يکشنبه ۱۵ تير ۱۴۰۴
فرهنگی و اجتماعی

کارشناس ارتباطات و رسانه: مفاهیم عاشورا باید در قالب‌های امروزی باز روایت شوند

کارشناس ارتباطات و رسانه: مفاهیم عاشورا باید در قالب‌های امروزی باز روایت شوند
پیام ویژه - آخرین خبر /کارشناس ارتباطات و رسانه، گفت: اگر می‌خواهیم مفاهیم عاشورا در دل نسل Z بنشیند، باید زبان روایت را به زبان زندگی آن‌ها ترجمه کنیم؛ زبانی ساده، انسانی ...
  بزرگنمايي:

پیام ویژه - آخرین خبر /کارشناس ارتباطات و رسانه، گفت: اگر می‌خواهیم مفاهیم عاشورا در دل نسل Z بنشیند، باید زبان روایت را به زبان زندگی آن‌ها ترجمه کنیم؛ زبانی ساده، انسانی و دیجیتال.
محمد میرزابابایی، کارشناس ارتباطات و رسانه در گفت‌وگو اختصاصی با خبرنگار آخرین خبر، اظهار کرد: برای انتقال مفاهیم عمیق و انسان‌ساز عاشورا به نسل Z، باید پیش از هر چیز زبان روایت را تغییر داد، نه محتوای پیام را. 
وی با بیان اینکه، نسل Z نسلی نیست که با شیوه‌های سنتی آموزش و انتقال پیام، ارتباطی مؤثر برقرار کند، مطرح کرد: این نسل در دل رسانه‌های دیجیتال رشد کرده، با انبوه اطلاعات زندگی کرده و به سرعت میان حقیقت و کلیشه تمایز قائل می‌شود. بنابراین آنچه در برخورد با نسل جدید اهمیت دارد، استفاده از زبان، قالب و ابزارهایی است که با سبک زندگی آن‌ها هم‌خوانی داشته باشد.
بازار
میرزابابایی مطرح کرد: مفاهیم عاشورا همچون آزادی‌خواهی، عدالت‌طلبی، انتخاب آگاهانه، فداکاری و مسئولیت‌پذیری موضوعاتی هستند که به‌شدت با دغدغه‌های امروز جوانان سازگارند. اما این مفاهیم باید به زبانی روایت شوند که نسل جدید آن را «حس» کند، نه صرفاً بشنود یا حفظ کند. 
کارشناس ارتباطات و رسانه با تاکید بر اینکه نسل Z به‌دنبال معنا و اصالت است، نه صرفاً مراسم و مناسک بدون تبیین، ادامه داد: رسانه‌ها و فعالان فرهنگی باید از روایت‌های تکراری و خطابه‌های یک‌طرفه فاصله بگیرند و به سراغ تولید محتوای کوتاه، چندرسانه‌ای و تعاملی بروند. 
وی افزود: امروز یک ریلز 60 ثانیه‌ای یا یک پادکست تأمل‌برانگیز می‌تواند اثربخشی بیشتری نسبت به ساعت‌ها برنامه رسمی داشته باشد، به شرط آن‌که با زبان نسل Z تولید شده باشد.
میرزابابایی استفاده از قالب‌های نوین مانند انیمیشن، موشن‌گرافی، پادکست، بازی‌های رایانه‌ای و حتی فضای متاورس را از جمله ظرفیت‌های مهم برای انتقال مؤثر پیام عاشورا دانست و تصریح کرد: باید از شعارزدگی پرهیز کرد و به سراغ روایت‌های عمیق انسانی رفت. 
کارشناس ارتباطات و رسانه گفت: وقتی نوجوان امروز در یک بازی دیجیتال با شخصیت‌هایی مواجه می‌شود که میان منافع فردی و حقیقت باید انتخاب کنند، به‌طور ناخودآگاه درگیر مفاهیمی از جنس عاشورا می‌شود.
میرزابابایی در پایان تصریح کرد: بزرگ‌ترین مانع در مسیر ارتباط با نسل جدید، نداشتن زبان مشترک است. تا زمانی که با نسل Z مانند مخاطب دهه‌های گذشته برخورد شود، پیام عاشورا به گوش دل آن‌ها نخواهد رسید. اما اگر این پیام با روایت صادقانه، خلاق و متناسب با زیست‌بوم دیجیتال نسل امروز ارائه شود، می‌تواند الهام‌بخش‌ترین پیام برای آینده باشد.


نظرات شما