پنجشنبه ۲۷ شهريور ۱۴۰۴
سیاسی

مکرون: فکر می‌کنم «اسنپ‌بک» قطعی‌ است

مکرون: فکر می‌کنم «اسنپ‌بک» قطعی‌ است
پیام ویژه - انتخاب / امانوئل مکرون، رئیس‌جمهور فرانسه، روز پنج‌شنبه گفت که «اسنپ‌بک» علیه ایران در پایان ماه سپتامبر فعال خواهند شد. ...
  بزرگنمايي:

پیام ویژه - انتخاب / امانوئل مکرون، رئیس‌جمهور فرانسه، روز پنج‌شنبه گفت که «اسنپ‌بک» علیه ایران در پایان ماه سپتامبر فعال خواهند شد. مکرون افزود که «عباس عراقچی»، وزیر خارجه ایران، «تلاش کرد پیشنهادی معقول» برای رسیدن به توافق با قدرت‌های اروپایی ارائه دهد، اما از سوی دیگر اعضای دولت ایران حمایتی دریافت نکرد.
اکسیوس نوشت: امانوئل مکرون، رئیس‌جمهور فرانسه، روز پنج‌شنبه گفت که «اسنپ‌بک» علیه ایران در پایان ماه سپتامبر فعال خواهند شد.
در ادامه این مطلب آمده است: اظهارات مکرون در مصاحبه با شبکه 12 اسرائیل نشان می‌دهد که تلاش‌ها برای رسیدن به توافق میان قدرت‌های اروپایی و ایران شکست خورده است. ایران با آسیب اقتصادی بیشتری روبه‌رو خواهد شد و ناظران بین‌المللی عملاً هیچ نظارتی بر مواد و تأسیسات هسته‌ای ایران نخواهند داشت.
بازار
انتظار می‌رود شورای امنیت سازمان ملل هفته آینده درباره بازگرداندن تحریم‌های سازمان ملل علیه ایران رأی‌گیری کند؛ تحریم‌هایی که می‌تواند تا 27 سپتامبر دوباره اعمال شود.
ایرانی‌ها تهدید کرده‌اند که در واکنش، از معاهده منع گسترش سلاح‌های هسته‌ای (NPT) خارج خواهند شد، اما دیپلمات‌های اروپایی معتقدند که آنها تا آن اندازه پیش نخواهند رفت.
 مکانیسم «اسنپ‌بک» به‌طور خودکار تمام تحریم‌های شورای امنیت سازمان ملل را که تحت توافق هسته‌ای 2015 لغو شده بودند، دوباره برقرار می‌کند.
ایران استدلال می‌کند که هرگز از مزایای کامل آن توافق، که ایالات متحده در سال 2018 از آن خارج شد، برخوردار نشده است و بنابراین تحمیل مجازات‌ها به دلیل عدم پایبندی مشروع نیست.
مقام‌های ایرانی همچنین به درخواست برای بازگشت به مذاکرات هسته‌ای با دولت ترامپ تمسخرآمیز واکنش نشان داده‌اند، با توجه به اینکه آنها تا زمانی که اسرائیل و آمریکا به ایران حمله کردند، همین کار را انجام می‌دادند.
وقتی «یونیت لوی» از شبکه 12 اسرائیل از ماکرون پرسید که آیا «اسنپ‌بک» قطعی شده است، او گفت: «بله، فکر می‌کنم همین‌طور است. چون آخرین اخباری که از ایرانی‌ها داریم جدی نیست.»
ماکرون افزود که «عباس عراقچی»، وزیر خارجه ایران، «تلاش کرد پیشنهادی معقول» برای رسیدن به توافق با قدرت‌های اروپایی ارائه دهد، اما از سوی دیگر اعضای دولت ایران حمایتی دریافت نکرد.
پشت پرده: اوایل همین هفته، ایران پیشنهادی جدید به سه کشور اروپایی — فرانسه، آلمان و بریتانیا — فرستاد تا مهلت اسنپ‌بک را چند ماه تمدید کند، در ازای اقداماتی از سوی ایران در برنامه هسته‌ای‌اش و ازسرگیری مذاکرات با ایالات متحده.
یک منبع آگاه به خبرنگاران در جلسه توجیهی روز پنج‌شنبه گفت: «سه کشور اروپایی (E3) پیشنهاد اخیر ایران را از نظر محتوایی ناکافی می‌دانند، چرا که خواستار اقدامات بسیار گسترده‌ای مانند تمدید اسنپ‌بک یا حتی لغو کامل آن است، در حالی‌که تنها در ازای اعلام نیت ایران ارائه شده و هیچ اقدام مشخصی از سوی ایران وجود ندارد.»
این منبع افزود که سه کشور اروپایی «به دیپلماسی متعهد باقی می‌مانند و آماده‌اند در هر زمان با ایران وارد تعامل شوند، از جمله هفته آینده در نیویورک.»


نظرات شما