جمعه ۱۷ بهمن ۱۴۰۴
بین الملل

مقام روس: روسیه و آمریکا به طور جدی برای احیای روابط اقتصادی تلاش می‌کنند

مقام روس: روسیه و آمریکا به طور جدی برای احیای روابط اقتصادی تلاش می‌کنند
پیام ویژه - ایرنا /فرستاده ویژه ولادیمیر پوتین رئیس جمهور روسیه و مدیرعامل صندوق سرمایه‌گذاری مستقیم این کشور (RDIF) در اظهاراتی با اشاره به برگزاری نشست کارگروه دوجانبه ...
  بزرگنمايي:

پیام ویژه - ایرنا /فرستاده ویژه ولادیمیر پوتین رئیس جمهور روسیه و مدیرعامل صندوق سرمایه‌گذاری مستقیم این کشور (RDIF) در اظهاراتی با اشاره به برگزاری نشست کارگروه دوجانبه روسیه و آمریکا در مورد مسائل اقتصادی در ابوظبی، اعلام کرد: مسکو و واشنگتن به طور جدی برای احیای روابط اقتصادی تلاش می‌کنند.
به گزارش خبرگزاری ریانووستی، «کریل دیمیتریف» در گفت وگو با خبرنگاران، درباره موضوع حل و فصل مساله اوکراین گفت: در این خصوص پیشرفت‌هایی حاصل شده و حرکت رو به جلوی خوب و مثبتی وجود دارد.
وی همچنین کشورهای اروپایی را به تلاش در جهت ایجاد مانع در روند مذاکرات سه جانبه روسیه، آمریکا و اوکراین در ابوظبی متهم کرد و افزود: هر چه مانع‌تراشی‌های جنگ‌طلبان اروپایی بیشتر باشد، نشان‌دهنده این واقعیت است که این مذاکرات در مسیر صحیحی قرار دارد و پیشرفت آن آشکارتر خواهد شد.
بازار
به گزارش ایرنا، مذاکره‌کنندگان اوکراینی و روسی پیشتر دور دوم مذاکرات با میانجی‌گری آمریکا را در ابوظبی با هدف پایان دادن به بزرگترین درگیری اروپا از زمان جنگ جهانی دوم برگزار کردند.
در طول یک سال گذشته، رئیس‌جمهور ایالات متحده، کی‌یف و مسکو را برای رسیدن به مصالحه و پایان دادن به جنگ چهار ساله اوکراین تحت فشار قرار داده است اما دو طرف با وجود چندین دور گفت‌ وگو با مقام‌های آمریکایی، همچنان بر سر محورهای کلیدی اختلاف نظر دارند.
حساس‌ترین موضوعات اختلافی، خواسته‌های مسکو درباره واگذاری بخش‌هایی از قلمرو تحت کنترل اوکراین و نیز سرنوشت نیروگاه هسته‌ای زاپروژیا است؛ بزرگ‌ترین نیروگاه هسته‌ای اروپا که در منطقه تحت کنترل روسیه قرار دارد.
روسیه از اوکراین می‌خواهد به‌ عنوان پیش‌شرط هرگونه توافق، نیروهای خود را از سراسر منطقه شرقی دونتسک خارج کند. در مقابل، اوکراین اعلام کرده است که توقف درگیری باید در امتداد خط مقدم فعلی صورت گیرد و هرگونه عقب‌نشینی یکجانبه نیروهایش را رد کرده است.
روسیه در حال حاضر حدود ۲۰ درصد از خاک اوکراین را در کنترل دارد؛ از جمله شبه‌جزیره کریمه و بخش‌هایی از منطقه شرقی دونباس که پیش از حمله سال ۲۰۲۲ نیز به تصرف درآمده بود.
بر پایه نظرسنجی‌ها، اکثر اوکراینی‌ها با توافقی که به واگذاری زمین به مسکو منجر شود مخالفند و شماری از ساکنان کی‌یف نیز روز چهارشنبه در گفت‌ وگو با رویترز نسبت به اینکه دور جدید مذاکرات به یک پیشرفت بزرگ منتهی شود ابراز تردید کردند.


نظرات شما