پیام ویژه - ایرنا / از اواسط مردادماه نرخ جدید نان با رشد چشمگیر 52 درصدی اعلام شد؛ اما نانی که باید به نرخ مصوب بخریم، هر روز گرانتر شده یا هر قرص نان را باید کوچکتر و با قیمت بیشتر تحویل بگیریم.
نان در گذشتههای نهچندان دور برای هر نوع نان لواش، سنگگ، تافتون و بربری تکنرخ بود؛ اما اکنون که توسط اتحادیههای نانوایی تعیین نرخ میشود، سنگگ با چانه 600 گرمی باید هفت هزار و 600 تومان به مردم عرضه شود اما از سال گذشته تاکنون کمترین قیمت نان سنگک 10 هزار تومان بوده که در سال جاری سر به فلک کشید و حتی برخی نانوایان با قیمت 50 هزار تومان آن هم با بهانه 2 رو خشخاشی نان خود را عرضه میکنند.
نان معمولی سنگک دیگر در نانواییهای تهران وجود ندارد، فقط کنجدی با قیمت 30 هزار تومان یا اندکی کمتر و بیشتر موجود است، نان لواش در حال حاضر یک هزار و 250 تومان و نان بربری 20 هزار تومان کنجدی و نان بربری ساده 15 هزار تومان و نان تافتوان نیز یک هزار و 500 تومان عرضه میشود، این نرخهایی است که در برخی مناطق شهر تهران از سوی نانواییها اعلام شده است و هرچقدر به سمت شمال تهران میرویم، قیمتها افزایش پیدا میکند.
بازار ![]()
افزایش 52 درصدی قیمت نان در تهران
این همه ماجرا نیست، باید مبلغ 2 نان را از دستگاههای نانینو پرداخت کنید تا یک نان به شما عرضه شود؛ علاوه بر گرانی، تقلب در عرضه نان، هم کیفیت و هم وزن نانها را بشدت پایین آورده است.
افزایش 52 درصدی قیمت نان در اوایل مردادماه موضوعی است که برای شهروندان تهرانی چالش ایجاد کرده زیرا اکنون دیگر نان سنگک با قیمت 10 تا 15 هزار تومان نیز در نانواییها پیدا نمیشود بلکه همه باید با نرخ 20 تا 50 هزار تومان نان مورد نیاز خود را تهیه کنند؛ این در حالیست که اتحادیه نرخ را بسیار پایینتر از این رقم اعلام کرده اما کو گوش شنوایی که نرخ نان را به روز و مطابق نرخ تعیین شده، از شهروندان بگیرد!
براساس تصمیم کارگروه تنظیم بازار استانداری تهران، قیمت نان سنگک سنتی با وزن 600 گرم (خمیر نان) 7 هزار و 600 تومان، بربری با وزن 550 گرم پنج هزار و 350 تومان، لواش با وزن 130 گرم 1400 تومان، تافتون ماشینی با وزن 200 گرم 2 هزار تومان، تافتون تنوری با وزن 320 گرم نیز 2 هزار و 300 تومان و نان خراسانی تنوری با وزن 270 گرم سه هزار و 750 تومان تعیین شده است. قیمت هر واحد کنجد نیز روی دستگاههای کارتخوان 2 هزار تومان اعمال میشود.