله بعدی، به ویژه در رابطه با تمدید ماموریت یونیفل، تأکید کرد.
«حسین جیشی» نماینده مجلس و عضو فراکسیون پارلمانی وفاداری به مقاومت حزب‌الله، در بیانیه‌ای که روز سه‌شنبه منتشر شد، گفت: «تمام ابزارهای دیپلماتیک، در طول هفت ماه، نتوانسته‌اند مانع تجاوز شوند و نتوانسته‌اند جلوی کشتار و جنایات روزانه دشمن علیه مردم ما را بگیرند.»
وی ادامه داد: «آنچه آمریکایی‌ها می‌خواهند مسئله خلع سلاح است و برای آن شرط تعیین می‌کنند. آمریکا تجربه قبلی در لبنان در سال 1982 را دارد و آن روز را با ناامیدی و شکست پشت سر گذاشت.»
وی افزود: «ما از آمریکایی‌ها نمی‌ترسیم.» او خطاب به کسانی که آنها را «مدعیان حاکمیت» توصیف کرد، گفت: «اگر در مطالبه حاکمیت خود صادق هستید، تسلیم دستورات و شروط آمریکا نشوید، زیرا اگر ما در مواجهه با این فرعون متکبر که امروز نماینده فرعون عصر ماست، به قدرت و وحدت خود پایبند باشیم، آنها قادر به انجام هیچ کاری نخواهند بود. لبنان، امروز بیش از هر زمان دیگری، به مقاومت نیاز دارد.»


نظرات شما