پیام ویژه

آخرين مطالب

ایا جنگنده های اف16 آمریکا سرنوشت جنگ اوکراین را به نفع کی یف تغییر می دهند؟ بين الملل

ایا جنگنده های اف16 آمریکا سرنوشت جنگ اوکراین را به نفع کی یف تغییر می دهند؟
  بزرگنمايي:

پیام ویژه - مشکل اصلی درباره این جنگنده‌ها، افزایش خطر عبور از مرزهای روسیه است و اینکه نبردها به درون خاک دشمن کشیده شود

به گزارش جماران ، یورونیوز در گزارشی نوشت: جو بایدن، رئیس جمهور آمریکا روز جمعه در یک چرخش بزرگ سیاسی اعلام کرد که ایالات متحده از تحویل هوپیماهای جنگندۀ پیشرفته به اوکراین از جمله تحویل هواپیماهای اف‌-16 حمایت می‌کند.
این خبر چند روز پس از آن اعلام شد که بریتانیا و هلند وعده دادند که در چهارچوب یک «ائتلاف بین‌المللی» هواپیماهای جنگی ساخت آمریکا را به کی‌یف که مدتهاست در انتظارشان است، تحویل دهند.
با این وجود تحلیلگران هشدار می‌دهند که این کار، نه‌تنها یک چالش لجستیکی بزرگ ایجاد خواهد کرد بلکه این نگرانی را بوجود می‌آورد که آیا تحویل این هواپیماها باعث تشدید و گسترش جنگ به خارج از مرزهای اوکراین نمی‌شود؟
پس از ماه‌ها درخواست برای دریافت جنگنده‌های اف‌-16 و در حالی که کی‌یف در حال برنامه‌ریزی برای انجام حملات گسترده‌تر علیه نیروهای روسیه است، ایالات متحده سرانجام در جریان نشست «گروه 7» در ژاپن و گفتگوهای بایدن با رهبران دیگر کشورهای قدرتمند جهان، چراغ سبز لازم برای تحویل این جنگنده‌ها را نشان داد؛ اقدامی که رئیس جمهور ولودیمیر زلنسکی از آن به عنوان یک «تصمیم تاریخی» یاد کرد.
بایدن همچنین از تلاش‌های مشترک متحدان آمریکا برای آموزش چگونگی استفاده از هواپیماهای جنگندۀ نسل چهارم از جمله اف‌-16 به خلبانان اوکراینی، حمایت کرده است.
این چرخش کامل سیاسی در حالی روی داده که دولت بایدن پیش از این بیم داشت که کی‌یف از این جت‌ها برای حمله به اهدافی در خاک روسیه استفاده کند و در نتیجه به طور خطرناکی درگیری‌ها را با کشوری که دارای بزرگترین زرادخانه تسلیحات هسته‌ای جهان است تشدید کند.
اما اوکراین از تلاش‌های خود برای دریافت هواپیماهای اف‌-16‌ دست نکشید و استدلال کرد که به آن‌ها برای تقویت توان دفاعی و تهاجمی خود همچنین برای کنترل حریم هوایی خود با هدف محافظت از غیرنظامیان در برابر حملات روسیه نیاز دارد.
پیش‌قدمی لندن
به نظر می‌رسد که کلید تغییر سیاست کاخ سفید سه‌شنبه گذشته زده شد؛ یعنی زمانی که ریشی سوناک، نخست‌وزیر بریتانیا و مارک روته، همتای هلندی‌اش در لندن ملاقات و توافق کردند که برای ایجاد یک ائتلاف بین‌المللی با هدف تقویت نیروی هوایی اوکراین، از آموزش گرفته تا تهیه جت‌های اف‌-16 تلاش کنند.
بریتانیا پیش از این نیز موفق شده بود در زمینه تقویت قدرت دفاعی اوکراین و تامین تسلیحات پیشرفته به این کشور نظر آمریکا را تغییر دهد؛ از جمله لندن در ژانویه اعلام کرد که تانک‌های چلنجر را به اوکراین می‌فرستد و با اعلام این خبر، نظر دولت بایدن را نیز تغییر داد و باعث شد که واشنگتن نیز با ارسال تانک‌های آبرامز به این کشور موافقت کند.
در همان ماه که متحدان غربی سیاست خود را برای تحویل تانک تغییر دادند، شرکت دفاعی لاکهید مارتین ایالات متحده، سازنده اف‌-16 اعلام کرد که آماده است به تقاضاهای روز افزون برای ساخت این جنگنده‌ها پاسخ دهد.
پیش از اعلام تغییر سیاست واشنگتن نیز، نیویورک تایمز روز چهارشنبه گزارش داده بود که چهار کشور از اعضای ناتو یعنی هلند، دانمارک، بلژیک و نروژ آماده‌اند تا دست‌کم 125 فروند اف‌-16 آمادۀ جنگ را به کی‌یف تحویل دهند. دیگر متحدان غربی کی‌یف مانند فرانسه و بریتانیا نیز پیشنهاد کمک برای آموزش خلبانان اوکراینی را داده‌ بودند.
ترس از تشدید درگیری‌ها
با این حال آمریکا همیشه در حمایت از اوکراین جانب احتیاط را در نظر گرفته است تا از تشدید تنش‌ها جلوگیری شود و به نظر می‌رسد که این بار نیز همین رویه اجرا شود.
مارک شاسیلان، مشاور دفاعی معتقد است که «مشکل اصلی درباره این جنگنده‌ها، افزایش خطر عبور از مرزهای روسیه است و اینکه نبردها به درون خاک دشمن کشیده شود».
او می‌افزاید: «مشکل این است که اگر نیروهای اوکراین از مرز روسیه عبور نکنند، مجبورند که از این تسلیحات پیشرفته، به شکلی بسیار محدود استفاده کنند و به این ترتیب، پرواز اف‌-16 فقط در حریم هوایی اوکراین، مانند قرار دادن پرندگان در قفس است.»
این هواپیماهای تک موتوره که به دلیل سرعت و انعطاف پذیری در بین متحدان ایالات متحده علاقمندان زیادی دارد، در جریان پروسه پیشرفت خود به توانایی‌های قابل توجهی رسیده است و در حالی که در اصل برای نبردهای هوایی ساخته شده بود، اکنون تقریباً قادر به انجام هر کاری، از دفاع از حریم هوایی گرفته تا بمباران‌های تاکتیکی است.
پیش‌بینی می‌شود هواپیماهایی در اختیار اوکراین قرار بگیرند که در واقع نسخه‌های قدیمی‌تر اف‌-16 باشند و نه مدرن‌ترین نوع آن. به گفته مارک شاسیلان نیز احتمالا نسخه‌های قدیمی‌تر از ذخایر نظامی بلژیک، هلند، دانمارک و نروژ در اختیار کی‌یف قرار خواهد گرفت. بویژه آنکه نیروی هوایی اوکراین در حال حاضر تعداد کمی جت قدیمی متعلق به دوران اتحاد جماهیر شوروی پیشین یعنی میگ-29 و سوخو-27 در اختیار دارد.
اوکراین بویژه از آن رو به دنبال دریافت این هواپیماهاست که ذخایر موشک‌های ضدهوایی‌اش بطور خطرناکی رو به کاهش است و به همین دلیل امیدوار است به کمک جنگنده‌های اف‌-16 بتواند بطور موقت این کمبود را جبران کند؛ بویژه اینکه این هواپیما بخوبی قادر به سرنگونی موشک‌های کروز است.
اما تنها دریافت این هواپیماها کافی نیست و به گفته شاسیلان، هم باید تجهیزات مرتبط زیادی در اختیار اوکراین قرار بگیرد و هم در کنار آموزش خلبانان، پرسنل زمینی زیادی آموزش ببینند و هیچ تضمینی وجود ندارد که همه این کارها به موقع انجام شود.
تامین سلاح‌های مورد استفاده توسط هواپیماهای اف‌-16 دیگر چالش اوکراین خواهد بود و باید دید که آیا متحدان غربی حاضرند بمب، موشک و گلولۀ کافی را در اختیار کی‌یف بگذارند؟ بویژه آنکه هم اکنون ذخایر تسلیحات آنها نیز خیلی زیاد نیست و اگر این سلاح‌ها را به اوکراین تحویل ندهند، آنگاه صرف داشتن هواپیمای اف‌-16 هیچ ارزشی نخواهد داشت.

لینک کوتاه:
https://www.payamevijeh.ir/Fa/News/1361691/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

کلید حل بحران ناترازی انرژی در جیب این اعجوبه قرن است

سخنرانی دبیرکل حزب الله لبنان آغاز شد

امیر کویت از ارتقای سطح نمایندگی دیپلماتیک با لبنان خبر داد

حماس، تلاش شهرک‌نشینان برای ذبح قربانی در مسجد الاقصی را محکوم کرد

آتش در خانه نخست وزیر انگلیس

نخست وزیر هند: فقط در زمینه مقابله با تروریسم و ‌کشمیر با پاکستان مذاکره خواهیم کرد

روایتی عجیب از حادثه انفجار بندرعباس؛ ماشین با 50 تن بار 5 متر بلند شد!

استخر آب کشاورزی جان کودک 10 ساله را گرفت

اما و اگرهای لغو اجرای قانون ممنوع بودن واردات کالاهای خارجی دارای مشابه ایرانی

روی دیگر زندگی مهاجران افغانستانی در ایران

صاعقه در بنگلادش جان 13 نفر را گرفت

آمار عجیب از صنعت لوکس و پول‌ساز خرید و فروش حیوانات در ایران

هوای تهران خنک‌ می‌شود

رئیس بانک مرکزی: امسال حذف صفرهای پول ملی را دنبال می‌کنیم

روایت عجیب فرار یک زندانی از بیمارستان

دستگیری 40 نفر از اراذل با شلیک پلیس در سال جاری

کنسرسیوم هسته‌ای یکی از طرح‌های روی میز

دلاوری و سلحشوری شهدای مدافع حرم موجب حفظ آرمان ها و ارزش ها شد

اعلام برنامه‌های سراسری بزرگداشت هفته شهدای خدمت / 25 اردیبهشت ماه؛ آغاز مراسم بزرگداشت شهدای خدمت

سرقت 40 میلیاردی از 4 خانه؛ 2 سارق دستگیر شدند

قیمت حیوانات خانگی در ایران؛ سگ پودل 75 میلیون تومان!

ادعای ترامپ:جنگ هسته‌ای بین هند و پاکستان را متوقف کردیم؛ سفر به خاورمیانه تاریخی خواهد بود

«زلنسکی» توافقنامه مشارکت اقتصادی با آمریکا را امضا کرد

جولانی به بغداد نمی‌رود

حماس: عیدان الکساندر را آزاد کردیم

اکسیوس: پرونده عادی‌سازی روابط در دستور کار سفر خاورمیانه‌ای ترامپ قرار ندارد

انفجار مهمات در اندونزی جان 13 نفر را گرفت

لاپید: آمریکایی ها از نتانیاهو بیزارند

جزئیات تغییر ساعت کار مدارس اعلام شد

گردنه غنی‌سازی

جاده چالوس تا پایان اردیبهشت‌ماه مسدود شد

«شمال تهران: برق بیشتر، جنوب تهران: قطعی بیشتر؟»

بنیاد مستضعفان: ساخت و ساز را از 5 -6 سال به 2 سال کاهش می‌دهیم

آلکاتل با یک گوشی «اولترا» به بازار موبایل برمی‌گردد

دیپلماسی در راه ناهموار

ادعای ادعای ترامپ:جنگ هسته‌ای بین هند و پاکستان را متوقف کردیم؛ سفر به خاورمیانه تاریخی خواهد بود

خبر خوش در مورد حج؛ مرگ و میر 30 درصد کاهش یافت

آموزش و پرورش: ساعت امتحانات نهایی تغییر نمی‌کند

زمان برگزاری آزمون استخدامی وزارت بهداشت مشخص شد

آیا شمال تهران از جنوب این شهر شاهد قطعی برق کمتری است؟

رئیس بانک مرکزی: تورم نقطه به نقطه پایان سال 1403 به 39.7 درصد رسید

طغیان دوباره کرونا؛ ارمغان نوروزی مسافران برگشته از آمریکا، کانادا و استرالیا

گانتس: کابینه نتانیاهو شایستگی باقی ماندن در قدرت را ندارد

مقایسه عجیب کیفیت آب‌های لوله‌کشی با آب معدنی!

مرکز غیرمجاز فرآوری گوشت گراز وحشی توقیف شد

افشا یا افترا؟ ادعای رشوه گرفتن نمایندگان از وزرای در حال استیضاح

تل اویو: در ازای آزادی «الکساندر»، هیچ کس را آزاد نخواهیم کرد

شمار پیکرهای شناسایی شده حادثه بندر شهید رجایی افزایش یافت

تداوم افت قیمت‌های سکه و طلا؛ دلار 83 هزار تومان شد

پیشگیری از هیروشیمای دوم