سه شنبه ۱۲ آبان ۱۴۰۵
بین الملل

مخالفت دیوان عالی آمریکا با درخواست ترامپ برای ابطال ۲۰ هزار رأی در ایالت کالیفرنیا

مخالفت دیوان عالی آمریکا با درخواست ترامپ برای ابطال ۲۰ هزار رأی در ایالت کالیفرنیا
پیام ویژه - ایسنا/دیوان عالی آمریکا در آستانه انتخابات میان‌دوره‌ای کنگره درخواست دولت ترامپ برای مجبور کردن کالیفرنیا به ابطال تقریباً ۲۰ هزار برگه رأی را رد کرد. به گزارش ...
  بزرگنمايي:

پیام ویژه - ایسنا /دیوان عالی آمریکا در آستانه انتخابات میان‌دوره‌ای کنگره درخواست دولت ترامپ برای مجبور کردن کالیفرنیا به ابطال تقریباً 20 هزار برگه رأی را رد کرد.
به گزارش خبرگزاری فرانسه گزارش داد: دیوان عالی آمریکا روز دوشنبه، تنها یک روز قبل از انتخابات میان‌دوره‌ای کنگره، درخواست اضطراری دولت دونالد ترامپ، رئیس جمهور برای مجبور کردن کالیفرنیا به جداسازی آرای پستی حدود ۲۰ هزار نفری که دولت ادعا می‌کند مظنون به غیرآمریکایی بودن هستند را رد کرد. با این تصمیم، دادگاه احکام قبلی را که مانع از حذف یا جداسازی این آرا از بقیه آرا می‌شد، بدون ارائه توضیحی عمومی برای رد این درخواست، تأیید کرد.
دولت ترامپ روز دوشنبه به دیوان عالی آمریکا شکایت کرد و خواستار صدور حکم اضطراری برای جلوگیری از شمارش آرای پستی بیش از ۲۰ هزار رأی‌دهنده ثبت‌شده توسط کالیفرنیا شد با این ادعا کهاین رای دهندگان ممکن است شهروند ایالات متحده نباشند.
این اقدام تنها چند ساعت قبل از انتخابات میان‌دوره‌ای ایالات متحده که قرار است سه‌شنبه برگزار شود، صورت گرفت و نشان‌دهنده تشدید جدید نبرد حقوقی بین دولت و مقامات دموکرات در کالیفرنیا بر سر قوانین رأی‌گیری و سلامت روند انتخابات است.
وزارت دادگستری آمریکا پس از آنکه دادگاه تجدیدنظر فدرال جمعه گذشته درخواست دولت برای توقف شمارش آرای مورد مناقشه تا زمان تأیید وضعیت قانونی رأی‌دهندگان ذکر شده را رد کرد، درخواست تجدیدنظر فوری را به دیوان عالی کشور ارائه داد.
دولت آمریکا خواستار تفکیک آرایی شد که اعتبارشان مورد تردید است و خواست تا زمانی که تأیید نشود که رأی‌دهندگان شهروند ایالات متحده هستند، شمارش نشوند.
این وزارتخانه در گزارش حقوقی خود هشدار داد که ترکیب آرای مورد مناقشه با آرای معتبر، بازگرداندن آنها را بعداً غیرممکن می‌کند.
وزارت دادگستری در درخواست خود اعلام کرد: «هنگامی که کالیفرنیا آرای مورد مناقشه را با آرای قانونی مخلوط کند، هیچ راهی برای بازگرداندن آرای مورد مناقشه وجود نخواهد داشت.»
این وزارتخانه از دادگاه خواست تا زمان صدور حکم نهایی، موقتاً مداخله کند.
در پاسخ، راب پونتا، دادستان کل کالیفرنیا، آخرین اقدام را تلاش ناامیدانه دیگری برای تضعیف انتخابات و نقض حاکمیت قانون توصیف کرد و قول داد که از حق رأی شهروندان دفاع کرده و با این هرج و مرج مقابله کند.
دولت ترامپ مدعی است این اقدام خود را بر اساس فهرستی که توسط وزارت امنیت داخلی آمریکا تهیه شده و شامل حدود ۲۰ هزار رأی‌دهنده ثبت‌شده است، انجام می‌دهد.
این فهرست به ظن اینکه برخی از افراد فهرست‌شده شرایط شهروندی لازم برای رأی دادن در انتخابات فدرال را ندارند، برای مقامات انتخاباتی در کالیفرنیا و شهرستان لس‌آنجلس ارسال شده است.
وزارت دادگستری در ۱۵ اکتبر دادخواستی را مطرح و کالیفرنیا را به نقض قانون فدرال مصوب ۱۹۹۶ که رأی دادن افراد غیرشهروند را در انتخابات فدرال ممنوع می‌کند، متهم کرد.
این وزارتخانه استدلال کرد که اقدامات ایالت، اصل برتری قانون فدرال بر قوانین ایالتی را نقض می‌کند.
کالیفرنیا این اتهامات را رد و اعلام کرد که اقدامات حفاظتی کافی برای جلوگیری از رأی دادن افراد غیرشهروند دارد و فهرست ثبت نام رأی دهندگان که توسط مقامات فدرال تهیه شده، ممکن است حاوی خطاهایی در شناسایی ملیت رأی دهندگان باشد.
کالیفرنیا هشدار داد که تکیه بر این فهرست می‌تواند هزاران نفر را بدون شواهد کافی از حق رأی محروم کند.


نظرات شما